Reklam
Reklam
72
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
24 Şubat, 2025 13:07 tarihinde yayınlandı
0

Batı Karadeniz’in Genç Gönüllüleri Karabük’te Buluştu

Karabük Üniversitesi Genç Gönüllüler Kulübü tarafından yürütülen “Karabük’te Bir’iz Gönüllülük Yolculuğum” projesi, yedi farklı ilden öğrencileri buluşturdu.

Karabük Üniversitesi Genç Gönüllüler Kulübü tarafından “Karabük’te Bir’iz Gönüllülük Yolculuğum” adlı ÜNİDES projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında Batı Karadeniz Bölgesi’nin farklı şehirlerinden gelen üniversite öğrencileri, gönüllülük bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla Karabük’te bir araya geldi.

Karabük’ün de yer aldığı Bolu, Zonguldak, Kastamonu Bartın, Düzce, Sinop illerinden gelen üniversite öğrencileri beş hafta sürecek projede sosyal, kültürel ve eğitim alanlarında gönüllülük faaliyetleri gerçekleştirecekler. Ayrıca, her katılımcının bir fidan dikerek “Bir’iz Hatıra Ormanı” oluşturması planlanıyor.

Proje kapsamında öğrenciler, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz ile bir araya geldi. Gönüllülüğün toplumsal dayanışmaya katkısına vurgu yapan Solmaz, “Bu proje, illerimizi tanımak ve iletişimi artırmak için hayata geçirildi. Üniversitemiz, proje üretme ve uygulama konusunda Türkiye’de ön sıralarda yer alıyor.” dedi.

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Ali Balkis ile Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanı Özcan Büyükgenç’in de yer aldığı buluşmada gönüllülüğün toplumsal dayanışmadaki önemi vurgulanırken, gençlerin bu alanda daha aktif rol alması gerektiği üzerine görüşler paylaşıldı. Program, Eskipazar, Safranbolu ve Eflani’deki etkinliklerin ardından 24 Şubat’ta sona erecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
a9094826 9a80 4034 a24e 897156e86fc5
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
05 Mayıs, 2026 15:23 tarihinde yayınlandı
0

ÖZEL’İN GÖZDESİ ELİF KÖSE OLDU

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Karabük mitinginde Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’den övgüyle bahsederek,  “Onunla gurur duyuyoruz. Silkeleyenler başaramadı, o başardı” dedi. Köse’nin CHP Liderin yeni gözdesi haline gelmesi, milletvekilliği adaylığı için kulisleri hareketlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in geçtiğimiz hafta sonu Karabük’te düzenlenen mitingde, Elif Köse hakkında yaptığı dikkat çekici açıklamalar siyaset kulislerini hareketlendirdi. Özel’in konuşmasında Safranbolu Belediyesi’nin çalışmalarını övgüyle anlatması ve Elif Köse’ye yönelik ifadeleri, CHP içinde Köse’nin yükselen isimlerden biri olduğu şeklinde yorumlandı.

Miting alanında vatandaşlara hitap eden Özgür Özel, Safranbolu Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla önemli hizmetlere imza attığını belirterek, Belediye Başkanı Elif Köse’nin görev süresince gerçekleştirdiği projeleri örnek gösterdi. Özellikle ekonomik zorluklara rağmen belediyecilik hizmetlerinin aksatılmadan sürdürülmesini vurgulayan Özel’in sözleri, partililer tarafından uzun süre alkışlandı.

Konuşmasında Elif Köse’ye özel bir parantez açan Özel,“Onunla gurur duyuyoruz. Partimiz adına Safranbolu’ya hem teşekkür ediyor hem de onun hizmetleriyle gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı. Özel’in, geçmiş dönemde muhalefet belediyelerine yönelik yapılan eleştirilere de göndermede bulunarak, “Hani diyorlardı ya ‘silkeleyin, çalışamasınlar.’ Bakın başardı. Onlar silkeleyemedi. Ben elinden tutup önünüzde gösteriyorum. Helal olsun ona” sözleriyle Elif Köse’nin elini kaldırması, mitingin en dikkat çeken anlarından biri oldu.

CHP Lideri’nin bu çıkışı, siyasi kulislerde farklı değerlendirmelere neden oldu. Özellikle yaklaşan milletvekilliği seçimleri öncesinde Elif Köse’nin parti içinde daha güçlü bir konuma geldiği yorumları yapılırken, Özgür Özel’in desteğinin Köse’nin siyasi geleceği açısından önemli bir mesaj taşıdığı ifade edildi.

Safranbolu’da hayata geçirilen sosyal projeler, kültürel çalışmalar ve belediyecilik hizmetleriyle kamuoyunda sık sık gündeme gelen Elif Köse’nin, CHP’nin Karabük’te öne çıkan siyasi figürlerinden biri haline geldiği değerlendirilirken, mitingde verilen görüntülerin “Milletvekilliği yolunda güçlü bir destek mesajı” olarak yorumlanması dikkat çekti.

CHP tabanında da geniş yankı uyandıran açıklamaların ardından, Elif Köse’nin önümüzdeki süreçte nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin