Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
04 Nisan, 2023 16:22 tarihinde yayınlandı
0

Bayraktar: “Yenişehir’in Komple Elden Geçmesi Lazım”    

Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Bayraktar, Yenişehir Bölgesinin yeni bir şehircilik anlayışı ile komple elden geçirilmesi gerektiğini söyleyerek, Yenişehir Sinemasını aslına uygun çok güzel bir hale getirmek istediklerini ve orasının çok değerli ve özel bir yer olduğunu ifade etti.

KARDEMİR’in 28. Olağan Genel Kurulu sonrası Basın mensupları ile sohbet toplantısı düzenleyen KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Bayraktar; Yenişehir Bölgesindeki atıl durumdaki tesislerle ilgili  bilgi verdi. Bayraktar, Yenişehir’in  bir kaç bina yerine komple elden geçirilmesi gerektiğini belirterek, “Yenişehir’in  yeni bir şehircilik anlayışıyla ele alınması lazım” dedi.

Yenişehir Bölgesinin çok nadide bir yer olduğunu ifade eden Bayraktar;  ilk etapta Mühendisler Kulübünü yeniden restore ettiklerini belirterek, “Ufak bir  sergi ile orayı bir anlamda açarak harekete geçirdik. Ama sinemayı çok önemsiyorum orası için biraz da geç kaldık onu mutlaka aslına uygun çok güzel bir hale getirmek istiyoruz, orası çok değerli ve özel bir yer” dedi.

“KARABÜK’E YAKIŞIR BİR MÜZE YAPACAĞIZ”

Restorasyon çalışmaları tamamlanan Yenişehir’deki Mühendisler Kulübünün Müze olması fikrinin kendilerinin fikirleri olmadığını ifade eden KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Bayraktar, ilk geldiklerinde Mühendisler Kulübünün olduğu yerin  müze diye söylendiğini, ancak  kendi  kafasındaki Kardemir’e uygun bir müzenin  buraya sığmaz diye düşündüğünü belirterek, o itibarla Millet Bahçesi ile uyumlu bir şekilde  Karabük’e ve Kardemir’e yakışır müze yapılacağını söyledi.

İnsanların Karabük’e bu müzeyi görmek için  gelmelerini istediklerini ifade eden Bayraktar;

“Mühendisler Kulübünün müze olması bizim fikrimiz falan değil zaten Karabük’ gelen birisi, fabrikayı gören birisi  bu fabrikanın bir müzesi yok mu der. Zaten geçmişte de bir çok kez düşünülmüş ama biz ilk geldiğimizde Mühendisler Kulübünün olduğu yer müze diye söylenince benim kafamdaki Kardemir’e uygun bir müze buraya sığmaz diye düşündüm o itibarla şehir merkezinde Millet Bahçesi de biraz ortaya çıkmaya başladı dolayısıyla şehrin merkezinde ‘e ve  Karabük’e hitap eden bir müze yaparak insanların bu müzeyi görmeye gidelim diye Karabük’e  gelsinler istiyoruz bu anlamda burada güzel bir proje hazırlığımız var yine Millet Bahçesi ile uyumlu bir şekilde Karabük’e yakışır, Demir Çelik’e yakışır bir müzeyi kazandırmak istiyoruz onun adımlarını atıyoruz” diye konuştu.

“DİĞER TESİSLERİ DE İHYA ETMEK İSTİYORUZ”

Yenişehir’deki diğer tesisleri de bir anlamda  ihya etmek istediklerini  belirten Bayraktar; ” Fakat buraların sürdürülebilir olması lazım, yani buraların işletmesi, devam etmesi, çünkü bir şeye başlayıp  bir süre sonra o işletmeci çıktı burası tekrar harabeye dönüşsün istemiyoruz. Mühendisler Kulübü ile alakalı bir kaç şey kafamızda var yani belki bir gençler için girişimcilik merkezi gibi bir şeyler düşünüyoruz, farklı şeyler de olabilir ama buraları Karabük’e ve şehre kazandırmak önemli diye düşünüyorum” dedi. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
sehit polis memuru ugur yildiz dualarla anildi AhmMRJh2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Şehit Polis Memuru Uğur Yıldız dualarla anıldı

Şehit Polis Memuru Uğur Yıldız, şehadetinin sene-i devriyesinde kabri başında dualarla anıldı.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde, 2016 yılında terör örgütü PKK’ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda şehit düşen polis memuru Uğur Yıldız, Kastamonu’daki kabri başında anıldı. İl Emniyet Müdürü Tamer Taş, Uğur Yıldız’ın şehadetinin sene-i devriyesi ve Kurban Bayramı dolayısıyla, annesi Fahriye Yıldız’ı evinde ziyaret etti. Ziyaretin ardından Şehit Uğur Yıldız’ın kabri ziyaret edildi. Ziyarette, İl Emniyet Müdürü Tamer Taş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Köksalan, şehit polis memurunun eşi Perihan Yıldız, annesi Fahriye Yıldız, yakınları, gaziler, emniyet teşkilatı mensupları ve Kastamonu Müftülüğü personelleri, Şehit Polis Memuru Uğur Yıldız’ın kabri başında dua etti. Şehitlikteki şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin