Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Mart, 2022 11:18 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Sözen Cumayanı Taş Ocağı’nda incelemelerde bulundu

Karabük İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, sabit konkasör kurulması planlanan Cumayanı Taş Ocağında incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Cumayanı taş ocağına sabit konkasör kurulması İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresinin en büyük hedeflerinden biri olduğunu belirten Başkan Sözen, “Bilindiği üzere asfalt yapımında kullanılan agreganın büyük bir bölümünü ihale etmek suretiyle satın alıyorduk. Yakın bir zamanda bu bölgeye sabit konkasörümüzü kurarak agrega üretimine başlayacağız. Asfalt üretiminde kullanacağımız malzemeyi de buradan temin ederek kendi öz kaynağımızı kullanmış olacağız. Ayrıca taş ocağımızın asfalt plentine yakın olması hasebiyle de hem zaman hem de yakıt tasarrufu sağlayacağız. Köylerimize daha fazla hizmet get irmek için yaptığımız bu stratejik yatırımın bölgemiz, ilçelerimiz ve köylerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
g
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
05 Haziran, 2026 15:05 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da Festival öncesi temizlik seferberliği

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve “Sakin Şehir” (Cittaslow) ağına üye olan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve 27. Uluslararası Belgesel Film Festivali öncesi geniş çaplı temizlik çalışması gerçekleştirildi.

Safranbolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, çevre bilincini artırmak ve kente gelecek yerli ile yabancı misafirleri en iyi şekilde ağırlamak amacıyla ilçe genelinde çalışmalarını hızlandırdı.

Bu kapsamda ekipler, tarihi dokusuyla öne çıkan kentin simgelerinden olan tarihi çeşmeleri özenle temizleyerek bakımlarını yaptı.

Tarihi çeşmelerde yürütülen hassas çalışmaların yanı sıra, kentin birçok farklı noktasında bulunan otobüs durakları ve çöp konteynerleri de ekipler tarafından yıkanarak dezenfekte edildi.

Safranbolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, gerçekleştirilen bu çalışmalarla hem 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla çevre temizliğine dikkat çekildiğini hem de kentin en önemli kültürel etkinliklerinden biri olan 27. Uluslararası Belgesel Film Festivali’ne hazırlık yapıldığı kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin