Başkan Sözen, “Asfalt çalışmaları çift koldan devam ediyor” - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Eylül, 2021 09:58 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Sözen, “Asfalt çalışmaları çift koldan devam ediyor”

İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yürütülen asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.
Karabük Merkez İlçe’ye bağlı Karaşar Köyü ve Ovacık İlçesi’ne bağlı Kışlapazarı Köyü’nde devam eden asfalt çalışmalarını inceleyerek asfalt şefi Büşra Tunçer ve Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Ovacık İlçe Şefi Deniz Demiralp’ten bilgiler alan Başkan Sözen, asfalt çalışmalarının çift koldan devam ettiğini söyledi.
Başkan Sözen, incelemeler sonrası yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızın daha konforlu bir ulaşıma kavuşmalarını sağlamak için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Her işimiz insan odaklı, hizmet odaklı bu nedenle Karabüklü hemşerilerimizin köylerine ulaşımlarında herhangi bir sorun yaşamaması için var gücümüzle çalışıyoruz. Hedeflerimizi de gerçekleştireceğiz. Sezon başında belirlenen hedefi de geçerek vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Başkan Sözen ayrıca, yazın sıcağında kışın soğuğunda özveriyle çalışan personellere de teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonu universitesinde nevruz coskusu QiNFHwht
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi’nde Nevruz coşkusu

Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen Nevruz Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.

Kastamonu Üniversitesi tarafından Nevruz Şenliği düzenlendi. Etkinlik, Kuzeykent Bayrak Anıtı’ndan Kastamonu Üniversitesi Etkinlik Alanı’na kadar gerçekleştirilen bayrak yürüyüşüyle başladı. Yürüyüşün sonunda etkinlik alanında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam edildi. Günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Kastamonu Üniversitesi Kültür, Sanat, Uygulama ve Araştırma Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Zeki Gürel, nevruzun Türk milleti için Ergenekon’dan çıkışı temsil eden milli bir bayram olduğunu ifade etti. Gürel, bu özel günün dil, din ve coğrafya fark etmeksizin barışın, kardeşliğin ve kültürel birlikteliğin simgesi olduğunu vurguladı.

Daha sonra uluslararası öğrenciler sahne alarak kültürel zenginliği yansıtan gösteriler sundu. Kazakistanlı öğrencilerin “Dombra” performansı büyük beğeni toplarken, Azerbaycanlı öğrencilerin dans gösterisi izleyicilerden alkış aldı. Endonezyalı ve Filipinli öğrencilerin sergilediği geleneksel danslar programa renk kattı. Son olarak Raksan Halk Dansları Topluluğu’nun halk oyunları gösterisi ise katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Gösterilerin ardından nevruz ateşi yakıldı. Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ın da katılımıyla protokol üyeleri ateşin üzerinden atlayarak baharın gelişini kutladı. Rektör Topal ve beraberindeki heyet örs üzerinde demir dövdü.

Etkinlikte yabanco öğrenciler, yöresel yemeklerini misafirlere ikram etti. Programın devamında ise Prof. Dr. Sıtkı Akarsu öncülüğünde Müzikoloji Bölümü öğrencileri tarafından konser verildi.

Etkinliğe katılan Sevde Gül, “Gayet güzel bir etkinlik olmuş, eğleniyoruz. Üniversitemiz bununla alakalı konferansta düzenledi. Kültürümüzün devamı açısından nevruz ve Hıdırellez etkinliklerinin devamının olması gerekiyor. Gençlerimizin bilinçlenmesi gerekiyor” dedi.

Azerbaycanlı öğrenci Elyaf Kasımı da, “Nevruzu çok güzel kutluyoruz. Azerbaycan’ın yöresel yemeklerini tanıtıyoruz. Eğleniyorum, çok güzel etkinlik geçiyor” diye konuştu.

Programa Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan ve Prof. Dr. Selahattin Kaymakcı, Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. M. Öztürk Akcaoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sami Kuşcu, İl Göç İdaresi Müdür Vekili Turgay Atsız ile çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin