Nurettin Acar tarafından
01 Nisan, 2020 14:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 3dk
Yorum: 0

Başkan Vergili’den İş Dünyasına Çağrı

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili yayınladığı bir bildiri ile haddehane ve tekstil fabrikaları gibi şehir ekonomisinin lokomotif kuruluşu firmalara seslendi. Vergili; “Bu kurallara uyarak iş yerinizin ve Karabük’ün daha güvenli olmasını sağlayacaksınız. Bu zor günlerde çalışmanızın ekonomiye sağlayacağınız desteğin son derece önemli olduğunuzu bilmekteyiz. Bu vesile ile çalışmalarınızın kolay geçmesini, bereketli olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.” dedi Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili şehirdeki büyük işletmelere gönderdiği mesaj ile işadamlarına şu çağrılarda bulundu; Şu anda COVID-19’u önlemek için bir aşı bulunmamaktadır. Salgını önlemenin en iyi yolu virüse maruz kalmaktan kaçınmaktır. COVID-19’un işyerinize ulaşmaması için önleyici tedbirler derhal alınmalıdır. Bu tedbirler COVID-19’un yayılmasını engeller veya yavaşlatabilir. İşverenler aşağıdaki hususları dikkate almalıdır;
  • İşyerine/fabrikaya girecek herkes için (çalışanlar, misafirler, şoförler dâhil) temassız ateş ölçerle ateşlerinin ölçülüp 37,0 dereceden düşükse İşyerine/Fabrikaya girişine izin verilecek, eğer ateşi 37,8’in üzerinde ise personelin/kişinin Sağlık Kuruluşuna sevkinin sağlanacaktır,
  • İşyerine girecek ziyaretçi/ 3.kişi/şoförlere girişte maske ve eldiven verilecek ve nasıl kullanılacağı anlatılacaktır.
  • İşyerinde bulunan yemekhaneler, soyunma odaları, duşlar, karthaneler ve çay ocaklarının günlük olarak dezenfektasyonu yapılacaktır.
  • Çalışanların kolaylıkla ulaşabileceği yerlerde, ofis, yemekhane, tuvalet, soyunma odası, çay ocağı gibi yerlerin girişlerinde hijyenik el dezenfektasyon sıvılarının konulacaktır.
  • Yemekhanelere çalışanlar grup grup alınacak, yan yana ve karşı karşıya oturmaması için oturma düzenlerinde değişiklik yapılıp, masalar ve oturma düzenleri buna göre ayarlanacaktır.
  • Çalışanların iş kıyafetlerini günlük olarak 60-90 derecede yıkanması gerektiği konusunda bilgilendirmeler tüm çalışanlara duyurulacaktır.
  • Su ve çay içmek için tek kullanımlık bardaklar temin edilecek ve kullanım sonrasında uygun toplama poşetlerine bunların atılması sağlanacaktır. Poşetler sık sık ağzı bağlanarak işyerinden uzaklaştırılacaktır
  • Servis araçlarının her inip binmeden sonra dezenfeksiyonu sağlanacaktır. Servis araçlarının özellikle sık temas edilen yüzeyleri başta olmak üzere temizlik ve hijyeninin sık aralıklarla sağlanacaktır. Servis araçlarının taşıma kapasitesinin sosyal mesafe göz önüne alınarak, yolcu kapasitesinin yarısını geçmeyecek şekilde yolcu bulunması sağlanacaktır. Araç girişlerine el dezenfektanları konulacak ve seyahat süresince araç içerisinde şoför ve tüm yolcular cerrahi maske takacaktır.
  • Çalışanların hasta olduklarında evde kalmalarını teşvik eden, öksürük ve hapşırma görgü kurallarını içeren ve el hijyeninin önemini anlatan afiş/poster/talimatlar işyerinin girişine ve herkesin görebileceği diğer alanlara asılmalıdır.
  • Çalışanlara tek kullanımlık mendiller ve biyolojik atıklar için ayrı çöp torbaları sağlanmalı; temizlik personeline, çöplerin içeriğine temas edilmeden boşaltılması için gerekli uygulamalar yaptırılmalıdır.
  • Çalışanlar, işyeri ortamına girmeden ve çalışma sırasında en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla ellerini yıkamaları konusunda bilgilendirilmelidir, su ve sabuna erişim olmadığı takdirde alkol bazlı bir el dezenfektanı kullanarak ellerini sık sık temizlemeleri sağlanmalıdır.
  • İşyerinde çalışanların kullanımı için yeterli temizlik malzemeleri bulundurulmalıdır. El hijyenini teşvik etmek için dezenfektanlar ortak alanlarda bulundurulmalıdır.
  • Hassas risk gruplarında yer alan ve kronik hastalığı bulunan çalışanların izine çıkartılması sağlanmalıdır.
  • Bir çalışanın COVID-19 olduğu tespit edilirse, işverenler diğer çalışanları için COVID-19’a maruz kalma olasılıkları konusunda bilgilendirme yapmalı ve sağlık kuruluşları ile irtibata geçmelidir.
  • Ara dinlenmeler ve yemek molaların da çalışanların birbirleriyle etkileşimlerinin asgari düzeyde olacak şekilde planlanacaktır.
  • İşyerinde asansör varsa mümkün olduğunca kullanılmaması, temas edilen yüzeylerin sıklıkla dezenfekte edilmesi gerekmektedir.
  • Çalışma ortamlarına yeterli sayıda elle temas edilmesine gerek duyulmayan çöp kutularının yerleştirilmesi gerekmektedir.
  • Tuvalet, banyo ve lavabolarda yeterli miktarda kişisel hijyen malzemesinin bulundurulması gerekmektedir.
  • Ortak kullanım alanındaki su sebilleri ve çay makinelerinin mümkün olduğunca kullanılmamalıdır.
  • Mümkünse, yemekler ve içecekler tek kullanımlık kumanya şeklinde dağıtılmalıdır.
  • Yemekhane ve dinlenme alanları sık aralıklarla dezenfekte edilmelidir.
  • Yemek öncesinde ve sonrasında ellerin bol su ve sabun ile en az 20 saniye boyunca yıkanması ve tek kullanımlık havlu ile ellerin kurulanması gibi kişisel hijyen kurallarının uygulanması.
  • Baharat, kürdan, tuz, kaşık, çatal, bıçak, bardak gibi malzemelerin tek kullanımlık olacak şekilde sunumu sağlanmalı.
  • Yemekhane görevlilerinin; kişisel hijyen kurallarına uygun davranması ve ağız burun bölgesini kapsayacak şekilde maske, eller için eldiven ve kafasında bone olacak şekilde uygun kişisel koruyucu donanımlar kullanmalı.
  • İşyerlerine ziyaretler kısıtlanmalı, acil olmayan ziyaretler ve dışardan alınan hizmetlerden acil olmayanları iptal edilmelidir
  • İşyeri belirli aralıklarla mümkünse doğal yolla havalandırılmalıdır.
  • Şüpheli vakalarda izolasyon ve karantina prosedürünün oluşturulması için ALO 184 Koronavirüs Danışma Hattı ve Sağlık Bakanlığına bağlı en yakın hastane ile iletişime geçilmesini sağlayacaktır
  • Personelin soyunma odalarına ultraviyole ışıklı dezenfeksiyon sistemleri kurulmalı en az ikişer saatlik süre ile personelin kıyafetleri dezenfekte edilmelidir.
Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
13
Ekim Pazartesi
1447 HİCRİ Rebiulahir 21
Yatsı Vakti
Şuanki vakit
Yatsı
İmsak vaktine kalan süre
 
  İmsak
05:27
  Güneş
06:52
  Öğle
12:41
  İkindi
15:47
  Akşam
18:20
  Yatsı
19:39

Çok Okunanlar

blank
Karabük

YRP Karabük Belediye Meclis Grubundan Açıklama

blank
Karabük

Karabük’te Çocuk Hastaya Kendi Dişi Nakledildi

blank
Karabük

Feci kazada hayatını kaybeden çift son yolculuğuna uğurlandı

blank
Eğitim

MİLLİ EĞİTİMDE YAP-BOZ’A KALDIĞI YERDEN DEVAM !

blank
Bölge Haberleri

CHP’Lİ Akay’dan Filyos Çayı Uyarısı

blank
Karabük

Karabük’te Zabıta Ekiplerinden Marketlere  Denetim

blank
Karabük

70. Yıl

blank
Ekonomi

BU POTANSİYELİ AKILLI DEĞERLENDİREBİLİRSEK, DÜNYANIN EN ZENGİN ÜLKESİ OLABİLİRİZ !

blank
Karabük

Safranbolu’da Bağışlar Başladı: Dünyanın İlk Düğün Evi Müzesi Hayata Geçiyor

blank
Yenice

Yenice, Tarihini ve Turizm Potansiyelini Gün Yüzüne Çıkarıyor

Video Haberler

blank

Kastamonu Üniversitesi, THE 2026 Dünya Üniversite sıralamasında yeniden yer aldı

blank

Yolcu otobüsünde bin 650 paket kaçak sigara ele geçirildi

blank

Soğuk hava dünyanın en pahalı baharatında erken çiçek açtırdı

blank

Canikli Gençler Ecdadın İzinde Projesi: 12’nci sınıflar Çanakkale yolcusu

blank

“Namaz Dağı’nda askerlik yaptım” deyip kaçtı, 2.30 promil alkollü çıktı

blank

Bolu’nun yüksekleri beyaz örtüyle kaplandı

blank

Coğrafi işaretli Tosya pirincinde susuzluk sebebiyle istenilen rekolteye ulaşılamadı

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Ekim, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Kastamonu Üniversitesi, THE 2026 Dünya Üniversite sıralamasında yeniden yer aldı

Kastamonu Üniversitesi, 2026 yılına ilişkin Dünya Üniversite Sıralamalarında1501+ bandında yer alarak dünyanın başarılı üniversiteleri ortasına girdi.
Dünyanın en saygın yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından biri olan Times Higher Education (THE)), 2026 yılına ilişkin Dünya Üniversite Sıralamaları (World University Rankings 2026) sonuçlarını açıkladı. Bu yıl 100’den fazla ülkeden 2 bin 191 üniversitenin değerlendirildiği sıralamada, Kastamonu Üniversitesi 1501+ bandında yer alarak dünyanın başarılı üniversiteleri ortasına girdi.
Times Higher Education Dünya Üniversite Sıralaması, araştırma odaklı üniversiteleri eğitim-öğretim, araştırma ortamı, araştırma kalitesi, sanayi iş birliği ve memleketler arası görünüm üzere temel misyonlar açısından pahalandıran kapsamlı bir performans göstergesi olarak kabul ediliyor. Üniversitelerin son beş yıllık performansları doğrultusunda yapılan bu kıymetlendirme, öğrenciler, akademisyenler, iş dünyası ve hükümetler tarafından güvenilen en geniş çaplı tahliller ortasında yer alıyor.
THE sıralamaları; eğitim kalitesi, araştırma ortamı, araştırma kalitesi, memleketler arası görünürlük ve sanayi geliri olmak üzere beş temel ölçüt üzerinden hazırlanıyor. Kastamonu Üniversitesi, bilhassa araştırma kalitesi kategorisinde kaydettiği yükselişle dikkat çekti. Kastamonu Üniversitesi, 2025 yılında aldığı 43.5 puanı 2026 yılında 44.3 puana yükselterek Türkiye’de sıralamaya giren 109 üniversite ortasında 29. sıraya yerleşerek muvaffakiyet grafiğini yükseltmeye devam ediyor.
Türkiye genelinde 2025 yılında 91 üniversite sıralamaya girerken, 2026 datalarına nazaran bu sayı 109’a yükseldi. Kastamonu Üniversitesi ise, beş alt alanda birden ilerleme kaydederek ulusal ve memleketler arası seviyede bilimsel performansını güçlendirdi.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, elde edilen bu muvaffakiyetin üniversitenin kalite gayeleri ve 2030 Yükseköğretim Vizyonu ile uyumlu olduğunu vurgulayarak, "Kastamonu Üniversitesi olarak bilimsel üretkenliğimizi, memleketler arası iş birliklerimizi ve araştırma kapasitemizi daima geliştirmeyi hedefliyoruz. THE 2026 sıralamasında elde ettiğimiz bu muvaffakiyet, akademik takımımızın özverili çalışmaları, öğrencilerimizin çabası ve kurumsal gelişim vizyonumuzun bir yansımasıdır. Önümüzdeki süreçte araştırma kalitesi, milletlerarası görünürlük ve toplumsal katkı alanlarında daha da güçlü bir pozisyona ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.
Başarılarının temelinde özverili çalışmaların yattığını söz eden Rektör Topal, bu süreçte emeği geçen tüm Kastamonu Üniversitesi çalışanlarına ve öğrencilerine de teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
13
Ekim Pazartesi
1447 HİCRİ Rebiulahir 21
Yatsı Vakti
Şuanki vakit
Yatsı
İmsak vaktine kalan süre
 
  İmsak
05:27
  Güneş
06:52
  Öğle
12:41
  İkindi
15:47
  Akşam
18:20
  Yatsı
19:39

Çok Okunanlar

blank
Karabük

YRP Karabük Belediye Meclis Grubundan Açıklama

blank
Karabük

Karabük’te Çocuk Hastaya Kendi Dişi Nakledildi

blank
Karabük

Feci kazada hayatını kaybeden çift son yolculuğuna uğurlandı

blank
Eğitim

MİLLİ EĞİTİMDE YAP-BOZ’A KALDIĞI YERDEN DEVAM !

blank
Bölge Haberleri

CHP’Lİ Akay’dan Filyos Çayı Uyarısı

blank
Karabük

Karabük’te Zabıta Ekiplerinden Marketlere  Denetim

blank
Karabük

70. Yıl

blank
Ekonomi

BU POTANSİYELİ AKILLI DEĞERLENDİREBİLİRSEK, DÜNYANIN EN ZENGİN ÜLKESİ OLABİLİRİZ !

blank
Karabük

Safranbolu’da Bağışlar Başladı: Dünyanın İlk Düğün Evi Müzesi Hayata Geçiyor

blank
Yenice

Yenice, Tarihini ve Turizm Potansiyelini Gün Yüzüne Çıkarıyor

Video Haberler

blank

Kastamonu Üniversitesi, THE 2026 Dünya Üniversite sıralamasında yeniden yer aldı

blank

Yolcu otobüsünde bin 650 paket kaçak sigara ele geçirildi

blank

Soğuk hava dünyanın en pahalı baharatında erken çiçek açtırdı

blank

Canikli Gençler Ecdadın İzinde Projesi: 12’nci sınıflar Çanakkale yolcusu

blank

“Namaz Dağı’nda askerlik yaptım” deyip kaçtı, 2.30 promil alkollü çıktı

blank

Bolu’nun yüksekleri beyaz örtüyle kaplandı

blank

Coğrafi işaretli Tosya pirincinde susuzluk sebebiyle istenilen rekolteye ulaşılamadı