Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2024 08:48 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Başkan Ün, mührü teslim aldı

Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün’e, eski başkan İbrahim Sarıcaoğlu hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak başkanlık mührünü teslim etti.
31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nde Kavak Belediye Başkanı seçilen Şerif Ün’e eski Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ve AK Parti Kavak İlçe Başkanı Onur Bakır hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Sarıcaoğlu başkanlık mührünü Başkan Ün’e teslim ederek görevinde başarılar diledi.

"Bu bir hizmet yarışıdır"
Başkan Ün, ziyarette yaptığı konuşmada başkanlık mührünü Kavak halkı adına aldığını belirterek eski başkan Sarıcaoğlu’na bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Ün, “Unutulmasın. Bugün biz, yarın bir başkası olacaktır. Bu bir hizmet yarışıdır. Sağ olsun, var olsun. Biz herkesin belediye başkanı olacağız, kimseyi ayırmayacağız tüm Kavak halkını kucaklayacağız” dedi.

"Siyasi geçmişi bir kenara bıraktık"
Yerel yönetimlerde vatandaşa hizmet kavramının önemine vurgu yapan Başkan Ün, belediye projelerinin devamlılığına dikkat çekti. Ün, Kavak’ta siyasi geçmişin bir kenara bırakılarak hizmet odaklı bir anlayışın benimsendiğini, vatandaşların ilçe ve köylere acil şekilde hizmet beklediğini ifade etti.
Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Yeniden Refah Partisi ve AK Parti’nin ilçe teşkilatı yöneticileri ile belediye meclis üyeleri hazır bulundu. Konuşmaların ardından Başkan Ün, Sarıcaoğluna plaket takdim etti.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Nisan, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Taburcu olduğu hastanenin önünde kalbi durdu, kalp masajı ile hayata döndü

Amasya’da kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastaneden taburcu olan adamın çıkışta hastane bahçesinde kalbi durdu. Hastane çalışanlarının dakikalarca kalp masajı yaparak hayata tutunmasını sağladığı 59 yaşındaki hasta tedavi altına alındı. Hayat kurtaran müdahale ise saniye saniye görüntülendi.
Edinilen bilgiye nazaran, Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Servisi’nde kalp yetmezliği ve ritim bozukluğu nedeniyle 3 gündür tedavi gören Ali K. (59) taburcu edildi. Çıkışta yaklaşık 50 metre yürüdükten sonra kötüleşen adamın yere düşmesini yardımına koşan etraftaki vatandaşlar önledi. Kalbi duran adama birinci müdahaleyi vatandaşlar ile hastane çalışanları yaptı. Dakikalar süren kalp masajı sonrasında gelen ambulansta acil sıhhat gruplarının müdahale etmeyi sürdürdüğü hasta, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Hastanın yanında kötüleştiğini anlatan emekli öğretmen Rafet Öztürk, "Hasta taburcu olmuş. Yürürken kötüleşti. Yere düşmek üzereyken tutup önledik. Sağ olsunlar hastane işçisi hayatını kurtardılar. Doktor tam 15 dakika boyunca daima kalp iletisi yaptı" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.