Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Eylül, 2024 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Batı Karadeniz’de kuvvetli fırtına bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz bölgesini etkisi altına alacak kuvvetli fırtına için önemli bir uyarıda bulundu. Zonguldak, Düzce ve Bartın’da, 30 Eylül 2024 Pazartesi sabah saatlerinden itibaren fırtınanın başlayacağı ve 2 Ekim 2024 Çarşamba akşamına kadar devam edeceği belirtildi.
Pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren rüzgarın batı ve kuzeybatı yönlerden, doğu kesimlerinde ise güneybatıdan esmesi bekleniyor. Salı günü öğle saatlerinden itibaren ise rüzgarın genelde batı ve kuzeybatı yönlerinden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın Salı günü batı bölgelerinde, Çarşamba günü ise genel olarak bölge genelinde etkisini kaybetmesi öngörülüyor.
Fırtınanın özellikle deniz trafiğini ve karayolu ulaşımını olumsuz etkileyebileceğini belirtiyor. Çatı uçmaları, ağaç devrilmeleri ve benzeri risklere karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı. Rüzgar hızının 90 km/saat’e kadar çıkabileceği, bu nedenle olası tehlikeler karşısında tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Fırtınanın 2 Ekim 2024 Çarşamba akşam saatlerinde bölge genelinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Ağustos, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu’da anne ayı ve 3 yavrusu görüntülendi

Bolu’da ormanlık alana yerleştirilen fotokapan, anne ayı ve 3 yavrusunu görüntüledi. Yavru ayılardan birinin iki ayağı üzerine kalkarak çevreyi izlemesi da kameralara yansıdı.
Bolu kent merkezine bağlı Çaydurt Mahallesi mevkisindeki ormanlık alana doğasever Ali İhsan Zobu tarafından yerleştirilen fotokapan, ender rastlanan imajlara sahne oldu. Aygıta yansıyan imgelerde, anne ayı ve üç yavrusu orman içerisinde yürürken net halde kaydedildi. İmgelerde, yavru ayılardan birinin iki ayağı üzerine kalkarak çevreyi incelemesi dikkat çekti. Peş peşe fotokapanın önünden geçen ayı ailesi, bir mühlet sonra orman içinde gözden kayboldu.
Doğasever Zobu’nun daha evvel de bölgede çeşitli yaban hayvanlarını görüntülediği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin