Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Haziran, 2022 08:22 tarihinde yayınlandı
0

Başkent Edaş, Yoğun yağışta hizmetlerini kesintisiz sürdürüyor

Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. (Başkent EDAŞ) Kastamonu, Bartın, Karabük ve Zonguldak’ta yoğun yağış ve sellerden etkilenen bölgelerdeki elektrik arzının devamı için tüm gücüyle mücadele veriyor.

Önceki hafta alınan meteoroloji tahminleri uyarınca tüm destek ekiplerini teyakkuza geçiren Başkent EDAŞ, tahminlerin netleşmesiyle birlikte kuzeydeki yüksek riskli bölgelere ekiplerin intikalini gerçekleştirdi.

Ayrıca şirket, arıza kaynaklı oluşabilecek ek malzeme tedarikini de yol ve köprülerdeki olası hasara karşı önceden yaparak, hazırlıklarını afet öncesinden tamamladı.Pazar gecesinden itibaren tahminlerin gerçekleşmesi ve afet durumuna geçilmesiyle birlikte Başkent EDAŞ ekipleri tüm gücüyle seferber oldu.

Zorlu şartlarda, İş Sağlığı ve Güvenliği tedbirlerini elden bırakmadan görevlerini yerine getiren ekipler, hem vatandaşların hem de sel ve etkileri ile mücadele eden kamu teşkilatlarının enerji ihtiyacını sağladı. Enerji hatlarının zarar gördüğü noktalara jeneratörler sevk edildi.

  • 1000’i aşkın saha çalışanı, 500’ü aşkın araçla müdahale

Bölgedeki mevcut arıza onarım çalışanlarına ek olarak, şirketin hizmet sağladığı diğer illerdeki destek ekipleriyle birlikte afetle mücadele veren çalışan sayısı 1049’a, arazi aracı sayısı 505’e çıkarıldı.

Dağlarda enerji hatlarının geçtiği ancak engebeli arazi ve sık ormanlar nedeniyle çalışanların ulaşmakta zorlandığı hatların kontrolü için, 8 adet insansız hava aracı operatörleriyle birlikte bölgede göreve başladı.

Arıza onarımı normalden uzun sürecek uzaktaki köy ve mahalleler için ise 100 kVA’lık 7 jeneratör ile bölgesel arızların giderilmesi sürecinde kullanılmak üzere 42 portatif jeneratör bölgeye sevk edildi. Ayrıca 4 kepçe, ekiplerin ulaşımında kullanılan güzergâhları temizledi.

  • Su seviyesi nedeniyle güvenlik amaçlı kesintiler yapıldı

Yağışla oluşan heyelanlar nedeniyle yıkılan direk ve şebeke unsurları hızlıca yenilenirken, yerleşim merkezlerinde yükselen su nedeniyle çarpılma riskine karşı tedbir amaçlı enerji kesintileri yapıldı.

Su seviyesinin azalması ile riskin ortadan kalktığı noktalarda şebeke unsurları çamur ve molozdan temizlenerek, enerji güvenli şekilde sağlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
478ea085 4337 45d7 b0c9 686a1ccf450d
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 10:29 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

Önce siyaset konuşulmasını şimdi de para toplanmasını yasakladı

Bayburt’ta işlettiği çayevinde siyaset konuşulmasına izin vermeyen Kral lakaplı Muhammet Elçi, bu kez de işletmesinde para toplanılmasını yasakladı. Kentte yasaklarıyla bilinen Elçi, kuralları huzurun sağlanması için getirdiğini belirtti.

Yıldız Garajı’nda çay ocağı işleten Elçi, yıllar önce siyasi tartışmaların hakarete dönüşmemesi için çayevine, ‘Burada siyaset konuşmak yasaktır’ yazılı levhalar asmıştı. Elçi, müşterileri rahatsız eden para toplama girişimlerine karşı da yeni bir önlem alarak, ‘Bu işyerinde izinli olsa bile para toplamak yasaktır’ uyarısıyla işletmesine yeni bir kural getirdi. Çayevinde, müşterilerin huzurunu korumak amacıyla yüksek sesle konuşulmaması konusunda ayrıca uyarı levhası bulunuyor.

“Bu kapı herkese açık ama saygısızlığa müsaade etmem”
1979 yılından bu yana bu işi yaptığını söyleyen Elçi, 30 yıl hastane kantini ardından çayevi işletmeye başladığını anlattı. Siyaset yasağını, müşteriler arasında yaşanan hakaretlerin önüne geçmek için getirdiğini ifade eden Elçi, “Benim işletmeme her siyasi görüşten insan gelebilir. Bürokratımız, valimiz, belediye başkanımız, gurbetçi kardeşlerimiz gelir, bir bardak çayımızı içer. Ben bundan mutlu olurum. Bu kapı herkese açık ama kimsenin kimseye hakaret etmesine müsaade etmem. Seversin, sevmezsin ama saygılı olmak zorundasın” dedi.

“Duygu sömürüsüne karşı para toplanılmasını yasakladım”
Para toplama yasağını da bazı kişilerin çocukları kullanarak duygu sömürüsü yapması nedeniyle koyduğunu dile getiren Elçi, sabah erken saatlerde iş yerini açıp ekmek parası için çalıştığını söyledi.
Elçi, “Ben sabah 04.30’da çay ocağımı açıyorum, ekmek parası için çay satmaya çalışıyorum. İşletmemi paspaslıyor, bardak yıkıyorum. Sen geleceksin, çocuğu kucağına alıp duygu sömürüsü yapacaksın. Böyle dünya yok. Bu yüzden para toplanmasını yasakladım” diye konuştu.

“Yazıyı görünce içeri giremiyorlar”
Uyarı levhasının ardından para toplamak isteyenlerin işletmeye giremediğini belirten Elçi, “Yazıyı görünce içeri giremiyorlar. Kimin ne için geldiğini anlıyoruz. Gruplar halinde gelip farklı noktalarda para topluyorlar. Biz merhametli bir toplumuz, dayanamayıp para veriyoruz. Ben de vatandaşlara ‘vermeyin’ diyorum. Buraya gelsinler, otursunlar, çayını içsinler, muhabbet etsinler ama duygu sömürüsüne izin vermem” ifadelerini kullandı.

“Kimse kimseyi rahatsız etmesin”
Müşterilerin huzuru için yüksek sesle konuşulmasına da izin vermediğini kaydeden Elçi, işletmesindeki kurallara herkesin uyduğunu ifade etti. Kurallara uymayanları işletmesinden çıkaran Elçi, “Diğer müşterilerimizi rahatsız etmeye kimsenin hakkı yok. Yüksek sesle konuşanlar olduğu için bir uyarı daha astım. Herkes gelsin, çayını içsin, sohbetini yapsın ama kimse kimseyi rahatsız etmesin” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin