Bayramda Hadrianapolis Antik Kenti'ne Yoğun İlgi - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
BAR
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
02 Nisan, 2025 14:31 tarihinde yayınlandı
0
0

Bayramda Hadrianapolis Antik Kenti’ne Yoğun İlgi

Bayram tatilini fırsat bilen yerli ve yabancı turistler, Eskipazar’da bulunan Hadrianapolis Antik Kenti’ne akın etti. Tarihi dokusu ve eşsiz atmosferiyle ziyaretçilerini büyüleyen antik kent, bayram süresince yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı.

KAZI VE RESTORASYON ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Geç Kalkolitik, Roma ve Erken Bizans dönemlerinde yerleşim yeri olarak kullanılan Hadrianapolis Antik Kenti’nde, Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersin Çelikbaş’ın başkanlığında yürütülen kazı ve restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva, Hadrianapolis Antik Kenti’nde incelemelerde bulunarak Kazı Başkanı Doç. Dr. Ersin Çelikbaş’tan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra antik kenti ziyaret eden misafirlerle bir araya gelen Başkan Cıva, ziyaretçilerle sohbet ederek taleplerini dinledi.

Bayram süresince antik kentte yoğun bir ziyaretçi hareketliliği yaşandığını belirten Başkan Cıva, özellikle doğa ve arkeolojiyi buluşturan cam terasın ziyaretçilerin beğenisini kazandığını ifade etti.

Başkan Civa, “Hadrianapolis, Karabük’ün en önemli arkeolojik ziyaret noktası. Antik kenti hak ettiği yerlere getirmek için çalışmalara durmadan devam ediyoruz. Hadrianapolis gün geçtikçe hak ettiği ilgiyi görmeye başladı,” dedi. Başkan Cıva, Hadrianapolis’te konaklama alanları, restoranlar ve yöresel ürün pazarları kurarak ilçe turizmine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca her yıl düzenlenecek Hadrianapolis şenlikleri ile bölgenin turistik cazibesini artırmayı planladıklarını söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
voleybol turnuvasinda kazakistanli ogrenciler sampiyon oldu QFQWYcSV
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Voleybol turnuvasında Kazakistanlı öğrenciler şampiyon oldu.

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) eğitim-öğretimlerine devam eden Kazakistanlı öğrenciler, 16 şehirden öğrencilerin yarıştığı “PANELSAN CUP 2026” voleybol turnuvasında şampiyon oldu.

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) eğitim gören Kazakistanlı öğrenciler, akademik başarılarının yanı sıra sportif faaliyetlerdeki performanslarıyla önemli dereceler elde ediyor. Bu kapsamda son olarak Kazakistan Büyükelçiliği tarafından Kazakistanlı öğrenciler arasında birlik ve beraberliği artırmak amacıyla düzenlenen “PANELSAN CUP 2026” voleybol turnuvasında BARÜ Kadın Voleybol Takımı şampiyon olma başarısı elde etti.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan turnuvada, Türkiye’nin 16 ilindeki üniversitelerde eğitimlerine devam eden Kazakistanlı öğrenciler yarıştı. Tamamı Kazakistanlı öğrencilerden oluşan takımlar, gün boyu süren müsabakalarda kıyasıya mücadele etti. Turnuva sonunda BARÜ Kadın Voleybol Takımı, sergiledikleri performanslarıyla birincilik kupasını kaldırmayı başardı. Böylece turnuva geleneği olarak BARÜ, gelecek yıl organizasyona ev sahipliği yapma hakkı kazandı.

Öğrencilerin elde ettiği şampiyonluktan duyduğu gururu dile getiren BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, Kazakistanlı öğrencileri tebrik ederek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin