Karabük Postası tarafından
26 Kasım, 2023 15:27 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkent EDAŞ fırtınaya karşı tüm Batı Karadeniz’de sahada

Başkent EDAŞ, bin 155 saha çalışanı ve 512 araç ile Kastamonu, Zonguldak, Karabük ve Bartın’ın farklı noktalarında, fırtına kaynaklı meydana gelen arızaları gidermek için onarım faaliyetlerine zaman kaybetmeden başladı.

Kastamonu, Zonguldak, Karabük ve Bartın’da kuvvetli fırtınanın elektrik kesintilerine neden olmasıyla, bu illerin elektrik dağıtımından sorumlu Başkent Elektrik Dağıtım AŞ (Başkent EDAŞ) bölgedeki kavşak noktalarda hazır bekleyen saha ekipleriyle, arıza onarım çalışmalarına koyuldu. Başkent EDAŞ, Batı Karadeniz’de geçen hafta Zonguldak’ta etkili olan fırtınanın ardından, yeni bir fırtınaya işaret eden meteoroloji tahminleri uyarınca hazırlıklarını tamamlamıştı. blank Kuvvetli fırtınanın Cumartesi gecesinden itibaren tüm bölgede etkili olmasıyla, Başkent EDAŞ’ın teyakkuzdaki bin 155 çalışandan oluşan afet ekibi, önceden intikal ettiği stratejik noktalardan onarım çalışmalarına hızlıca başladı. Başkent EDAŞ ekiplerince yapılan ilk hasar tespitinde fırtınanın ilk etkileri, Kastamonu’daki şebekede görüldü. Batı Karadeniz’deki şebekede oluşan hasarın yüzde 68’i Kastamonu’da gerçekleşirken, yüzde 10’ı ise Zonguldak’ta yaşandı. Kalan arızalar Karabük ve Bartın’da gerçekleşti. Güçlü koordinasyona devam Kış öncesi yatırımları, afetle mücadelede tecrübeli yönetimi ve uzman saha ekibi ile geçen hafta Zonguldak’ta gerçekleşen ve çok daha uzun sürede üstesinden gelinebilecek kesintileri en kısa sürede gideren Başkent EDAŞ, bu hafta sonu da Batı Karadeniz’deki müşterilerinin olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için yoğun bir mesai yürütüyor. Başkent EDAŞ, olumsuz hava koşulları ve afetle mücadele kapsamında tüm tedbirleri alırken, kamu kurumları ve paydaşları ile iş birliği içerisinde çalışmaya devam ediyor. Şirket, illerdeki valilik, belediye, hastane, emniyet ve şehrin su ihtiyacının karşılandığı baraj gibi kritik noktaların enerji ihtiyacında kesintiler olmaması için yoğun çaba gösteriyor. Ayrıca, sahada AFAD, İtfaiye, Karayolları, Orman Genel Müdürlüğü gibi tüm ilgili paydaşlarla da iş birliğini sürdürüyor.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

SNX Türkiye Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nda ilk gün tamamlandı

Bu yıl Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’nda düzenlenen SNX Türkiye Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nda ilk gün sıralama yarışlarıyla tamamlandı.
Uluslararası organizasyonun ilk gününde, Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’nda gerçekleştirilen yarışlar büyük ilgi gördü. Sporcuların zorlu doğa koşullarında sergilediği performanslar izleyenlerden alkış alırken, Handüzü Yaylası’nda görsel şölen oluşturdu. Etkinlik alanını dolduran vatandaşlar, Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası heyecanını yakından takip etme fırsatı buldu. Organizasyonun ilk etabında kadınlar ve erkekler kategorilerinde 650 metre uzunluğundaki pistte antrenman ve sıralama turları yapıldı. Karla kaplı zorlu parkurda gerçekleştirilen mücadelelerde ABD, Finlandiya, İsveç, Norveç, Çekya ve İtalya’nın da aralarında bulunduğu 8 ülkeden, 7 kadın ve 21 erkek sporcu, antrenmanların ardından sıralama turlarında piste çıktı.
Kadınlar kategorisinde iki ayrı sıralama etabı gerçekleştirilirken, erkekler kategorisinde ise iki grup halinde yapılan sıralama turlarının yanı sıra son şans turları da düzenlenerek ilk gün programı tamamlandı.

İhsan Selim Baydaş: "Dünyanın bir çok yerinden gelen sporcularla muhteşem bir başlangıç yaptık"
Rize’nin kış sporları olarak tesisleşmeyle birlikte bu tip organizasyonlar için kalıcı kalıcı bir hal alacağını ve bu vizyon için çalışmaların sürdüğünü dile getiren Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, "Arkamızda muhteşem Kaçkar Dağları var, karşımızda Karadeniz var. İki güzelliği aynı anda görüyoruz. Etkinliğimizi aylar süren bir çalışma neticesinde gerçekleştiriyoruz. Dünyanın bir çok yerinden gelen sporcularla muhteşem bir başlangıç yaptık. Her yer cıvıl cıvıl. Hemşehrilerimiz hem yayla keyfi çıkarıyor. Hem hava harika hem ortam harika. Bu organizasyonların devam edeceğini ancak bununla kalmayacağını, yavaş yavaş kış tesisleşmesinin, kış sporlarının kalıcı merkezi haline geleceğini de söylüyoruz. Bunlar bunun ilk adımları olacak" ifadelerini kullandı.

Ahmet Temurci: "Handüzü aslında federasyon tarafından bilinçli bir tercih"
Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ahmet Temurci ise Handüzü’nün rastgele seçilmediğinin altını çizerek, "Biz bakanlık olarak bu programa sadece bir turizm etkinliği olarak bakmıyoruz. Bakanlığımızın uzun vadede bir spor turizmi vizyonu var. Bu etkinlikte o vizyonun sahadaki en güçlü örneklerinden bir tanesi. Dünya Kar Motosikleti şampiyonası dünyanın en önde gelen organizasyonlarından bir tanesi. Handüzü’nün seçilmesi bir rastlantısal durum değil. Rize aslında bu organizasyona hazırlandı. Handüzü aslında federasyon tarafından bilinçli bir tercih. Burada ki kar kalitesi, zemin yapısı, güvenlik alanları birçok anlamda farklı unsurlar birlikte değerlendirildi. Ve burada organizasyonun yapılmasına karar verilmeden önce birçok defa teknik inceleme ve gezilerde bulunuldu. Bu incelemelerin sonucunda organizasyon için Handüzü yeterli bulunarak, buraya verildi" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin