Batı Karadeniz’de kuvvetli fırtına bekleniyor - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Eylül, 2024 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Batı Karadeniz’de kuvvetli fırtına bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz bölgesini etkisi altına alacak kuvvetli fırtına için önemli bir uyarıda bulundu. Zonguldak, Düzce ve Bartın’da, 30 Eylül 2024 Pazartesi sabah saatlerinden itibaren fırtınanın başlayacağı ve 2 Ekim 2024 Çarşamba akşamına kadar devam edeceği belirtildi.

Pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren rüzgarın batı ve kuzeybatı yönlerden, doğu kesimlerinde ise güneybatıdan esmesi bekleniyor. Salı günü öğle saatlerinden itibaren ise rüzgarın genelde batı ve kuzeybatı yönlerinden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın Salı günü batı bölgelerinde, Çarşamba günü ise genel olarak bölge genelinde etkisini kaybetmesi öngörülüyor.

Fırtınanın özellikle deniz trafiğini ve karayolu ulaşımını olumsuz etkileyebileceğini belirtiyor. Çatı uçmaları, ağaç devrilmeleri ve benzeri risklere karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı. Rüzgar hızının 90 km/saat’e kadar çıkabileceği, bu nedenle olası tehlikeler karşısında tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Fırtınanın 2 Ekim 2024 Çarşamba akşam saatlerinde bölge genelinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda iki genci silahla yaralayan 3 supheli tutuklandi rxg6yCqN
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mayıs, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da iki genci silahla yaralayan 3 şüpheli tutuklandı

Bolu’da konuşmak için çağırdıkları sokakta iki genci silahla vurarak yaralayan 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Olay, Çıkınlar Mahallesi 20. Cadde üzerinde meydana gelmişti. F.K. (22) ve Ç.G. (27), konuşmak için çağrıldıkları caddede araçtan inen E.C.’nin silahlı saldırısına uğrayarak ayaklarından yaralanmıştı. Olayın ardından araçla kaçan E.C. ve yanında bulunan B.K. ile O.S., Bolu İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin uzun süren takibi ve kovalamacası sonucu gece saatlerinde kıskıvrak yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından E.C., B.K. ve O.S., güvenlik önlemleri altında Bolu Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan 3 şüpheli, tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Aileleri basın mensuplarını engellemeye çalışmıştı

Öte yandan, şüphelilerin adliyeye getirilişi sırasında bina önünde bekleyen aileleri ve yakınları, görevini yapan basın mensuplarına zorluk çıkarmıştı. Görüntü alınmasını engellemek isteyen aile yakınları gazetecilere, “Allah belanızı versin, biz çekilmesini istemiyoruz. Daha 18 yaşında” diyerek tepki göstermiş, şüphelilere ise “Çıkışın daha dik olacak, arkandayız oğlum” diyerek seslenmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin