Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Nisan, 2016 14:49 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Vergili İki Mahalleyi Daha Birleştirdi

Karabük Belediyesi tarafından yapılan, Kayabaşı ve Hürriyet Mahallesini birbirine bağlayan yaya köprüsü törenle hizmete açıldı. Açılışa Kayabaşı ve Hürriyet Mahallesi halkı yoğun ilgi gösterdi.

Yaya köprüsü açılış törenine Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, MHP İl Başkanı Burhanettin Arslan, Emekliler Derneği Celal Bulut, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Karabacak, meclis üyeleri, daire müdürleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili açılış konuşmasında tek amacının Karabük’e yeni bir kimlik katmak ve yaşanabilir bin kent olma yolunda çalışmak olduğunu söyledi.

Vergili;  “Şu andaki tek amacımızı kentimize yeni bir kimlik katmak ve kentimizde yeni yaşam alanlarını çoğaltmak ve daha refah mutluk bir şekilde yaşamayı sağlamak için elimizden geldiği kadar gece gündüz çalışıyoruz. Şu anda Karabük’te neler yapılıyor derseniz sizlere vaat etmiş olduğumuz büyük hizmetlerin tamamının inşaatları devam ediyor. İnşallah bu yıl sonuna kadar 5000 Evler ile Safranbolu’yu bağlayan köprünün açılışını hep birlikte yapacağız. Hiçbir aksaklığımız olmayacak. Aynı şekilde Araç Çayında su toplayamayacağız ama etrafını çok güzel güzelleştireceğiz. Yıl sonundan sonra spor vadisinin yapımına başlayacağız. 100. Yıl Mahallesindeki Yaşam Kompleksi bitmek üzere. Görev süremiz içerisinde burada ki gibi en az dört veya beş tane köprü yapacağız. Çok yakında Onel’in oradan Zonguldak Caddesine geçecek olan bir üst geçit projemiz vardı onu hayata geçireceğiz. Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı söz verdi. Biz sözümüzün arkasındayız dedi. Devlet Demir Yolları ile ilgili çalışmalar çok yakında başlayacak. Buradan Mehmet Ali Şahin Bey’e teşekkür ediyorum. Programı kendisi takip ediyor. Devlet Demir Yolları arazileri Karabük’e çok güzel bir cadde kazandıracak. Karabük’ün iki tarafını da birleştirmiş olacağız. Bağ-Essan Sanayi Sitesinde bulunan arkadaşlarımıza yeni bir yer temin edeceğiz. İsterlerse bu yere gitmek için bu programı hayata geçirebilirler. Buradaki yerlerinin değerlenmesi içinde elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. Bizim işimiz bir tarafı yıkıp öbür tarafı mağdur etmek değil. Eğer bir yer yıkılıyorsa oradaki vatandaşlarımızın da menfaatini en iyi şekilde korumak. Soğuksu’da ki kentsel dönüşüm projesinden Karabük Belediyesi kendisine ait olan 33 tane daireden feragat etmiştir. Karabük Belediyesi yapmış olduğu hizmetler ile ilgili bir gün dahi parasal problem yaşamamıştır. Şu anda hayata geçecek olan tüm projeler Belediyemiz tarafından hazırlanmış, hiçbir kredi almadan uygulamalarımıza devam ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadarda Belediyemizin borçları artmadı, belki de en az yüzde 50 azalmış durumdadır. Şimdi herkes sorabilir parayı nasıl ve nerden buluyorsun diye, halkımızın duası bizim işlerimizi rast getiriyor, bir gün dahi sıkıntı yaşamıyoruz, hepinizden Allah razı olsun” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda 3 bin 154 ogrenci lgsde ter doktu Gx1fO8NK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 12:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu’da 3 bin 154 öğrenci LGS’de ter döktü

Bolu’da 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesindeki sınav başladı. Şehirde 3 bin 154 öğrencinin katıldığı sınavda zilin çalmasının ardından öğrenciler okul sıralarında veliler ise okulun çevresinde ter dökmeye başladı.

Milli Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesinde ortaokul 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen merkezi sınav heyecanı başladı. Bolu’da da sınava girecek olan adaylar ve velileri, sabahın erken saatlerinden itibaren okulların önünde toplandı. İçeri giriş saatinin gelmesinin ardından polis ve gözetmenlerin eşliğinde sınıflara giden öğrenciler, 09.30’da sınavın birinci oturumuna katıldı. Zilin çalmasının ardından öğrenciler okul sıralarında veliler ise okulun çevresinde ter dökmeye başladı. LGS çerçevesinde düzenlenen sınavda birinci oturum 10.45’te sona erecek, ikinci oturum ise 11.30’da başlayacak. Bolu’da sınava, 3 bin 154 öğrenci katıldı.

“Sıkı bir şekilde çalıştı kardeşlerimiz bugün neticelerini almaya geldiler”

Sınav öncesinde kalemini unutan öğrencilere destek amacıyla okul önünde kalem dağıtan AK Parti Bolu Gençlik Kolları Başkanı Tacettin Sirac Uzunöz, “Yeğenimizi sınava bırakmaya geldik. Hem de gençlik kolları olarak sınava gelen öğrenciler kalemlerini unutursa diye onlara da kalem hediye etmeye geldik. Sıkı bir şekilde çalıştı kardeşlerimiz bugün neticelerini almaya geldiler” dedi.

“Önemli olan bugün sınavının güzel geçmesi”

Kızını sınava getiren Aydın Tüfekçioğlu, “Kızım eylül ayından itibaren büyük çaba sarf etti. Bugün de sınava girecek. Kızım mühendis olmak istiyor. Ama lise hayatı nasıl geçer? Sonrasında ne düşünür? Değişebilir hedefleri. Önemli olan bugün sınavının güzel geçmesi” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin