Başkan Yılmaz’dan İSG Haftası Mesajı: “Önce İnsan, Önce Yaşam” - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
123
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
05 Mayıs, 2025 11:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Yılmaz’dan İSG Haftası Mesajı: “Önce İnsan, Önce Yaşam”

Öz Çelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz, 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası dolayısıyla bir basın açıklaması yaparak, güvenli ve sağlıklı çalışma ortamlarının önemine dikkat çekti.

Başkan Yılmaz, iş sağlığı ve güvenliğinin yalnızca yöneticilerin değil, tüm çalışanların ortak sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, “Her zaman ‘Önce insan, önce yaşam, önce ben’ diyoruz” dedi. Yılmaz, sendika olarak üretimin yanı sıra çalışanların sağlığını da en az o kadar önemsediklerini ifade etti.

Açıklamasında, iş kazalarının büyük çoğunluğunun önlenebilir olduğunu hatırlatan Yılmaz, “Uyarıların dikkate alınmadığı, risklerin görmezden gelindiği her çalışma ortamında kazalar tesadüf değil, ihmalin sonucudur” ifadelerini kullandı.

İş sağlığı ve güvenliği kurallarının cezalardan kaçmak için değil, çalışanların sevdiklerine sağ salim dönebilmeleri için var olduğunu belirten Yılmaz, bu alandaki sorumluluğun hem işverenlerde hem de çalışanlarda olduğunu söyledi.

“İşyerlerimizde daha güvenli, sağlıklı ve huzurlu bir çalışma ortamı kurmak için mücadelemizi sürdüreceğiz” diyen Yılmaz, konuşmasının sonunda tüm iş kazalarında hayatını kaybeden çalışanları rahmetle andı ve çelik işçilerinin İSG Haftası’nı kutladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda daglik alanda ucurumdan dusen genc icin ekipler seferber oldu X2zJSyiv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Nisan, 2026 08:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da dağlık alanda uçurumdan düşen genç için ekipler seferber oldu

Kastamonu’nun Küre ilçesinde dağlık alanda dolaştığı sırada dengesini kaybederek uçuruma düşen genç için ekipler seferber oldu. 30 metrelik uçuruma düşen genç, ekiplerin çalışmasıyla güçlükle düştüğü yerden kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Küre ilçesine bağlı Karadonu Köyü sınırlarında bulunan Doğanlar Kalesi mevkiinde dağlık alanda gezen 22 yaşındaki A.T.C., dengesini kaybederek uçuruma düştü. Yaklaşık 30 metre yuvarlanarak düştüğü yerde kayalıklara sıkışan A.T.C. için yakınları, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. İhbar üzerine harekete geçen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), itfaiye, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bölgeye ulaşan ekipler, yaralı gence ulaşmak için çalışma başlattı. Zorlu arazi şartlarına rağmen ekipler, güçlükle yaralı gence ulaştı. Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılan genç, ekiplerin müşterek çalışması sonucu sedyeye alınarak güçlükle uçurumdan çıkartılabildi. Ambulansın beklediği noktaya kadar getirilen genç, ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bizi sosyal medyadan takip edin