Başkan Yavuz'dan İşçi Alımına Sert Tepki! - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
123 5
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
16 Nisan, 2025 10:03 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Yavuz’dan İşçi Alımına Sert Tepki!

CHP’li Yavuz’dan İl Özel İdaresi’ndeki İşçi Alımıyla İlgili Sert Tepki: “Adaletin Terazisi Bozuldu”

CHP Karabük Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz, İl Özel İdaresi’ne yapılan 32 kişilik işçi alım sürecine tepki gösterdi. Yazılı bir açıklama yayımlayan Yavuz, sürecin adil ve şeffaf yürütülmediğini öne sürerek, kamu vicdanının zedelendiğini belirtti.

Yavuz, işçi alım sürecinin duyurusunun halktan gizlendiğini, başvuru süresinin yalnızca 3 gün ile sınırlandırıldığını ve mülakat sonuçlarının kamuoyuna açıklanmadığını ifade etti. Sürecin kapalı kapılar ardında yürütüldüğünü savunan Yavuz, işe alınan kişilere yalnızca SMS yoluyla bilgi verildiğini söyledi.

“Koltuklar milletindir, torpile yer yok”

İşe alınanlar arasında bazı siyasilere yakın isimlerin bulunduğu yönündeki iddialara da dikkat çeken Yavuz, “Halk iş beklerken, torpille makam dağıtmak bu memlekete ihanettir” diyerek süreci yönetenlere tepki gösterdi.

Yavuz açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bu sadece bir işe alım meselesi değildir. Bu, adaletin, liyakatin, eşitliğin yerle bir edilmesidir. Bu halkın evlatları işsiz gezerken, koltuklar eş, dost, akraba ile doldurulamaz.”

“Karabük halkı uyanıyor”

CHP’li Yavuz, sürecin şeffaflıkla yürütülmesi ve yetkililerin kamuoyuna hesap vermesi gerektiğini belirterek, “Karabük halkı olarak adalet, liyakat ve şeffaflık istiyoruz” dedi. Halkın iradesinin görmezden gelinemeyeceğini vurgulayan Yavuz, Karabük’te artık kimsenin “keyfine göre at koşturamayacağını” söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
alaplidaki imam hatip ortaokulu insaatinda denetim gerceklestirdiler iDWnRTQF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Nisan, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Alaplı’daki İmam Hatip Ortaokulu İnşaatında Denetim Gerçekleştirdiler

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yapımı İmam Hatip Ortaokulu inşaatı sürüyor.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt ve ilçe protokol üyeleri, Alaplı’da yapım süreci hızla ilerleyen İmam Hatip Ortaokulu inşaat sahasını ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında yerinde incelemelerde bulundu.

Ziyaret programına Milletvekili Saffet Bozkurt’un yanı sıra Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, AK Parti İlçe Başkanı Altan Güngör ve teşkilat mensupları katılım sağladı. Kaba inşaatı büyük oranda tamamlanan okul binasını gezen heyet, yüklenici firma yetkililerinden teknik detaylar ve projenin teslim süreciyle ilgili kapsamlı bir brifing aldı.

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Milletvekili Saffet Bozkurt, Alaplı’nın eğitim altyapısını güçlendirmek amacıyla yatırımların takipçisi olduklarını vurguladı. Bozkurt, çocukların modern ve güvenli alanlarda eğitim görmesinin öncelikli hedefleri olduğunu belirterek, okulun donanımı ve mimarisiyle ilçeye değer katacağını ve planlanan takvimde tamamlanarak hizmete açılacağını ifade etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik ise okulun tamamlanmasıyla bölgedeki derslik ihtiyacının önemli ölçüde giderileceğini kaydetti. Modern laboratuvarlar, kütüphane ve sosyal donatı alanlarıyla projelendirilen okulun, ilçenin eğitim kalitesine yeni bir soluk getirmesi hedefleniyor. Protokol üyeleri, incelemelerin ardından şantiye çalışanlarına kolaylıklar dileyerek alandan ayrıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin