Karabük Postası tarafından
01 Ağustos, 2023 10:59 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkan Vidinlioğlu’na ‘proje’ ödülü

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu’na, Yerel Yönetimler Dergisi’nin 9’uncusunu düzenlediği Yılın Yerel Yöneticileri Ödül Töreninde “proje” ödülü verildi. Yerel Yönetimler Dergisi’nin 9’uncusunu düzenlediği Yılın Yerel Yöneticileri Ödül töreni Kayseri İl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törende Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu altyapı hizmetleri alanında “proje” ödülüne layık görüldü. Başkan Vidinlioğlu göreve başladığı günden bugüne yaptığı çalışmalar ve projeler çerçevesinde altıncı ödülünü almış oldu. Başkan Vidinlioğlu yaptığı açıklamada hedefin Kastamonu’ya en iyi hizmeti sunmak olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, “Sevdamız Kastamonu, diyerek çıktığımız yolda attığımız adımlar şehrimizin dışında da ses getiriyor. Dört yıl gibi kısa bir sürede altı ödül aldık. Bu bizim için önemli. Çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Hedefimiz Kastamonu’ya en iyi hizmeti sunmak. Büyük belediye ailesi olarak sokaklarımıza, caddelerimize ve mahallelerimize alın terimizi bırakıyoruz. Cefakarca şehrine hizmet eden her bir çalışma arkadaşımı tebrik ediyorum. Altyapı hizmetleri göreve geldiğim günden bu tarafa üzerinde ısrarla durduğum hizmetler. Altyapı hizmetleri görülmediği için çok ihmal edilebiliyor. Bizim bu çerçevede ciddi eksikliklerimiz vardı. Toplamda 100 milyon TL’nin üzerinde bir yatırımı şehrin altyapısına harcadık. Atıksu Arıtma Tesisi bugün 500 milyon TL’nin üzerinde bir yatırım. Yaptığımız çalışmaların şehrimiz dışından görülüp ödüllendirilmesi ise bizleri mutlu etti. Durmadan, yorulmadan ve bıkmadan şehrimizin kazanımlarını arttırmaya bunu da sevdamız olan Kastamonu’yu daha yaşanabilir bir yer olması için yapmaya devam edeceğiz. Destekleriyle gücümüze güç katan hemşehrilerime de teşekkür ediyorum” dedi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Şubat, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Zonguldak’ta limandan 500 ton hamsi çıktı

Zonguldak’ta balıkçılık sezonunda ağlara en çok hamsi takıldı. Sezon boyunca Kilimli Limanı’ndan yaklaşık 500 ton hamsi karaya çıkarıldı.
Kilimli Su Ürünleri Kooperatifi Liman Müdürü Bülent Aksu, balıkçılık sezonunun genel durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Palamut ve çinakop avcılığının beklentilerin altında kaldığı bu dönemde ağırlıklı olarak hamsi avlandığını belirten Aksu, "Hamsicilik avcılığı oldu, istavrit az oldu. Bu sezon Kilimli Limanı’ndan hamsi çıktı. Zaten bölgedeki karaya çıkış noktalarımız Ereğli ve Kilimli. Limanımızdan toplamda 116 kamyon, yani 500 ton civarı hamsi karaya çıkarıldı. Bunun yanında 50-60 ton civarı istavrit avlandı. Yerel balıkçılarımız ise şu anda günlük 50 ila 100 kilo civarında mezgit avcılığına devam ediyor" ifadelerini kullandı.
Denizlerin temiz tutulmasının balık popülasyonu için taşıdığı hayati öneme de dikkat çeken Aksu, geçmişten günümüze denize karışan atıkların ve değişen ekolojik dengelerin avcılığı doğrudan etkilediğini vurguladı. Denizlerin sadece insanların değil balıkların da yaşam alanı olduğunu hatırlatan Aksu, balıkçıların ağlarına zaman zaman tonlarca atık takıldığını belirterek deniz temizliği konusunda duyarlılığın artması gerektiğinin altını çizdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin