Belediye Başkanı Rafet Vergili Türkiye Engelliler Derneği Karabük Şubesi Derneğini ziyaret etti. Ziyarette engelli vatandaşlar için ilimizde yapılan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Başkan Vergili; “Belediye olarak engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarının belirlenmesinde ve temininde daha hassas davranarak onların yaşam alanlarını daha sağlıklı ve daha yaşanabilir bir hale getireceğiz. Belediye ve Engelliler Derneğimiz tarafından yapacağımız ortaklaşa çalışmalarla sizlerin talep ve isteklerine imkanlarımız ölçüsünde çözüm bulacağız” dedi.
Engelliler Derneği Başkanı Muhittin Yılmaz Başkan Vergili’den engeller için şehir merkezine yapılan otoparkların daha rahat kullanımı, engelli kaldırımlarına park eden duyarsız araç sahiplerinin uyarılması konularında bazı isteklerde bulundu. Türkiye Engelliler Derneği Karabük Şubesi Başkanı Muhittin Yılmaz yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti bildirerek Vergili’ye teşekkür etti.


Başkan Vergili’den Engelliler Derneğine Ziyaret
2026 yılı yaş çay taban fiyatı 35 TL oldu
AK Parti Rize Milletvekili Harun Mertoğlu, “2026 yılı yaş çay alım fiyatı 35 TL olarak belirlenmiştir. ÇAYKUR tarafından gerekli açıklama bilahare yapılacaktır” dedi.
Geçmişte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sonrasında dönemin Tarım ve Hayvancılık Bakanı tarafından açıklanan yaş çay taban fiyatı bu yıl AK Parti Rize Milletvekili Harun Mertoğlu tarafından açıklandı. Meclis kürsüsünde söz alan Milletvekili Mertoğlu, 2025 yılında 25 TL olarak açıklanan yaş çay taban fiyatının bu yıl 35 TL olduğunu dile getirdi. Mertoğlu, “AK Parti Rize Milletvekili yaş çay taban fiyatını meclis kürsüsünden açıkladı. Mertoğlu, “2026 yılı yaş çay alım fiyatı 35 TL olarak belirlenmiştir. ÇAYKUR tarafından gerekli açıklama bilahare yapılacaktır. Yıllık enflasyon oranının üzerinde yapılan bu artışla birlikte üreticimizin alın teri korunmuş, çay müstahsillerimizin yanında olunduğu bir kez daha ortaya konmuştur. Çay; Rize ve bölgemiz için sadece bir tarım ürünü değil; emeğin, bereketin ve geçimin adıdır. Her zaman üreticimizin yanında olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çay üreticilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.


