Karabük Postası tarafından
24 Temmuz, 2023 12:08 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Başkan Salt’tan Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kamuoyunun ülke ve dünyadaki gelişmelere dair gerçek, doğru ve güvenilir bilgiler içeren haberlere ulaşmasını temin etmenin demokrasinin en temel unsurlarından biri olduğunu belirten Salt, çok sesli, etkin ve özgür bir medya ortamının varlığının demokratik kültürün ayrılmaz parçası olduğuna işaret etti. Mesleğin gerektirdiği sorumluluğun bilinciyle bireyleri ve toplumu sağlıklı ve eksiksiz bilgilendirmek için çaba gösteren basın mensuplarının kritik bir fonksiyon icra ettiğini bildiren Salt, "Haber alma hakkının korunması, kamuoyunda farkındalık oluşturulması, her türlü yapıcı fikrin dile getirilmesi ve olgunlaşması süreçlerinde basın çalışanlarının önemli sorumlulukları bulunmaktadır. Ülkemize karşı ulusal ve uluslararası arenada oluşturulmaya çalışılan dezenformasyona karşı da en büyük görevlerden biri yine basın mensuplarımıza düşmektedir." değerlendirmesinde bulundu. Salt, dezenformasyonun, yalan haberin kolaylıkla yayılabildiği bugün, toplumun doğru ve gerçek bilgiye erişiminin ilkeli ve objektif medya çalışanları sayesinde mümkün olabildiğini vurgulayarak şunları kaydetti: "Meslek ahlakı ve gazetecilik ilkelerine sadakatle bağlı kalarak bu büyük sorumluluğu üstlenen medya çalışanlarımızın daha rahat, daha özgür ve daha güvenli çalışma koşullarına sahip olabildikleri, emeklerinin karşılığını alabildikleri, kendilerini geliştirebildikleri bir medya ortamına kavuşmaları hassasiyet gösterdiğimiz ve desteklediğimiz konular arasında yer almaktadır. Dünyanın her köşesinde haber alma ve bilgi edinme ihtiyacını karşılamak adına savaşlara, afetlere, acılara tanık olan, her türlü zorluğa rağmen sorumluluk bilinciyle çalışan basın mensuplarımızın her daim yanındayız. Karabük’ümüzün gelişimine katkı sunan tüm yerel ve ulusal basın mensuplarımıza şükranlarımı sunuyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Dâr-ı fenâdan dâr-ı bekâya irtihal eden basın mensuplarımızı hayırla yad ediyorum. Başta ilimizin yerel ve ulusal basın mensupları olmak üzere büyük özveri ve emekle mesleğini icra eden bütün basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı tebrik ediyorum.” (haber Merkezi)  
blank
Haber Merkezi tarafından
11 Mart, 2025 21:06 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Hapis cezası bulunan firari operasyonla yakalandı

Karabük’te, çeşitli suçlardan hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan cezaevi firarisi, polis ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında, çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve hükümlü-tutuklunun kaçması suçlarından toplam 8 yıl 10 ay 20 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan F.Y.'nin saklandığı belirlendi.

Şüphelinin eşinin Karabük’te bir adrese ikamet kaydı yaptırdığı tespit edilmesi üzerine yapılan araştırmalarda, F.Y.'nin çevresinde farklı bir kimlik kullanarak tanındığı ve bir iş yerinde çalıştığı belirlendi. Bunun üzerine ekipler tarafından düzenlenen operasyonda F.Y. gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen hükümlü, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Karabük T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.