Başkan Yaşar: “Madem Kendinizden Eminseniz, Koyun Sandığı” - Karabük Haber Postası
CH2
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
05 Nisan, 2025 13:40 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Yaşar: “Madem Kendinizden Eminseniz, Koyun Sandığı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt’ın geçtiğimiz günlerde kamuoyuyla paylaştığı anket açıklamasına yazılı basın açıklamasıyla yanıt verdi.

Yaşar, “Madem kendinizden bu kadar eminsiniz, koyun seçim sandığını” ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin 22 yıllık iktidarında Karabük’ün her geçen gün geriye gittiğini öne süren Vedat Yaşar, “25 yıl önce çevre illerden daha büyük ve çağdaş bir kent olan Karabük bugün göç veren, nüfusu azalan, teşvikten, yatırımlardan mahrum bir şehir haline geldi” dedi.

Yatırımların, sanayileşmenin ve kentleşmenin yetersizliğine dikkat çeken Yaşar, “Vaatlerle karın doymuyor. Niyet olabilir ama icraat nerede?” ifadelerine yer verdi.

Yaşar açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“Yalanlarla, haksız tutuklamalarla, düzmece tanıklarla, işinize geldiği gibi yönlendirilen basınla bugüne kadar geldiniz. Ama gençlerimiz, kadınlarımız, emeklilerimiz ve çalışanlarımız artık ‘yeter’ diyor. Anket sonucu budur sayın Başkanım.”

Vedat Yaşar, açıklamasının sonunda “Her gün birinizi, bir gün hepinizi anlayışıyla siyaset yapılmaz. Eğer kendinize bu kadar güveniyorsanız, buyurun seçim sandığını koyun” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
xxxx
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
23 Nisan, 2026 13:27 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Köse koltuğunu çocuklara devretti

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında koltuğunu Ünsal Tülbentçi İlkokulu öğrencilerine devretti.

Safranbolu Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen ziyarette, Ünsal Tülbentçi İlkokulu 3. sınıf öğrencileri Yiğit Alp Barış, Erva Bilen ve Hatice Sahra Gülden, Belediye Başkanı Elif Köse tarafından karşılandı. Temsili devir teslim töreninde çocuklar, bir günlüğüne tarihi kentin yönetimini üstlendi.

Makam koltuğuna oturan minik başkanlar, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu gibi önemli bir turizm merkezinde belediye başkanı olmanın heyecanını yaşadı. Görev süresince yapmak istedikleri projeleri anlatan öğrenciler, Safranbolu’nun tarihi dokusunu korumanın önemine değindi.

Öğrenciler, ortak açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Böylesine köklü bir tarihe sahip ve dünyanın her yerinden turist çeken bir kentte başkanlık yapmak hem çok zor bir sorumluluk hem de çok büyük bir gurur. Şehrimizi korumak ve geliştirmek için çalışmak çok önemli.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, bir süre sohbet ettiği öğrencilere belediyecilik faaliyetleri hakkında sorular sordu. Başkan Köse, günün anısına öğrencilere Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri “Nutuk” kitabını hediye etti.

Başkan Köse, yaptığı açıklamada, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın özgüveni ve bu tarihi kente duydukları aidiyet bizleri çok mutlu etti. 23 Nisan, onlara olan güvenimizin en büyük simgesidir” dedi.

Programda çocuklara Okul Müdürü Latif Gürbüzce ve Sınıf Öğretmeni Meral Akyürek de eşlik etti.

Tören, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin