blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Haziran, 2024 15:38 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bayramda 50 bin kişi Yunan adalarına gitti

Türkiye'den Yunan adalarına kapıda vize uygulaması 9 günlük tatil sürecini Yunan adalarında geçirmek isteyen vatandaşlar tarafından ilgi gördü. Tatilini Yunan adalarında geçirmek isteyenler, kapılara akın etti.

TÜRSAB İzmir BTK Başkanı Kıvanç Meriç, "Adalara günde 1500- 2500 kişi geçiş yaptı. Yunanistan'dan aldığımız rakamlara göre Midilli Adası'nı 13 bin, Samos Adası'nı 15 bin, Sakız Adası'nı 11 bin kişi ziyaret etti. Adalar moda oldu, ciddi bir akım var. Kapı vizesinin getirdiği bir avantaj da oldu. Vatandaşa vizeyi daha kolay alma şansı doğdu. Vatandaşlar bu şansı değerlendirdi" dedi.

blank

Direkt seferler olan adaların daha yoğun ziyaret edildiğini belirten Meriç,şöyle devam etti:

"Midilli, Sakız, Samos, Kos, Rodos, İstanköy ek seferlerle takviye edildi. 10 adanın tamamında bu yoğunluk olmadı. Diğer adalarda sefer sayısı az olduğu için rakamlar biraz daha az oldu. 10 adaya bayram boyunca giden toplam vatandaş sayısı 50 binin üzerinde. Kapı vizesi, insanlarda bir heyecan yarattı. Schengen vizesi başvurusu kadar zor bir vize değil. Evrak sayısı çok daha az. Ama bunun karşılığında tabii sadece 7 gün, 6 gece kalabiliyorsunuz. Adalar arasında geçişiniz de olmuyor. Ama bekleme süreleri daha az. Schengen vizesi için aylarca bekliyorsunuz, kapı vizesinde bir hafta önceden evraklarınızı verdiğiniz takdirde vizeyle ilgili işlemler bitiyor. Ama bayram döneminde en büyük korkumuz kapı vizesinde bekleme sürelerinin uzun olacağıydı. Rodos Adası dışında diğer adalarda gayet güzel bir şekilde gitti."

blank

"KAPI VİZESİNE PEK SICAK BAKMIYORUZ"

Meriç ayrıca kapı vizesi için ödenen rakama yakın Schengen vizesi alınabildiğini belirtip, "Schengen ülkelerinden uzun süreli vizeler alıp, Avrupa'yı gezmek istiyoruz. Kapı vizesine ödediğimiz rakama yakın fiyata Schengen vizesi aldığımız için sektör olarak kapı vizesine pek sıcak bakmıyoruz. Kapı vizesinin maliyeti 80 ve 100 euro, Schengen 100 ile 150 euro arasında. Kendiniz başvuru yapıyorsanız daha ucuz. 6 aylık vize verdiği takdirde sık giriş yapabiliyorsunuz ama kapı vizesi sadece bir kereye, bir adaya ve 7 güne mahsus" diye konuştu. 

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
03 Ekim, 2025 13:12 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Orman Emvali Üretiminde Öncelik Kalite

Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, Karabük ili sınırlarında yürütülen ormancılık faaliyetlerini yerinde inceledi. Öncelikle geçtiğimiz ay Karabük’te meydana gelen orman yangınında  görev sırasında kaza geçiren  orman işçisi  Abdullah Kamil Çetin’i evinde ziyaret eden Bölge Müdürü Keskin, Çetin'e  geçmiş olsun dileklerini iletti.

Karabük ormanlarında yürütülen üretim, bakım ve gençleştirme çalışmalarını değerlendiren Keskin, Ulus İşletme Müdürlüğü’ne bağlı yeni tesis edilen Kumluca Orman Emval Deposunu gezerek yapılan üretim faaliyetlerini yerinde gördü.  Ayrıca Ardıç İşletme Şefliği’nde devam eden bakım çalışmalarında görevli muhafaza memurları ve üretim işçileriyle bir araya geldi. Burada iş güvenliği, kaliteli orman emvali üretimi ve standardizasyonun önemi üzerine tecrübelerini paylaştı.

Ulus İşletme Müdürlüğü’nde işletme şefleriyle de toplantı yapan  Keskin, yapılan çalışmaları sunum eşliğinde dinledi. Toplantının ardından yaptığı konuşmada, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında iş güvenliğinin önemine değinerek şunları söyledi:

“Her şeyden önce can güvenliği gelmektedir. Bunun için sık sık personelimizi ve üretim işçilerimizi bilgilendiriyoruz. Orman varlığımız bütün milletimizin ortak malıdır. Bu milli servetimizi korumak, çoğaltmak ve değerlendirmek bizim görevimiz.”

Keskin ayrıca, standardizasyona verdikleri önemin altını çizerek, TS 1214, TS 1350 ve TS 2378’de belirtilen ölçülerde üretim ve istifleme yapıldığını, bunun da Karabük ve bölge ekonomisine önemli katkılar sağladığını belirterek,  “2002’de %10 olan sınıflı orman emvali oranımızı 2025’te %21’e çıkardık. Karabük ormanlarında yürüttüğümüz her çalışmada kalite ve standardizasyondan asla taviz vermiyoruz.” dedi.

 Keskin’e inceleme ve denetimlerinde İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Eyup Ünaldı ile Ulus İşletme Müdürü Tuğba Ekiz Kader eşlik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin