blank
Mustafa Akgün tarafından
24 Şubat, 2025 13:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Batı Karadeniz’in Genç Gönüllüleri Karabük’te Buluştu

Karabük Üniversitesi Genç Gönüllüler Kulübü tarafından yürütülen “Karabük’te Bir'iz Gönüllülük Yolculuğum” projesi, yedi farklı ilden öğrencileri buluşturdu.

Karabük Üniversitesi Genç Gönüllüler Kulübü tarafından “Karabük’te Bir'iz Gönüllülük Yolculuğum” adlı ÜNİDES projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında Batı Karadeniz Bölgesi'nin farklı şehirlerinden gelen üniversite öğrencileri, gönüllülük bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla Karabük’te bir araya geldi.

Karabük’ün de yer aldığı Bolu, Zonguldak, Kastamonu Bartın, Düzce, Sinop illerinden gelen üniversite öğrencileri beş hafta sürecek projede sosyal, kültürel ve eğitim alanlarında gönüllülük faaliyetleri gerçekleştirecekler. Ayrıca, her katılımcının bir fidan dikerek "Bir'iz Hatıra Ormanı" oluşturması planlanıyor.

Proje kapsamında öğrenciler, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz ile bir araya geldi. Gönüllülüğün toplumsal dayanışmaya katkısına vurgu yapan Solmaz, “Bu proje, illerimizi tanımak ve iletişimi artırmak için hayata geçirildi. Üniversitemiz, proje üretme ve uygulama konusunda Türkiye’de ön sıralarda yer alıyor.” dedi.

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Ali Balkis ile Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanı Özcan Büyükgenç’in de yer aldığı buluşmada gönüllülüğün toplumsal dayanışmadaki önemi vurgulanırken, gençlerin bu alanda daha aktif rol alması gerektiği üzerine görüşler paylaşıldı. Program, Eskipazar, Safranbolu ve Eflani’deki etkinliklerin ardından 24 Şubat'ta sona erecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

BARÜ’den Türkiye patentli zırh sistemi projesi

Bartın Üniversitesince (BARÜ) farklı üniversitelerin ortaklığıyla hazırlanan askerî kara araçlarına yönelik hibrit zırh sistemi Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescillendi.
BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Alkaya konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Mühendislik Fakültemiz diğer üniversitelerin Mühendislik Fakülteleri ile önemli projelere imza atmakta. Bunlardan birisi de TUBITAK 1001 projesi. Hocalarımızdan Prof. Dr. Sabri Gök ile Doç. Dr. Yılmaz Kök bir TÜBITAK 1001 projesi gerçekleştirerek Roketsanın tesislerinde deneyerek, askeri kara araçlarına daha iyi bir zırh ortaya çıkarmış bulunmaktalar" dedi.
Projeyi hazırlayan isimlerden BARÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Sabri Gök, "Bizim bu projedeki amacımız askeri kara araçlarında kullanılmak üzere zırh delici mermilere karşı tam bir koruma sağlamaktır. Bu amaçlar hibrit kompozit eklemeli bir zırh üretmiş bulunmaktayız" diye konuştu.
Oluşturulan zırhın farklı katmanlardan oluştuğunu belirten BARÜ Öğretim Üyesi Proje Araştırmacısı Doç. Dr. Yılmaz Küçük, "Bu zırh Türkiye patentini 1 yıldan daha kısa sürede tescil aldı. Avrupa patenti için de başvurumuzu yaptık" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin