Reklam
Reklam

Batı Karadeniz’de tam fırtına bekleniyor

Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Kasım, 2023 20:48 tarihinde yayınlandı
0

DÜZCE (İHA) – Düzce Valiliğinden yapılan açıklamada bugün Batı Karadeniz’de fırtınanın yer yer 120 kilometreyi bulması bekleniyor uyarısı yapıldı, olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi.

Düzce Valiliği, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü uyarısını paylaştı. Yapılan açıklamada tam fırtına beklendiği bildirildi. Uyarıda, “Son değerlendirmelere göre; bugün Batı Karadeniz’de (Zonguldak, Düzce, Bartın, Karabük ile kıyı ilçeleri başta olmak üzere Bolu’nun kuzey kesimleri) kuzey ve kuzeybatı yönlerden tam fırtına (80-100 km/saat yer yer 120 km/saat) bekleniyor. Gece saatlerinden sonra etsini kaybetmesi beklenen fırtınayla birlikte çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamlar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Fırtınanın 19 Kasım günü saat 09.50 ile 20 Kasım 02.00 sıralarında etkili olması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Karabük’te yeni kurulan derneklere kapsamlı eğitim

dernekler birimi egitim
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
16 Haziran, 2026 12:59 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Valiliği koordinasyonunda İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından, 2026 yılında kurulan derneklere yönelik bilgilendirme ve eğitim programı düzenleniyor.

İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitim programına yeni kurulan derneklerin yöneticileri ve temsilcileri sekizli grup halinde katılım sağladı. Programın açılış konuşmasını yapan İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Önder Elieyioğlu, derneklerin mevzuata uygun faaliyet yürütmelerinin önemine dikkat çekerek, eğitimlerin hem bilgilendirme hem de rehberlik amacı taşıdığını ifade etti.

Eğitim kapsamında Şef Yusuf Kahraman ile Veri Hazırlama ve Kontrol Personeli Hayriye Seyhan tarafından dernek yöneticilerine kapsamlı sunumlar yapıldı. Katılımcılara dernek kuruluş işlemleri, üyelik süreçleri, genel kurul uygulamaları, karar defteri ve yönetim işlemleri, proje hazırlama süreçleri, denetim esasları ile derneklerin yapmakla yükümlü olduğu bildirimler hakkında ayrıntılı bilgiler aktarıldı.

Sunumlarda ayrıca derneklerin faaliyetleri sırasında dikkat etmeleri gereken hususlar, mevzuata aykırı uygulamaların doğurabileceği sonuçlar ve kamu kurumlarıyla yürütülebilecek proje çalışmaları da ele alındı.

Yetkililer, yeni kurulan derneklerin hem yasal yükümlülüklerini eksiksiz yerine getirmeleri hem de proje üretme kapasitelerini artırmaları amacıyla düzenlenen eğitimlerin önümüzdeki süreçte de devam edeceğini bildirdi. Eğitim sonunda katılımcılar merak ettikleri konularla ilgili sorularını yönelterek uzmanlardan bilgi aldı

Bizi sosyal medyadan takip edin