Reklam
Reklam
SALT 1
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
04 Nisan, 2025 11:20 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Salt’tan Boykot Çağrılarına Sert Tepki

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, son günlerde ana muhalefet ve bazı çevreler tarafından milli ve yerli sermayeye yönelik başlatılan boykot çağrılarına sert tepki gösterdi.

Başkan Salt, bu tür kampanyaların Türkiye’nin ekonomik bağımsızlığına ve üretim gücüne zarar vermeyi amaçladığını belirterek, “Ne gariptir ki bugün muhalefet, eleştirilerini demokratik zeminde yürütmek yerine, doğrudan Türk markalarını, yerli sermayeyi ve Türk esnafını hedef tahtasına koyuyor.” dedi.

“Türkiye’nin Üretim Gücüne ve Bağımsızlığına Saldırıdır”

Başkan Ferhat Salt, sözde boykot girişimlerinin sadece belirli markaları hedef almadığını, asıl amacın Türkiye’nin yerli ve milli kalkınma iradesini sekteye uğratmak olduğunu söyledi.

“Hedef alınan sadece yerli ürünler, markalar veya esnaflarımız değildir. Esas olarak hedeflenen, Türkiye’nin yerli ve milli üretim vizyonudur. Bir ürünü üretmek, bir markayı dünya pazarına taşımak, bir esnafın dükkânını ayakta tutması yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda milli bir duruştur. Bu duruşu baltalamaya çalışmak, aslında topyekûn Türkiye’yi hedef almaktır.”

Salt, Türkiye’nin özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde savunma sanayiinden teknolojiye, tarımdan ulaşıma kadar birçok alanda milli üretim hamlelerini sürdürdüğünü hatırlatarak, “Yıllarca dışa bağımlılıkla yol alamayacağımızı gören bu vizyoner bakış açısı sayesinde bugün İHA’larımız, SİHA’larımız, TOGG’umuz, milli yazılımlarımız, özel sektörümüz ve ticaret hacmimizle güçlü bir üretim altyapımız var. Anadolu’nun bereketli elleri yeniden üretmeye başlıyor. Ancak bu başarı hikâyeleri birilerini rahatsız ediyor.” ifadelerini kullandı.

“Muhalefet Türkiye’ye Muhalefet Ediyor”

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, Türkiye’nin üretim hamlelerinden rahatsız olan çevrelerin olduğunu vurgulayarak, bu rahatsızlığın dışarıdan değil içeriden geldiğine dikkat çekti.

“Ne hazindir ki, bu rahatsızlık dışarıdan değil, içeriden geliyor. ‘İktidara muhalifiz’ diyerek Türk markalarını boykot edenler, aslında Türkiye’ye muhalefet etmektedir. Siyasi rekabet ilke ve vizyonla yapılır; tehditle, sindirmeyle değil. Fikriyle değil, tehditle; projeyle değil, provokasyonla siyaset yapıyorlar.”

Salt, muhalefetin ekonomik linç kampanyalarına yönelmesini eleştirerek, bu tür girişimlerin millete ve ekonomiye zarar verdiğini ifade etti. “Demokrasi, farklı düşüncelerin özgürce ifade edilmesidir; baskı, linç ve ekonomik şiddet aracı değildir. Bir markayı hedef göstermek, bir esnafı susturmak, yalnızca o kişi ya da kurumu değil; aynı zamanda milletin alın terini ve emeğini de yok saymaktır.”

“Bu Ülke Hepimizin, Milli Değerlere Sahip Çıkmalıyız”

Başkan Ferhat Salt, Türkiye’nin her zorluğu aşacak güce ve iradeye sahip olduğunu belirterek, “Yeter ki, birbirimizin emeğine saygı duyalım, farklılıklarımızı zenginlik bilelim ve siyasetimizi tehdit diliyle değil, milletin çıkarı doğrultusunda yapalım. Çünkü bu ülke hepimizin. Ve bu topraklarda yükselen her yerli marka, her milli değer, sadece bir ekonomik başarı değil; aynı zamanda bağımsızlığımızın nişanesidir.” dedi.

Türkiye’nin güçlü yarınlara yürüyüşünün engellenemeyeceğini vurgulayan Salt, “Biz, Türkiye Yüzyılı vizyonu ile yolumuza devam edeceğiz. Ekonomimize, üretimimize ve bağımsızlığımıza zarar vermek isteyen her girişime karşı milletimizle birlikte durmaya devam edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda silahli saldiri duzenlenen is yerinde kimyasal sizinti 3rwL5eKR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin