Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Nisan, 2019 13:50 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Zeki Çaylı’dan HES açıklaması

“HES’lere değil Şeker Kanyonuna yapılacak HES’e karşıyız“

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, yaptığı yazılı açıklamada, Hidro Elektrik Santrallerine karşı olmadıklarını, Şeker Kanyonuna yapılacak HES Projesine karşı olduklarını söyledi.
Çaylı, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
Yenice ve ülke kamuoyunu uzun süredir meşgul eden ve ilçemiz turizminin mihenk taşlarından birisi olan Şeker Kanyonuna yapılması planlanan hidro elektrik santrali projesinin ekonomik yönden bir getirisi olmayacaktır. Sadece 7500 haneye yetecek Şeker’e HES projesi rakamlardan da anlaşılacağı gibi çok cazip ve getirisi olmayacak bir projedir. Burada bir kamu yararı yoktur. Turizmin getirisi HES’ten kat kat fazla olacaktır.Bu konuda niçin ve ne amaçla ısrar edildiğini anlamakta güçlük çekmekteyiz. Şeker Kanyonu ilçemizin can damarıdır ve turizme açılma çabası içindeki Yenice’mizin olmazsa olmazıdır. Buraya yapılacak HES’e daha ilk günden bu yana olduğu gibi karşıyız. İşin takipçisi ve önderi olan Yenice Platformunun çalışmalarını takdirle izliyoruz. Bu şehrin bir idarecisi ve Yenice’nin bir yaşayanı olarak Yenice Platformunun destekçisiyiz. 22 Nisan 2019 Pazartesi günü Şeker Kanyonunda yapılacak etkinliklere Yenice Belediyesi Ailesi olarak destek ve katkı sağlayacağız. Yenice hepimizin. İlçemize gelebilecek olumlu yatırımlara destek olmak görevimiz olduğu gibi , olumsuz ve doğayı tahrip edecek yatırımlara da karşıyız.
Yenice Platformunun önderliğinde yapılacak 22 Nisan Şeker Kanyonu etkinliklerine sağduyulu Yeniceli hemşehrilerimizi destek olmaya davet ediyor, saygı, sevgi , selam ve muhabbetlerimi sunuyorum “ dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
6e85d4ea 08c3 44bd 8c7a a575937404fb
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
15 Mayıs, 2026 15:23 tarihinde yayınlandı
0

CEP YAKAN ETİKETLER

Karabük’te pazara çıkan vatandaşın filesi bu hafta da cep yaktı. Karabük Cuma Pazarı’nda sebze ve meyve fiyatları özellikle emekli vatandaşların bütçesini zorladı. Tezgâhlarda domatesin kilosu 130 ila 200 lira arasında değişirken, barbunya 400 liraya kadar çıkarak pazarın en pahalı ürünlerinden biri oldu.

Pazardaki güncel fiyatlar şöyle şekillendi:

  • Domates: 130-200 TL
  • Barbunya: 350-400 TL
  • C.biber: 40 TL
  • Kiraz: 150 TL
  • Erik: 100 TL
  • Dolmalık biber: 200 TL
  • Bezelye: 200 TL
  • Fasulye: 150 TL
  • Yeni dünya: 100 TL
  • Çilek: 170 TL
  • Elma: 60 TL
  • Muz: 120 TL
  • Karpuz: 80 TL
  • Kayısı : 75 TL

Pazarcı esnafı ise pazarda kalabalık olmasına rağmen alışverişin eskiye göre oldukça düşük olduğunu söylüyor. Özellikle emekli vatandaşların pazara geldiğini belirten esnaf, alım gücündeki düşüşe dikkat çekerek “Yoğunluk var ama alışveriş yok” yorumunda bulundu.

Domates fiyatlarındaki yükselişin temel nedeninin ürünün halen “telde domates” olması olduğu ifade edilirken, halde fiyatların da yüksek seyrettiği belirtildi. Esnaf, önümüzdeki 15-20 gün içerisinde piyasaya daha fazla ürün girmesiyle birlikte özellikle domates ve biber fiyatlarında gerileme bekliyor.

Yeni sezon ürünü olan barbunya ise henüz pazara yeni indiği için yüksek fiyatıyla dikkat çekiyor. Pazarcılar, arz arttıkça fiyatların bir miktar aşağı çekilebileceğini düşünüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin