Batman’da gazeteciler arasında mesleki dayanışmayı güçlendirmek amacıyla faaliyet gösteren Batman Çalışan Gazeteciler Derneği, olağan kongresini Petrol Fırın Kafe’de kahvaltı eşliğinde gerçekleştirdi. Tek listeyle gidilen kongrede derneğin yeni başkanı Hatice Türkan oldu.
2013’ten Bu Yana Süren Çalışmalar
2013 yılından bu yana Ercan Atay başkanlığında faaliyetlerini sürdüren dernek, kentte görev yapan basın mensupları arasında birlik ve beraberliği sağlamak, mesleki dayanışmayı artırmak ve gazetecilerin haklarını savunmak amacıyla çeşitli çalışmalara imza attı. Olağan kongreyle birlikte dernekte yeni bir dönem başladı. Yapılan seçimde Hatice Türkan, üyelerin oy birliğiyle başkanlığa seçildi.
Divan Heyeti Belirlendi
Kongrede divan başkanlığına Mehmet Çelik seçilirken, divan üyeliklerine Atilla Durak ve Hüseyin Ekmen getirildi.
Yoğun Katılım Sağlandı
Programa, Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (GGF) Genel Başkanı Mehmet Çelik, Siirt Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Durak, Batman Basın Derneği (BBD) Başkanı Cebrail Uyanık, Batman Basın Konseyi Başkanı Nedim Arslan, yerel ve ulusal basın temsilcileri ile dernek delegeleri katıldı. Batman basınını buluşturan kongrede dayanışma mesajları verildi.
“Güç Birliği Şart”
Kongrede konuşan GGF Genel Başkanı Mehmet Çelik, yerel basının güçlenmesinde örgütlü yapının önemine dikkat çekti. Gazetecilik mesleğinin ekonomik ve yapısal sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirten Çelik, federasyon çatısı altında bölgesel iş birliğinin artırılması gerektiğini vurguladı. Yerel basının demokrasinin temel yapı taşlarından biri olduğunu ifade eden Çelik, kurumsal dayanışmanın önemine işaret etti.
Dayanışma ve İlkeli Basın Vurgusu
Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen de gazetecilerin kamu adına önemli bir görev üstlendiğini belirterek, güçlü ve ilkeli bir basının toplumun ortak yararına hizmet edeceğini söyledi. Ekmen, yeni yönetime başarılar dileyerek mesleki dayanışmanın artırılması gerektiğini kaydetti.
Türkan: “Gazetecilik Cesaret İşidir”
Yeni Başkan Hatice Türkan, kendisine duyulan güven için üyelere teşekkür ederek gazeteciliğin zor zamanlarda doğruyu savunmak ve herkes susarken söz söyleyebilmek olduğunu ifade etti. Batman’da gazetecilik yapmanın ağır şartlar altında büyük bir sorumluluk gerektirdiğini belirten Türkan, yerel basının kentin hafızası olduğunu söyledi.
Yeni yönetim olarak mesleki dayanışmayı güçlendireceklerini, basın emekçilerinin özlük haklarını savunacaklarını ve yerel basının sorunlarını kararlılıkla gündeme taşıyacaklarını belirten Türkan, farklı görüşlere rağmen tüm gazetecilerin ortak paydasının gazetecilik ahlakı ve Batman sevgisi olduğunu vurguladı. Türkan ayrıca önceki dönem başkanı Ercan Atay ve yönetimine teşekkür etti.
Misafirlere Anlamlı Hediye
Kongreye katılan misafirlere, üzerinde isimlerinin yazılı olduğu kalemler hediye edildi.
Yeni Yönetim
Yönetim Kurulu (Asil)
- Hatice Türkan (Başkan)
- Mansur Obut
- Nimet Dal
- Mehmet Mustafa Toprak
- Mehmet Şirin Yılmaz
- Bayram Ayhan
- Osman Seyrek
Yönetim Kurulu (Yedek)
- Necdet Çakır
- Şehmus Ustabaşı
- Yusuf Kavak
- Ahmet Işık
- Selman Tür
- Mehmet Emin Şık
- Şahin Saçan
Denetleme Kurulu (Asil)
- Recep Kavuș (Başkan)
- M. Selim Toprak
- Ubeydullah Baş
Denetleme Kurulu (Yedek)
- Alaeddin Atakul
- Yüksel Çiftçi
- Serhat Aslan
Üst Kurul Delegeleri
- Ercan Atay
- Hatice Türkan
- Mansur Obut
- Mehmet Mustafa Toprak
Onursal Başkan: Ercan Atay