karabuk
İmsak 06:04
Güneş 07:29
Öğle 13:08
İkindi 16:07
Akşam 18:37
Yatsı 19:57
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
blank
Mustafa Akgün tarafından
24 Şubat, 2025 13:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Batı Karadeniz’in Genç Gönüllüleri Karabük’te Buluştu

Karabük Üniversitesi Genç Gönüllüler Kulübü tarafından yürütülen “Karabük’te Bir'iz Gönüllülük Yolculuğum” projesi, yedi farklı ilden öğrencileri buluşturdu.

Karabük Üniversitesi Genç Gönüllüler Kulübü tarafından “Karabük’te Bir'iz Gönüllülük Yolculuğum” adlı ÜNİDES projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında Batı Karadeniz Bölgesi'nin farklı şehirlerinden gelen üniversite öğrencileri, gönüllülük bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla Karabük’te bir araya geldi.

Karabük’ün de yer aldığı Bolu, Zonguldak, Kastamonu Bartın, Düzce, Sinop illerinden gelen üniversite öğrencileri beş hafta sürecek projede sosyal, kültürel ve eğitim alanlarında gönüllülük faaliyetleri gerçekleştirecekler. Ayrıca, her katılımcının bir fidan dikerek "Bir'iz Hatıra Ormanı" oluşturması planlanıyor.

Proje kapsamında öğrenciler, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz ile bir araya geldi. Gönüllülüğün toplumsal dayanışmaya katkısına vurgu yapan Solmaz, “Bu proje, illerimizi tanımak ve iletişimi artırmak için hayata geçirildi. Üniversitemiz, proje üretme ve uygulama konusunda Türkiye’de ön sıralarda yer alıyor.” dedi.

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Ali Balkis ile Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanı Özcan Büyükgenç’in de yer aldığı buluşmada gönüllülüğün toplumsal dayanışmadaki önemi vurgulanırken, gençlerin bu alanda daha aktif rol alması gerektiği üzerine görüşler paylaşıldı. Program, Eskipazar, Safranbolu ve Eflani’deki etkinliklerin ardından 24 Şubat'ta sona erecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Zonguldak sahilinde çöp tepkisi

Zonguldak kent merkezinde dalgalarla birlikte kıyıya vuran plastik atıklar çevre kirliliği oluşturdu.
Sahil şeridinde yürüyüş yapmak isteyen vatandaşlar, denizden gelen pet şişe, kapak ve boş kutu gibi atıkların oluşturduğu manzara karşısında şaşkınlık yaşadı. Kıyı şeridinin çöplerle kaplanmasına tepki gösteren vatandaşlar, kirliliğin bir an önce giderilmesini istedi.
Turizm kenti olma hedefindeki bir şehre bu görüntülerin yakışmadığını belirten bölge halkı, "Zonguldak’ın göbeğinde bu manzara oluyor mu, neden temizlenmiyor? Önce denizlerimizi temiz tutmalıyız. Yetkililerin burayı acilen temizlemesini bekliyoruz" diyerek duruma tepki gösterdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin