Bayramda Hadrianapolis Antik Kenti'ne Yoğun İlgi - Karabük Haber Postası
BAR
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
02 Nisan, 2025 14:31 tarihinde yayınlandı
0
0

Bayramda Hadrianapolis Antik Kenti’ne Yoğun İlgi

Bayram tatilini fırsat bilen yerli ve yabancı turistler, Eskipazar’da bulunan Hadrianapolis Antik Kenti’ne akın etti. Tarihi dokusu ve eşsiz atmosferiyle ziyaretçilerini büyüleyen antik kent, bayram süresince yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı.

KAZI VE RESTORASYON ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Geç Kalkolitik, Roma ve Erken Bizans dönemlerinde yerleşim yeri olarak kullanılan Hadrianapolis Antik Kenti’nde, Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersin Çelikbaş’ın başkanlığında yürütülen kazı ve restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Cıva, Hadrianapolis Antik Kenti’nde incelemelerde bulunarak Kazı Başkanı Doç. Dr. Ersin Çelikbaş’tan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra antik kenti ziyaret eden misafirlerle bir araya gelen Başkan Cıva, ziyaretçilerle sohbet ederek taleplerini dinledi.

Bayram süresince antik kentte yoğun bir ziyaretçi hareketliliği yaşandığını belirten Başkan Cıva, özellikle doğa ve arkeolojiyi buluşturan cam terasın ziyaretçilerin beğenisini kazandığını ifade etti.

Başkan Civa, “Hadrianapolis, Karabük’ün en önemli arkeolojik ziyaret noktası. Antik kenti hak ettiği yerlere getirmek için çalışmalara durmadan devam ediyoruz. Hadrianapolis gün geçtikçe hak ettiği ilgiyi görmeye başladı,” dedi. Başkan Cıva, Hadrianapolis’te konaklama alanları, restoranlar ve yöresel ürün pazarları kurarak ilçe turizmine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca her yıl düzenlenecek Hadrianapolis şenlikleri ile bölgenin turistik cazibesini artırmayı planladıklarını söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
universite ogrencilerine uygulamali afet egitimi SLtq9S6d
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Üniversite öğrencilerine uygulamalı “afet” eğitimi

Kastamonu Üniversitesi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü iş birliğinde, öğrencilere doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi verildi.

Kastamonu Üniversitesi’nin kuruluşunun 20. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) iş birliğiyle doğal afetlerden korunma ve hayatta kalma eğitimi düzenlendi. Eğitim kapsamında Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından düzenlenen “Toplumsal Duyarlılık Paneli”nde, afetlere hazırlık, afette hayatta kalma, arama ve kurtarma konularında üniversite öğrencilerine önemli bilgiler verildi. Daha sonra Kastamonu Üniversitesi Ayyıldız Spor Kompleksi’nde ve kampüs içerisinde gerçekleştirilen uygulamalı eğitimlerde, AFAD uzmanları tarafından öğrencilere afet anında hayat kurtaran kritik müdahaleler uygulamalı olarak anlatıldı. Katılımcılara profesyonel arama ve kurtarma ekipmanlarını da tanıtıldı.

Eğitimle ilgili konuşan Prof. Dr. Ekrem Mutlu, Doç. Dr. Evren Atış, Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Eğilmez ve Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, eğitimde öğrencilerin hem bilgilendirildiğinin hem de afet konusunda farkındalık oluşturulmasının sağlandığını ifade ettiler.

Kastamonu Üniversitesi Doğa Spor ve Bağımlılıkla Mücadele, Toplumsal Gönüllülük, Eko Turizm ve Çevre ile Türkiye Coğrafya öğrenci topluluklarının destek verdiği eğitimler öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Benzeri eğitimlerin devam edeceği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin