blank
Asuman Doğan tarafından
04 Nisan, 2025 11:20 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Başkan Salt’tan Boykot Çağrılarına Sert Tepki

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, son günlerde ana muhalefet ve bazı çevreler tarafından milli ve yerli sermayeye yönelik başlatılan boykot çağrılarına sert tepki gösterdi.

Başkan Salt, bu tür kampanyaların Türkiye’nin ekonomik bağımsızlığına ve üretim gücüne zarar vermeyi amaçladığını belirterek, “Ne gariptir ki bugün muhalefet, eleştirilerini demokratik zeminde yürütmek yerine, doğrudan Türk markalarını, yerli sermayeyi ve Türk esnafını hedef tahtasına koyuyor.” dedi.

“Türkiye’nin Üretim Gücüne ve Bağımsızlığına Saldırıdır”

Başkan Ferhat Salt, sözde boykot girişimlerinin sadece belirli markaları hedef almadığını, asıl amacın Türkiye’nin yerli ve milli kalkınma iradesini sekteye uğratmak olduğunu söyledi.

“Hedef alınan sadece yerli ürünler, markalar veya esnaflarımız değildir. Esas olarak hedeflenen, Türkiye’nin yerli ve milli üretim vizyonudur. Bir ürünü üretmek, bir markayı dünya pazarına taşımak, bir esnafın dükkânını ayakta tutması yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda milli bir duruştur. Bu duruşu baltalamaya çalışmak, aslında topyekûn Türkiye’yi hedef almaktır.”

Salt, Türkiye’nin özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde savunma sanayiinden teknolojiye, tarımdan ulaşıma kadar birçok alanda milli üretim hamlelerini sürdürdüğünü hatırlatarak, “Yıllarca dışa bağımlılıkla yol alamayacağımızı gören bu vizyoner bakış açısı sayesinde bugün İHA’larımız, SİHA’larımız, TOGG’umuz, milli yazılımlarımız, özel sektörümüz ve ticaret hacmimizle güçlü bir üretim altyapımız var. Anadolu’nun bereketli elleri yeniden üretmeye başlıyor. Ancak bu başarı hikâyeleri birilerini rahatsız ediyor.” ifadelerini kullandı.

“Muhalefet Türkiye’ye Muhalefet Ediyor”

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, Türkiye’nin üretim hamlelerinden rahatsız olan çevrelerin olduğunu vurgulayarak, bu rahatsızlığın dışarıdan değil içeriden geldiğine dikkat çekti.

“Ne hazindir ki, bu rahatsızlık dışarıdan değil, içeriden geliyor. ‘İktidara muhalifiz’ diyerek Türk markalarını boykot edenler, aslında Türkiye’ye muhalefet etmektedir. Siyasi rekabet ilke ve vizyonla yapılır; tehditle, sindirmeyle değil. Fikriyle değil, tehditle; projeyle değil, provokasyonla siyaset yapıyorlar.”

Salt, muhalefetin ekonomik linç kampanyalarına yönelmesini eleştirerek, bu tür girişimlerin millete ve ekonomiye zarar verdiğini ifade etti. “Demokrasi, farklı düşüncelerin özgürce ifade edilmesidir; baskı, linç ve ekonomik şiddet aracı değildir. Bir markayı hedef göstermek, bir esnafı susturmak, yalnızca o kişi ya da kurumu değil; aynı zamanda milletin alın terini ve emeğini de yok saymaktır.”

“Bu Ülke Hepimizin, Milli Değerlere Sahip Çıkmalıyız”

Başkan Ferhat Salt, Türkiye’nin her zorluğu aşacak güce ve iradeye sahip olduğunu belirterek, “Yeter ki, birbirimizin emeğine saygı duyalım, farklılıklarımızı zenginlik bilelim ve siyasetimizi tehdit diliyle değil, milletin çıkarı doğrultusunda yapalım. Çünkü bu ülke hepimizin. Ve bu topraklarda yükselen her yerli marka, her milli değer, sadece bir ekonomik başarı değil; aynı zamanda bağımsızlığımızın nişanesidir.” dedi.

Türkiye’nin güçlü yarınlara yürüyüşünün engellenemeyeceğini vurgulayan Salt, “Biz, Türkiye Yüzyılı vizyonu ile yolumuza devam edeceğiz. Ekonomimize, üretimimize ve bağımsızlığımıza zarar vermek isteyen her girişime karşı milletimizle birlikte durmaya devam edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
28 Ocak, 2026 17:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

YÖREMDEN GURME KARABÜK’TE

Karabük’te düzenlenen “Yöremden Gurme” Lezzet Fuarı, Kares Alışveriş Merkezi’nde Karabüklülere kapılarını açtı. 

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yöresel tatların buluştuğu fuar, doğal ve taze ürünleriyle vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Anadolu’nun zengin mutfak kültürünü yansıtan fuarda; peynir, zeytin, bal, sucuk, baharat çeşitleri, yöresel reçeller, kuruyemişler, sirkeler, soslar ve kahvaltılık ürünler başta olmak üzere birçok lezzet ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Fuarda özellikle kahvaltılık ürünlerde yüzde 30’a varan indirimlerdikkat çekiyor.

SON 4 GÜN KALDI

Kares Alışveriş Merkezi’nin zemin katında kurulan stantlarda gerçekleştirilen “Yöremden Gurme” fuarının, 1 Şubat Pazar günü sona ereceği bildiren Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, lezzet şölenine katılmak isteyen vatandaşlar için fuarda son 4 güne girildiğini vurgulandı.

ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE TÜRKİYE HAVASI

Türkiye’nin 7 bölgesinden getirilen yöresel ürünlerin sergilendiği fuarda; Siirt’ten Batman’a, Diyarbakır’dan Şanlıurfa’ya, Afyon’dan Kahramanmaraş’a kadar birçok il ve ilçenin özgün tatları bir araya geliyor. Ziyaretçiler, hem farklı şehirlerin mutfak kültürlerini tanıma hem de yöresel ürünlerini seyahat etmeden tatma imkanı buluyor.

Fuara yoğun ilgi gösteren Karabüklüler, yöresel lezzetleri uygun fiyatlarla temin etme fırsatı yakaladıklarını belirtti.

Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, Anadolu’nun meşhur lezzetlerini Karabük halkıyla buluşturmayı amaçladıklarını ifade ederek, “Yöremden Gurme” fuarının belirli aralıklarla Karabük’te yeniden düzenleneceğini de ekledi.

Video için tıklayınız.

Bizi sosyal medyadan takip edin