23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Karabük Belediye Başkanlığı koltuğuna temsili olarak Şehit Mehmet İlköğretim Okulu 4/E sınıfı öğrencisi Çağatay Akbıyık oturdu. Şehit Mehmet Dinçel İlköğretim Okulu Müdürü Erdoğan Ünver, öğretmen Satılmış Erdoğan, öğrenciler Çağatay Akbıyık, Selcan Cırık ve Melike Aldemir Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’yi makamında ziyaret ederek çiçek takdim etti. Temsili Belediye Başkanlığı için makam koltuğunu devralan Çağatay Akbıyık; “Karabük’ümüz için yapılan çalışmalardan memnunuz. İnşallah daha ilerleyeceğiz. Her şey daha modern, daha güzel, daha iyi olacak. Şehrimiz git gide yeşil alanları ile daha güzel ve daha modern bir hale geliyor. Biz bu çalışmalardan çok memnunuz” dedi. Küçük Belediye Başkanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kendilerine armağan ettiği için teşekkür etti. Küçük Başkan, böylesine önemli bir günde, makama oturmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Makam ziyareti sonunda, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ziyarette bulunan öğrenci ve öğretmenlere günün anısına kitap hediye etti.


Başkanlık Makamına Çağatay Akbıyık Oturdu
İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.
İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.
Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.


