Bayramda Hadrianapolis Antik Kenti'ne Yoğun İlgi - Karabük Haber Postası
BAR
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
02 Nisan, 2025 14:31 tarihinde yayınlandı
0
0

Bayramda Hadrianapolis Antik Kenti’ne Yoğun İlgi

Bayram tatilini fırsat bilen yerli ve yabancı turistler, Eskipazar’da bulunan Hadrianapolis Antik Kenti’ne akın etti. Tarihi dokusu ve eşsiz atmosferiyle ziyaretçilerini büyüleyen antik kent, bayram süresince yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı.

KAZI VE RESTORASYON ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Geç Kalkolitik, Roma ve Erken Bizans dönemlerinde yerleşim yeri olarak kullanılan Hadrianapolis Antik Kenti’nde, Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersin Çelikbaş’ın başkanlığında yürütülen kazı ve restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva, Hadrianapolis Antik Kenti’nde incelemelerde bulunarak Kazı Başkanı Doç. Dr. Ersin Çelikbaş’tan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra antik kenti ziyaret eden misafirlerle bir araya gelen Başkan Cıva, ziyaretçilerle sohbet ederek taleplerini dinledi.

Bayram süresince antik kentte yoğun bir ziyaretçi hareketliliği yaşandığını belirten Başkan Cıva, özellikle doğa ve arkeolojiyi buluşturan cam terasın ziyaretçilerin beğenisini kazandığını ifade etti.

Başkan Civa, “Hadrianapolis, Karabük’ün en önemli arkeolojik ziyaret noktası. Antik kenti hak ettiği yerlere getirmek için çalışmalara durmadan devam ediyoruz. Hadrianapolis gün geçtikçe hak ettiği ilgiyi görmeye başladı,” dedi. Başkan Cıva, Hadrianapolis’te konaklama alanları, restoranlar ve yöresel ürün pazarları kurarak ilçe turizmine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca her yıl düzenlenecek Hadrianapolis şenlikleri ile bölgenin turistik cazibesini artırmayı planladıklarını söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
emekli ogretmen evinde olu bulundu yyNXHOv6
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Emekli öğretmen evinde ölü bulundu

Kastamonu’nun Daday ilçesinde kendisinden haber alınamayan emekli öğretmen, yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu.

Olay, Daday ilçesi Çölmekçiler köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yalnız yaşayan emekli müzik öğretmeni Ali Özcan’dan (69) haber alamayan komşuları, şüphe üzerine durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine köye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Eve giren ekipler, 69 yaşındaki Ali Özcan’ı hareketsiz halde buldu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde, Özcan’ın hayatını kaybettiği belirlendi.

Cenazesi morga kaldırılan Özcan’ın kalp krizi sebebiyle hayatını kaybettiği değerlendiriliyor. Özcan’ın kesin ölüm sebebinin ise otopsi incelemesi neticesinde kesinleşeceği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin