blank
Berkay Doğan tarafından
16 Nisan, 2025 10:03 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Başkan Yavuz’dan İşçi Alımına Sert Tepki!

CHP'li Yavuz’dan İl Özel İdaresi’ndeki İşçi Alımıyla İlgili Sert Tepki: "Adaletin Terazisi Bozuldu"

CHP Karabük Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz, İl Özel İdaresi’ne yapılan 32 kişilik işçi alım sürecine tepki gösterdi. Yazılı bir açıklama yayımlayan Yavuz, sürecin adil ve şeffaf yürütülmediğini öne sürerek, kamu vicdanının zedelendiğini belirtti.

Yavuz, işçi alım sürecinin duyurusunun halktan gizlendiğini, başvuru süresinin yalnızca 3 gün ile sınırlandırıldığını ve mülakat sonuçlarının kamuoyuna açıklanmadığını ifade etti. Sürecin kapalı kapılar ardında yürütüldüğünü savunan Yavuz, işe alınan kişilere yalnızca SMS yoluyla bilgi verildiğini söyledi.

“Koltuklar milletindir, torpile yer yok”

İşe alınanlar arasında bazı siyasilere yakın isimlerin bulunduğu yönündeki iddialara da dikkat çeken Yavuz, “Halk iş beklerken, torpille makam dağıtmak bu memlekete ihanettir” diyerek süreci yönetenlere tepki gösterdi.

Yavuz açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bu sadece bir işe alım meselesi değildir. Bu, adaletin, liyakatin, eşitliğin yerle bir edilmesidir. Bu halkın evlatları işsiz gezerken, koltuklar eş, dost, akraba ile doldurulamaz.”

“Karabük halkı uyanıyor”

CHP’li Yavuz, sürecin şeffaflıkla yürütülmesi ve yetkililerin kamuoyuna hesap vermesi gerektiğini belirterek, “Karabük halkı olarak adalet, liyakat ve şeffaflık istiyoruz” dedi. Halkın iradesinin görmezden gelinemeyeceğini vurgulayan Yavuz, Karabük’te artık kimsenin “keyfine göre at koşturamayacağını” söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ekim, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Gümüşhane’de şarbon hastalığı nedeniyle 6 köye giriş çıkış yasaklandı

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde şarbon hastalığı kuşkusuyla 6 köyde hayvan giriş çıkışı yasaklandı.
Edinilen bilgiye nazaran ilçeye bağlı Söğüteli Köyünde 2 büyükbaş vefatının akabinde şarbon kuşkusuyla hayvanlardan alınan numuneler laboratuvara gönderildi.
Şarbon hastalığı kuşkusu üzerine Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ilçeye bağlı başta Söğüteli köyü olmak üzere Ekinciler, Arpacık, Yaylalı, Sarıbaba ve Kuşluk köylerini nezaret altına aldı.
Bahse mevzu 6 köyde ikinci bir ilana kadar köylere hayvan giriş ve çıkışları yasaklanırken alınan önlemlere uymayanlar hakkında 5996 sayılı kanunun 36. Unsuru yeterince idari yaptırım uygulanacağı bildirildi.
Diğer yandan ölen 2 hayvan kireçlenerek adabına uygun olarak derin kuyulara gömüldü.
Kürtün’de geçtiğimiz günlerde de şap hastalığı kuşkusu nedeniyle Kürtün ilçesine bağlı Üst Karadere, Beytarla, Tilkicek, Aktaş ve Sapmaz köylerine hayvan giriş çıkış ve hareketleri kısıtlanmıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin