Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, ''3 Aralık Dünya Engelliler Günü'' dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Başkan Vergili mesajında; “Engellilerimiz de herkes gibi sağlık, çalışma ve eğitim gibi temel hak ve özgürlüklerden yararlanma ve normal bir hayat sürme hakkına sahiptirler. Ülke nüfusunun önemli bir bölümünü oluşturan engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek, bu yönde sağlıklı çalışmalar yaparak ve kalıcı çözümler üreterek bu konuya katkı sunmak, toplum olarak hepimizin sorumluluğudur. Yaklaşık on kişiden birinin engelli olduğu ülkemizde engelli insanlarımıza karşı toplumsal duyarlılığı en yüksek noktalara yükselmek ve onları yaşama tutunmalarını sağlamak en önemeli görevimiz olmalıdır. Engelli vatandaşlara acıma duyguları ile yaklaşmak yerine, kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi esas alınmalıdır. Bu konuda devlete, yerel yönetimlere, kamu ve özel tüm kurumlara büyük görevler düşmektedir .
Dünya Engelliler Günü vesilesiyle engelli vatandaşlarımıza karşı duyarlılığın artmasını temenni ediyor, tüm engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini, sevgi ve kardeşlik duygularıyla kucaklıyorum" dedi.
Zonguldak’ın Devrek ilçesinde "24 Kasım Öğretmenler Günü" organize edilen çeşitli etkinliklerle kutlandı
İlçede düzenlenen programa, İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Ercan Kahya tarafından Cumhuriyet Bulvarında bulunan anıta çelenk sunulması akabinde hürmet duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam edildi. Burada sona eren programın akabinde Atatürk Kültür Merkezi’ndeki tertibe geçildi. AKM’ de düzenlenen aktiflikte konuşan İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Ercan Kahya, "Bugün 24 Kasım öğretmenler günü. Toplumun geleceğinin harcını yoğuran, gençlere hal veren, her çeşit meslek erbâbının yetişmesine öncülük eden, kendisi bir mum üzere erirken etrafını aydınlatan, bütün bunları yaparken de daima kendinden bir şeyler veren öğretmenlerimizi tekrar hatırladığımız bir gün. Bugün, fedakâr öğretmenleri hatırlama ve değerlerini yâd etme günüdür. Öğretmenlik, insanlık tarihinin en değerli ve daimi mesleklerindendir. Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmalarını kolaylaştıran, hayatları boyunca gereken bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve kendisi de toplumun önünden giden bir gönül eridir. Bilgi kaynaklarını öğreten, yönlendiren, kıymetlendirme alışkanlığı kazandıran bir kişidir, öğretmen. Öğretmenlik mesleği, her şeyden evvel yüksek bir ülkü, kutsal bir gaye ve hizmet mesleğidir. Öğretmenler birer kılavuzdur; gerçek yola yönlendiren kılavuz ise kolaylık ve memnunluk getirir. Öğretmendeki bilgi tohumları öğrencilere dağıtılınca, yeni bilgileri ve insanlık ağacının taze meyvelerini sonuç olarak verir. Öğretmen bir insanı kurtarmanın, bütün insanları kurtarmak kadar kıymetli olduğu çok âlâ bilir. Zira yeterli eğitilen bir insan, huzurlu bir toplum ve memnun bir gelecek demektir. Eğitimde kaybedilecek tek bir fert olmadığının şuurunda olan kişidir öğretmen. Aybüke Yalçın/Necmettin Yılmaz üzere şahadete yürümüş ve ebediyete intikal etmiş saygıdeğer öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, 7 Ekim 2023 den beri işgalci ve katil İsrail’in, okul demeden, hastane demeden, ibadethane demeden uyguladığı bombardımanlarda, çocuk demeden, bayan demeden, yaşlı demeden, sivil demeden yaptığı katliamda vefat eden Filistinli-Gazzeli meslektaşlarımızı da rahmetle yad ediyor, hepinize hürmetler sunuyorum" diye konuştu.
Düzenlenen programa; Devrek Kaymakamı Onur Alp Bıçakçı, Belediye Lider Yardımcısı Özcan Özmekik, daire müdürleri, öğretmenler ,öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı