Reklam
Reklam
123
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
05 Mayıs, 2025 11:22 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Yılmaz’dan İSG Haftası Mesajı: “Önce İnsan, Önce Yaşam”

Öz Çelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz, 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası dolayısıyla bir basın açıklaması yaparak, güvenli ve sağlıklı çalışma ortamlarının önemine dikkat çekti.

Başkan Yılmaz, iş sağlığı ve güvenliğinin yalnızca yöneticilerin değil, tüm çalışanların ortak sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, “Her zaman ‘Önce insan, önce yaşam, önce ben’ diyoruz” dedi. Yılmaz, sendika olarak üretimin yanı sıra çalışanların sağlığını da en az o kadar önemsediklerini ifade etti.

Açıklamasında, iş kazalarının büyük çoğunluğunun önlenebilir olduğunu hatırlatan Yılmaz, “Uyarıların dikkate alınmadığı, risklerin görmezden gelindiği her çalışma ortamında kazalar tesadüf değil, ihmalin sonucudur” ifadelerini kullandı.

İş sağlığı ve güvenliği kurallarının cezalardan kaçmak için değil, çalışanların sevdiklerine sağ salim dönebilmeleri için var olduğunu belirten Yılmaz, bu alandaki sorumluluğun hem işverenlerde hem de çalışanlarda olduğunu söyledi.

“İşyerlerimizde daha güvenli, sağlıklı ve huzurlu bir çalışma ortamı kurmak için mücadelemizi sürdüreceğiz” diyen Yılmaz, konuşmasının sonunda tüm iş kazalarında hayatını kaybeden çalışanları rahmetle andı ve çelik işçilerinin İSG Haftası’nı kutladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
gumushanede hafif ticari arac sarampole devrildi 1 olu 2 yarali 5D1hhnj1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Gümüşhane’de hafif ticari araç şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde kontrolden çıkan hafif ticari aracın şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Kaza, Kelkit-Şiran Karayolu’nun Çilhoroz mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Selami E. yönetimindeki 34 NBD 821 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.

İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada ağır yaralanan ve araçta yolcu olarak bulunan Asker Erdoğan, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Şiran Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Kazada yaralanan sürücü Selami E. ile eski MHP Kelkit İlçe Başkanı olduğu öğrenilen Özkan K. ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kelkit Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin