Reklam
Reklam
BAR
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
02 Nisan, 2025 14:31 tarihinde yayınlandı
0

Bayramda Hadrianapolis Antik Kenti’ne Yoğun İlgi

Bayram tatilini fırsat bilen yerli ve yabancı turistler, Eskipazar’da bulunan Hadrianapolis Antik Kenti’ne akın etti. Tarihi dokusu ve eşsiz atmosferiyle ziyaretçilerini büyüleyen antik kent, bayram süresince yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı.

KAZI VE RESTORASYON ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Geç Kalkolitik, Roma ve Erken Bizans dönemlerinde yerleşim yeri olarak kullanılan Hadrianapolis Antik Kenti’nde, Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersin Çelikbaş’ın başkanlığında yürütülen kazı ve restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva, Hadrianapolis Antik Kenti’nde incelemelerde bulunarak Kazı Başkanı Doç. Dr. Ersin Çelikbaş’tan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra antik kenti ziyaret eden misafirlerle bir araya gelen Başkan Cıva, ziyaretçilerle sohbet ederek taleplerini dinledi.

Bayram süresince antik kentte yoğun bir ziyaretçi hareketliliği yaşandığını belirten Başkan Cıva, özellikle doğa ve arkeolojiyi buluşturan cam terasın ziyaretçilerin beğenisini kazandığını ifade etti.

Başkan Civa, “Hadrianapolis, Karabük’ün en önemli arkeolojik ziyaret noktası. Antik kenti hak ettiği yerlere getirmek için çalışmalara durmadan devam ediyoruz. Hadrianapolis gün geçtikçe hak ettiği ilgiyi görmeye başladı,” dedi. Başkan Cıva, Hadrianapolis’te konaklama alanları, restoranlar ve yöresel ürün pazarları kurarak ilçe turizmine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca her yıl düzenlenecek Hadrianapolis şenlikleri ile bölgenin turistik cazibesini artırmayı planladıklarını söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
imam hatip kiz ogrenci okulunda ogrencilere yonelik soylesi RHaFaas5
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

İmam Hatip kız öğrenci okulunda öğrencilere yönelik söyleşi

Devrek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrencilere yönelik söyleşi gerçekleştirildi

Zonguldak’ın Devrek İlçesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik akademisyenler tarafından TÜBİTAK Bilim söyleşileri gerçekleştirildi.

Okulun konferans salonunda geçekleştirilen ve Doç. Dr. Ferhat Şen tarafından söyleşi programında öğrencilere farklı bakış açıları kazandırıldı.

Düzenlenen etkinlikte, doğayı koru, geleceği kurtar, ormanlar, geri dönüşüm ve atık yönetimi başlıklı konuşmada Doç. Dr. Mustafa Zor tarafından öğrencilere çevre bilinci, sürdürülebilirlik ve doğanın korunması üzerine kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Okulda eğitim gören 126 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen bu anlamlı etkinlikte, talebeler hem merak ettikleri sorulara cevap buldu hem de doğaya karşı sorumluluklarını bir kez daha fark etme imkanını yakaladılar.

Bizi sosyal medyadan takip edin