Başkan Ulupınar Ankara’da bakanlar ile bir araya geldi - Karabük Haber Postası
baskan ulupinar ankarada bakanlar ile bir araya geldi 9FWKbg5n jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Eylül, 2024 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Ulupınar Ankara’da bakanlar ile bir araya geldi

Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar Ankara’da bakanlarla bir araya geldi.

Zonguldak’ın Devrek İlçesi Belediye Başkanı Özcan Ulupınar Ankara’da bakanlarla bir araya gelerek ilçede hayata geçirilmesi planlanan çeşitli projeler hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı makamlarında ziyaret eden Ulupınar,” Ziyaret ettiğimiz bakanlarımıza ilçemiz ve çevresi hakkında bilgiler aktardık. Bakanımız İbrahim Yumaklı’dan ilçemize yeni bir Belediye Hizmet Binası yapılması için Devrek Devlet Hastanesi’nin yanında bulunan Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait 57 dönümlük arazinin devri talebinde bulunduk. Yapılması planlanan yeni hizmet binasında, Kaymakamlık, Belediye Hizmet Binası, Vergi Dairesi, Tarım Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü, Kadastro Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülük olmak üzere bütün kamu kurumlarının tek çatı altında toplanması konusunda talepte bulunduk. Ayrıca Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu ile bir araya geldik diyen Ulupınar,” İlçemiz trafik akışının daha sağlıklı ve güvenli olabilmesi için Devrek çevre yolu ve Eğerci yol ayrımı ile Hışıroğlu Bölgesi arasındaki Ankara Asfaltının peyzaj çalışmalarının Karayolları tarafından yapılması noktasında ayrıca Ereğli yolunda menfez çalışmaları mevcut bunların su bağlantılarının yeni bir heyelana sebep vermemesi için Filyos Çayına kadar bağlantılarının yapılmasını talep ettik. Ve yine Hışıroğlu Bölgesinde Üniversitemize açılan Ömer Halisdemir Köprüsünün bağlantı yollarının sıcak asfalt yapılmasını ve kavşak çalışması yapılması hususunda taleplerde bulunduk. Görüşmelerimiz gayet çok güzel ve olumlu bir şekilde karşılayan bakanlarımıza şahsım adına ve ilçemiz adına çok teşekkür ediyorum. İlçemiz için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyor ve takipçisi olacağız projelerimizi halkımızın hizmetine sunacağız ve çalışmalar taleplerimiz doğrultusunda önümüzdeki günlerde hızlanacak ve İnşallah olumlu olarak sonuçlanacaktır. Bizlere yakın iğlilerini esirgemeyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu ’na, Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı’ya Milletvekilimiz Ahmet Çolakoğlu’na ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm mücadelemiz Devrek için devam ediyor” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
HIKAYE1
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
03 Nisan, 2026 14:12 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da kent belleğini canlandıracak “Benim Hikayem” projesi başlatıldı

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün tarihi Safranbolu ilçesinde, kentin kültürel hafızasını ve yaşanmışlıklarını geleceğe aktarmak amacıyla Safranbolu Belediyesi tarafından “Benim Hikayem” projesi başlatıldı.

Belediye Başkanı Mimar Elif Köse’nin öncülüğünde hayata geçirilen proje, ilçenin sadece mimari dokusunu değil, bu yapılara ruh veren insanların anılarını da gün yüzüne çıkarmayı hedefliyor. Proje kapsamında, Safranboluluların kentte geçen çocukluk anıları, ustalardan öğrenilen köklü gelenekler, tarihi yapıların onarım süreçleri ve afetler sonrası kentin yeniden ayağa kalkış hikayeleri gibi somut olmayan kültürel miras unsurları arşivlenecek.

Safranbolu’nun yaşayan kültürel mirasını görünür kılmak ve insan-mekan bağını belgelemek amacıyla “Safranbolu’nun hikayesi yazılıyor ve bu hikaye seninle tamamlanacak” sloganıyla yürütülen projeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Safranbolu Belediyesi Kültürel Miras Koruma Müdür Vekili Başak Dökmeci, ilçenin içinde barındırdığı yaşanmışlıklarla eşsiz bir değere sahip olduğunu belirtti.

Kentin hafızasını canlı tutmanın önemine değinen Dökmeci, “Safranbolu’nun tarihi evleri ve sokakları kadar, bu kente ruhunu veren insanlarımızın hikayeleri de çok kıymetli. ‘Benim Hikayem’ projesiyle sadece belgeleri değil, somut olmayan kültürel mirasımızı ve toplumsal hafızamızı da kayıt altına almayı hedefliyoruz. Tüm hemşehrilerimizi sandıklardaki hatıraları, albümlerdeki fotoğrafları ve zihinlerindeki anıları paylaşarak kent belleğimize katkı sunmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Halktan toplanan anılar, fotoğraflar ve kısa anlatılar arasından seçilen eserler, kentin yaşayan hafızasını görünür kılmak amacıyla 18 Nisan 2026 Cumartesi günü kutlanacak “Dünya Miras Günü”nde açık hava sergisi olarak ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Dijital arşive de aktarılacak olan bu hikayeler, gelecek kuşaklara miras bırakılacak.

“Sen bu hikayenin neresindesin?” çağrısıyla ve sosyal medyada “#SafranboluBenimHikayem”, “#SafranboluMirasıylaYaşıyor” etiketleriyle duyurulan projede yer almak isteyen vatandaşların, en geç 10 Nisan 2026 Cuma gününe kadar başvurularını tamamlamaları gerekiyor.

Vatandaşlar, projeye şu kanallar aracılığıyla katılım sağlayabilecek:

Dijital Başvuru: Anı, fotoğraf veya videolar, QR kod üzerinden veya dijital ortamda “[email protected]” ile “[email protected]” e-posta adreslerine iletilebilecek.

Fiziksel Teslim Noktaları: Belgelerini elden teslim etmek isteyen katılımcılar, başvurularını Safranbolu Belediyesi Halk Masaları, Tarihi Çarşı Belediye Binası veya Kültür Müdürlüğüne yapabilecek.

Röportaj Günleri: Hatıralarını sözlü olarak aktarmak isteyen vatandaşlar için Tarihi Çarşı Belediye Binasında röportaj günleri düzenlenecek ve anlatılar görevliler tarafından bizzat kayıt altına alınacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin