Bayramlaşma Programı Vali Yavuz Başkanlığında Gerçekleşti  - Karabük Haber Postası
BAYRAM NAMAZI UC NISAN CAMIINDE KILINDI 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
30 Mart, 2025 15:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bayramlaşma Programı Vali Yavuz Başkanlığında Gerçekleşti 

Ramazan Bayramı, Karabük Valiliği’nde düzenlenen bayramlaşma programıyla başladı. Sabah saatlerinde gerçekleştirilen programa, Karabük Valisi Mustafa Yavuz Başkanlık Etti. Programa, Protokol Üyeleri, Milletvekilleri, Kurum Müdürleri, Belediye Başkanları ve vatandaşlar katıldı. 

Bayramlaşma programında  konuşma yapan Vali Mustafa Yavuz, bayramın değerlerine sahip çıkmanın önemine vurgu yaptı. Vali Yavuz, “Bayram gününde bu değerleri sahiplenmeli, sevdiklerimizle bir arada olmanın kıymetini bilmeliyiz. Bayramın Karabük’ümüze, ülkemize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Bayram tatili 9 güne çıkmışken, seyahat eden hemşehrilerimizle buluştuk. Seyahat edecek olan vatandaşlarımıza da emniyet kemeri takmak dahil tüm trafik kurallarına uymalarını rica ediyorum. Bayram günü, acıya dönüşmesin, sevdiklerimiz beklerken kazalar olmasın,” dedi. 

Bayramlaşma programı, Vali Yavuz’un tüm katılımcılara teşekkür ederek, bayramın birleştirici ve huzurlu bir atmosfer yaratmasını temenni etmesiyle son buldu. 

Bizi sosyal medyadan takip edin
baruden patent basarisi finans alaninda turkiye ucunculugu HaG9B4Eb
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 08:45 tarihinde yayınlandı
0
0

BARÜ’den patent başarısı: “Finans” alanında Türkiye üçüncülüğü

Bartın Üniversitesi (BARÜ) 2025 yılı patent performansının değerlendirildiği sıralamada en iyiler arasına girerek “Finans” alanında Türkiye’de ilk 3’te yer almayı başardı.

Türkiye’nin yenilikçilik ve Ar-Ge performansını geliştirmek hedefiyle Patent Effect tarafından hazırlanan “Türkiye’nin Patent Raporu 2025” listesi yayımlandı. Bartın Üniversitesi (BARÜ) açıklanan listede “Patent Şampiyonu Üniversiteler” kategorisinde yer alarak önemli bir başarıya imza attı. Farklı kategorilerde değerlendirmelerin yapıldığı raporda BARÜ, “Finans” alanındaki patent başvurularıyla Türkiye’nin en iyileri arasına girdi.

Raporda, farklı alanlarda en çok patent başvurusu yapan ilk 10 üniversite açıklandı. BARÜ, 2025 yılında finans alanında gerçekleştirdiği patent başvuru sayısıyla devlet ve vakıf üniversiteleri arasında 3’üncü sırada yer aldı. BARÜ üçüncülüğü İstanbul Teknik Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi ile paylaştı.

Bilimsel çalışmaların katma değere dönüşmesinin önemini vurgulayan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, “Bartın Üniversitesi olarak bilgiyi değere dönüştürme hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Patent başvurularında elde ettiğimiz başarıyı da daha ileri taşımak adına nitelikli projeler üretmeye ve bu projeleri patent süreçleriyle buluşturmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda araştırma-geliştirme ekosistemimize katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin