Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Kasım, 2023 16:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Başkent EDAŞ fırtınaya karşı tüm Batı Karadeniz’de sahada

Başkent EDAŞ, bin 155 saha çalışanı ve 512 araç ile Kastamonu, Zonguldak, Karabük ve Bartın’ın farklı noktalarında, fırtına kaynaklı meydana gelen arızaları gidermek için onarım faaliyetlerine zaman kaybetmeden başladı.
Kastamonu, Zonguldak, Karabük ve Bartın’da kuvvetli fırtınanın elektrik kesintilerine neden olmasıyla, bu illerin elektrik dağıtımından sorumlu Başkent Elektrik Dağıtım AŞ (Başkent EDAŞ) bölgedeki kavşak noktalarda hazır bekleyen saha ekipleriyle, arıza onarım çalışmalarına koyuldu. Başkent EDAŞ, Batı Karadeniz’de geçen hafta Zonguldak’ta etkili olan fırtınanın ardından, yeni bir fırtınaya işaret eden meteoroloji tahminleri uyarınca hazırlıklarını tamamlamıştı.
Kuvvetli fırtınanın Cumartesi gecesinden itibaren tüm bölgede etkili olmasıyla, Başkent EDAŞ’ın teyakkuzdaki bin 155 çalışandan oluşan afet ekibi, önceden intikal ettiği stratejik noktalardan onarım çalışmalarına hızlıca başladı. Başkent EDAŞ ekiplerince yapılan ilk hasar tespitinde fırtınanın ilk etkileri, Kastamonu’daki şebekede görüldü. Batı Karadeniz’deki şebekede oluşan hasarın yüzde 68’i Kastamonu’da gerçekleşirken, yüzde 10’ı ise Zonguldak’ta yaşandı. Kalan arızalar Karabük ve Bartın’da gerçekleşti.

Güçlü koordinasyona devam
Kış öncesi yatırımları, afetle mücadelede tecrübeli yönetimi ve uzman saha ekibi ile geçen hafta Zonguldak’ta gerçekleşen ve çok daha uzun sürede üstesinden gelinebilecek kesintileri en kısa sürede gideren Başkent EDAŞ, bu hafta sonu da Batı Karadeniz’deki müşterilerinin olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için yoğun bir mesai yürütüyor. Başkent EDAŞ, olumsuz hava koşulları ve afetle mücadele kapsamında tüm tedbirleri alırken, kamu kurumları ve paydaşları ile iş birliği içerisinde çalışmaya devam ediyor.
Şirket, illerdeki valilik, belediye, hastane, emniyet ve şehrin su ihtiyacının karşılandığı baraj gibi kritik noktaların enerji ihtiyacında kesintiler olmaması için yoğun çaba gösteriyor. Ayrıca, sahada AFAD, İtfaiye, Karayolları, Orman Genel Müdürlüğü gibi tüm ilgili paydaşlarla da iş birliğini sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
28
Temmuz Pazartesi
1447 HİCRİ Safer 3
Güneş Vakti
Şuanki vakit
Güneş
  İmsak
03:47
  Güneş
05:34
Öğle vaktine kalan süre
 
  Öğle
13:01
  İkindi
16:57
  Akşam
20:18
  Yatsı
21:58

Çok Okunanlar

blank
Karabük

CHP’li Akay: “Bu Utancı Daha Fazla Büyütmeyin”

blank
Karabük

Yangın bölgesindeki muhtar köye gelen yardım ekibine çorba yaptı

blank
Gündem

Bilecik’te görev tamam sıra Karabük’te

blank
Karabük

Şehidin Var Karabük

blank
Karabük

Başkan Özçelebi: “Belediyemiz Kapatılmasın, Ama İş Bilmezlerden de Kurtulmalıyız”

blank
Karabük

Karabük’te 29 saattir süren orman yangını yeniden alevlendi

blank
Gündem

Karabük’teki Yangın 4. Gününde

blank
Karabük

Karabük Belediye Başkanı Çetinkaya, yangında etkilenen serçeye elleriyle su verdi

blank
Gündem

Karabük’ün Kara Günü

blank
Gündem

Bakan Kurum: “1 ay içinde yangın bölgelerinde inşa faaliyeti başlayacak”

Video Haberler

blank

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Yıldırım: “Gençlerimiz uyuşturucu, alkol, yabancı ideolojiler, terör örgütleri, LGBT gibi ahlaksızlıkların içerisine sürüklenip gitse CHP hiç ses çıkarmaz”

blank

Kastamonu’da elektrik tellerinin kopması sebebiyle ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

blank

Düzce’de iki farklı noktada çıkan anız yangını söndürüldü

blank

Giresun’da otomobil şarampole devrildi: 6 yaralı

blank

Denize giren aynı aileden 2’si çocuk 3 kişi boğulma tehlikesi geçirerek hastaneye kaldırıldı

blank

Kastamonu’da otomobil biçerdöverin altında kaldı: 1 ölü

blank

Karabük’teki orman yangınında 100 saat geride kaldı

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Temmuz, 2025 08:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 3dk
Yorum Sayısı: 0

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Yıldırım: “Gençlerimiz uyuşturucu, alkol, yabancı ideolojiler, terör örgütleri, LGBT gibi ahlaksızlıkların içerisine sürüklenip gitse CHP hiç ses çıkarmaz”

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, CHP’nin Ülkü Ocakları ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan eğitim protokolünden rahatsız olduğunu belirterek, "Protokolden rahatsız olan CHP ve onun Genel Başkanı Özgür Özel, bu protokolün iptali için mahkemeye başvurdu. Lakin gençlerimiz uyuşturucu, alkol, yabancı ideolojiler, terör örgütleri, LGBT üzere ahlaksızlıkların içerisine sürüklenip gitse CHP hiç ses çıkarmaz" dedi.
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Rize Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen ‘İş Sıhhati ve Güvenliği Eğitimi Sertifika Töreni’ne katıldı. Rize Öğretmen Evi’nde düzenlenen programda 43 kursiyer, sertifikasını Yıldırım ve protokol üyelerinin elinden aldı. Programda konuşan Yıldırım, "Önce ülkem ve milletim şuuruyla hareket eden Ülkü Ocakları, Türk gençliğine millet sevgisini, vatan sevgisini, tarih şuurunu ve ulusal duruşu aşılamayı gaye edinmiştir. Ülkü Ocakları binlerce yıllık bir Türk destanının bugünkü taşıyıcısı ve yarınlara uzanan emanetçisidir. Ülkü Ocakları, Türk gençliğini her türlü tehlikeden korumak, onların devletine, milletine, ailesine yararlı bir halde yetişebilmesi için gece gündüz çalışmalarını devam ettirmektedir. Ocağımızda yetişen gençlerimiz eğitimden spora, bilimden teknolojiye kadar her alanda milliyetçi ülkücü hareketin vizyonunu başarılı bir halde devam ettirmektedir. Ülkü Ocakları, bütün Türk gençliğinin ortak çatısıdır. Görüşü, kanısı, fikri ne olursa olsun ay yıldızlı bayrağımıza aidiyet duyan her gencimiz bizim kardeşimizdir. Bu aidiyeti hisseden her gencimize ocağımızın kapısı sonuna kadar açıktır. İşte bu yüzden her gencimize sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur. Hiçbir gencimizi ötekileştirmeyeceğiz. Hiçbir gencimizi yalnız bırakmayacağız. Fırtına koptuğunda kopmadık, dalgalar yükseldiğinde gemiyi terk etmedik. Zira biliriz sadakat en güç vakitte belirli olur. Allah’a hamdolsun ki bu hareketin başında iradesiyle istikamet çizen, duruşuyla düşmanı titreten bir bilge başkan vardır. O önder Devlet Bahçeli’dir. Devlet Bahçeli varsa istikamet kaybolmaz, istikamet dağılmaz, Dava sarsılmaz. Artık size soruyorum bizi kim yenebilir?" tabirlerini kullandı.
Terörsüz Türkiye süreci ile Türkiye’nin global ve bölgesel bir güç olma yolunda değerli bir adım atıldığını tabir eden Yıldırım, "Nerede bir yeminli Türk düşmanı varsa, nerede bir İslam düşmanı varsa öncelikli gayesinde her vakit Ülkü Ocakları oldu. Fakat hamdolsun hiçbir vakit eğilmedik, hepsinden hesap sorduk ve hepsinden hesap sormaya da devam edeceğiz. Ömer Seyfettin’in dediği üzere bizim vatanımızın sonları Edirne’den başlayıp Kars’ta bitmez. Bizim vatanımızın sonları Türkçe konuşulan yerde başlar, Türkçe konuşulan yerde biter. Bugün Suriye Halep’te, Halep Kalesi’ne asılan Türk bayrağı aslında bunun en büyük göstergesidir. Bugün biz İ’lâ-yi Kelimetullah davamız için, nizami alem davamız için, turan davamız için her gün bir adım daha ilerlemeye başladık. Bugün terörsüz Türkiye amacı ile aslında Türkiye’nin global ve bölgesel bir güç olma yolunda kıymetli bir adım sarf edilmiştir. Bugün Gazze’de olanlar hepimizin yüreğini parçalıyor ve oradaki zulüm karşısında bütün dünya sessiz. Biz biliyoruz ki bizi orada bekleyenler var. O yüzden Türk milleti biran evvel güçlenip ayağa kalkmalı ve dünyada kelam geçiren bir devlet olarak bizi bekleyenlerin yanında olmalıdır" dedi.

"Birçok mesleksel ve teknik eğitimleri gençlerimize fiyatsız bir formda ulaştırabileceğiz"
Milli Eğitim Bankalığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Ülkü Ocakları ortasında imzalanan protokolün kıymetine değinen Yıldırım, "Biz Ülkü Ocakları’nda siyaset yapmak için bir ortaya gelmiyoruz. Biz Ülkü Ocakları’nda dünyayı yönetebilecek kapasitede bir gençlik yetiştirebilmek için çalışıyoruz. Bugün düşmanlarımızın da farkındayız. Yapmış olduğumuz çalışmalar birçok kişinin bugün amacında. Ulusal Eğitim Bakanlığımızla Ülkü Ocaklarımız ortasında bir protokol imzaladık. Artık Ülkü Ocakları’nda vermiş olduğumuz eğitimlerin karşılığında gençlerimize resmi olarak sertifikalarını vereceğiz. Bu sertifikalar gençlerimizin hem eğitim hayatında hem de iş hayatında büyük bir katkı sağlayacak. Biz gençlerimizi yetiştirebilmek için bu gayelerimizi ortaya koyuyoruz. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’yle yapmış olduğumuz bu iş birliği sayesinde birçok mesleksel ve teknik eğitimleri artık ocağımızda resmi bir formda ve gençlerimize fiyatsız bir formda ulaştırabileceğiz. Biz bir gencimizi bile sokaktan alıp onun devletimize, milletimize, dinimize, ailesine yararlı bir halde yetiştirebiliyorsak o vakit vazifemizi hakkıyla yerine getirebiliyoruz demektir" dedi.

"Gençlerimiz uyuşturucuyla, alkolle, yabancı ideolojiler, terör örgütleri, LGBT üzere ahlaksızlıkların içerisine sürüklenip gitse CHP hiç ses çıkarmaz"
CHP ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in imzalanan protokolden rahatsız olup, iptal olması için yargıya başvurduğunu kaydeden Yıldırım, kelamlarını şöyle sürdürdü:
"Bu protokolden rahatsız olan CHP ve onun Genel Başkanı Özgür Özel bu protokolün iptali için mahkemeye başvurdu. Ne yaparlarsa yapsınlar bir sonuç alamayacaklar. Allah’ın müsaadesiyle bu programlar, bu eğitim çalışmaları muvaffakiyetle maksadına ulaşacak. Ancak gençlerimiz uyuşturucuyla, alkolle, yabancı ideolojiler, terör örgütleri, LGBT üzere ahlaksızlıkların içerisine sürüklenip gitse CHP hiç ses çıkarmaz. O yüzden biz aslında ne kadar yanlışsız bir yolda olduğumuzu görüyoruz ve onlar rahatsız epey amaçlarımıza ulaşmış olmanın memnunluğunu yaşıyoruz. Uzaktan eğitim merkezimiz sayesinde yüz binlerce gencimize fiyatsız dijital dershane imkanı sunduk. Gençlerimiz hem derslerinde hem liseye giriş hem üniversiteye giriş imtihanlarında büyük bir muvaffakiyet sağladı. Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in idealiyle ve başkanımız Sayın Devlet Bahçeli beyefendinin göstermiş olduğu maksatlar dairesinde gençlerimizi yetiştirmek için çalışmalarımızı devam ettireceğiz" formunda konuştu.
Programa Ülkü Ocakları Genel Lideri Yıldırım’ın yanı sıra Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Rize Vilayet ve ilçe teşkilatlarının yanı sıra Ülkü Ocakları mensupları katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
28
Temmuz Pazartesi
1447 HİCRİ Safer 3
Güneş Vakti
Şuanki vakit
Güneş
  İmsak
03:47
  Güneş
05:34
Öğle vaktine kalan süre
 
  Öğle
13:01
  İkindi
16:57
  Akşam
20:18
  Yatsı
21:58

Çok Okunanlar

blank
Karabük

CHP’li Akay: “Bu Utancı Daha Fazla Büyütmeyin”

blank
Karabük

Yangın bölgesindeki muhtar köye gelen yardım ekibine çorba yaptı

blank
Gündem

Bilecik’te görev tamam sıra Karabük’te

blank
Karabük

Şehidin Var Karabük

blank
Karabük

Başkan Özçelebi: “Belediyemiz Kapatılmasın, Ama İş Bilmezlerden de Kurtulmalıyız”

blank
Karabük

Karabük’te 29 saattir süren orman yangını yeniden alevlendi

blank
Gündem

Karabük’teki Yangın 4. Gününde

blank
Karabük

Karabük Belediye Başkanı Çetinkaya, yangında etkilenen serçeye elleriyle su verdi

blank
Gündem

Karabük’ün Kara Günü

blank
Gündem

Bakan Kurum: “1 ay içinde yangın bölgelerinde inşa faaliyeti başlayacak”

Video Haberler

blank

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Yıldırım: “Gençlerimiz uyuşturucu, alkol, yabancı ideolojiler, terör örgütleri, LGBT gibi ahlaksızlıkların içerisine sürüklenip gitse CHP hiç ses çıkarmaz”

blank

Kastamonu’da elektrik tellerinin kopması sebebiyle ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

blank

Düzce’de iki farklı noktada çıkan anız yangını söndürüldü

blank

Giresun’da otomobil şarampole devrildi: 6 yaralı

blank

Denize giren aynı aileden 2’si çocuk 3 kişi boğulma tehlikesi geçirerek hastaneye kaldırıldı

blank

Kastamonu’da otomobil biçerdöverin altında kaldı: 1 ölü

blank

Karabük’teki orman yangınında 100 saat geride kaldı