Reklam
Reklam
SALT 1
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
04 Nisan, 2025 11:20 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Salt’tan Boykot Çağrılarına Sert Tepki

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, son günlerde ana muhalefet ve bazı çevreler tarafından milli ve yerli sermayeye yönelik başlatılan boykot çağrılarına sert tepki gösterdi.

Başkan Salt, bu tür kampanyaların Türkiye’nin ekonomik bağımsızlığına ve üretim gücüne zarar vermeyi amaçladığını belirterek, “Ne gariptir ki bugün muhalefet, eleştirilerini demokratik zeminde yürütmek yerine, doğrudan Türk markalarını, yerli sermayeyi ve Türk esnafını hedef tahtasına koyuyor.” dedi.

“Türkiye’nin Üretim Gücüne ve Bağımsızlığına Saldırıdır”

Başkan Ferhat Salt, sözde boykot girişimlerinin sadece belirli markaları hedef almadığını, asıl amacın Türkiye’nin yerli ve milli kalkınma iradesini sekteye uğratmak olduğunu söyledi.

“Hedef alınan sadece yerli ürünler, markalar veya esnaflarımız değildir. Esas olarak hedeflenen, Türkiye’nin yerli ve milli üretim vizyonudur. Bir ürünü üretmek, bir markayı dünya pazarına taşımak, bir esnafın dükkânını ayakta tutması yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda milli bir duruştur. Bu duruşu baltalamaya çalışmak, aslında topyekûn Türkiye’yi hedef almaktır.”

Salt, Türkiye’nin özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde savunma sanayiinden teknolojiye, tarımdan ulaşıma kadar birçok alanda milli üretim hamlelerini sürdürdüğünü hatırlatarak, “Yıllarca dışa bağımlılıkla yol alamayacağımızı gören bu vizyoner bakış açısı sayesinde bugün İHA’larımız, SİHA’larımız, TOGG’umuz, milli yazılımlarımız, özel sektörümüz ve ticaret hacmimizle güçlü bir üretim altyapımız var. Anadolu’nun bereketli elleri yeniden üretmeye başlıyor. Ancak bu başarı hikâyeleri birilerini rahatsız ediyor.” ifadelerini kullandı.

“Muhalefet Türkiye’ye Muhalefet Ediyor”

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, Türkiye’nin üretim hamlelerinden rahatsız olan çevrelerin olduğunu vurgulayarak, bu rahatsızlığın dışarıdan değil içeriden geldiğine dikkat çekti.

“Ne hazindir ki, bu rahatsızlık dışarıdan değil, içeriden geliyor. ‘İktidara muhalifiz’ diyerek Türk markalarını boykot edenler, aslında Türkiye’ye muhalefet etmektedir. Siyasi rekabet ilke ve vizyonla yapılır; tehditle, sindirmeyle değil. Fikriyle değil, tehditle; projeyle değil, provokasyonla siyaset yapıyorlar.”

Salt, muhalefetin ekonomik linç kampanyalarına yönelmesini eleştirerek, bu tür girişimlerin millete ve ekonomiye zarar verdiğini ifade etti. “Demokrasi, farklı düşüncelerin özgürce ifade edilmesidir; baskı, linç ve ekonomik şiddet aracı değildir. Bir markayı hedef göstermek, bir esnafı susturmak, yalnızca o kişi ya da kurumu değil; aynı zamanda milletin alın terini ve emeğini de yok saymaktır.”

“Bu Ülke Hepimizin, Milli Değerlere Sahip Çıkmalıyız”

Başkan Ferhat Salt, Türkiye’nin her zorluğu aşacak güce ve iradeye sahip olduğunu belirterek, “Yeter ki, birbirimizin emeğine saygı duyalım, farklılıklarımızı zenginlik bilelim ve siyasetimizi tehdit diliyle değil, milletin çıkarı doğrultusunda yapalım. Çünkü bu ülke hepimizin. Ve bu topraklarda yükselen her yerli marka, her milli değer, sadece bir ekonomik başarı değil; aynı zamanda bağımsızlığımızın nişanesidir.” dedi.

Türkiye’nin güçlü yarınlara yürüyüşünün engellenemeyeceğini vurgulayan Salt, “Biz, Türkiye Yüzyılı vizyonu ile yolumuza devam edeceğiz. Ekonomimize, üretimimize ve bağımsızlığımıza zarar vermek isteyen her girişime karşı milletimizle birlikte durmaya devam edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
huzurevinde cikan yangin kontrol altina alindi E3hfheUk
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Huzurevinde çıkan yangın kontrol altına alındı

Düzce’de Kızılay Huzurevinde asansörden kaynaklı çıkan yangın kontrol altına alındı. Kaynaşlı Kaymakamı Kemal Sefa Gökmenoğlu, “Çok şükür bir problem yaşanmadı. Yaşlılarımızın tahliyesini yaptık. Bir kısmı ilçe devlet hastanemize bir kısmı ise Karayolları misafirhanesine gönderildi” ifadelerini kullandı.

Yangın, gece saatlerinde Kaynaşlı‘da bulunan Kızılay Akçakoca Huzurevi’nde meydana geldi. Alınan bilgilere göre asansör akülerinin bulunduğu bölgede belirlenemeyen sebeple yangın çıktı. Dumanların sardığı binayı fark eden personeller durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Düzce Belediyesi’nden 6, Kaynaşlı Belediyesi’nden ise 2 itfaiye aracı kısa süre içerisinde bölgeye sevk edildi. Olay yerine ulaşan ekipler 25’i yatalak 54 huzurevi Sakinini bulunduğu yerden çıkararak bina dışına tahliye etti. Kaynaşlı Kaymakamı Kemal Sefa Gökmenoğlu, Kaynaşlı Belediye Başkanı Efdal Altundal, Kızılay Batı Karadeniz Afet Depo Müdürü İsmail Hakkı Duru ve ilgili kurum amirleri bölgeye gelerek yangın hakkında bilgiler alırken, tahliye edilen vatandaşlarla da bir araya geldi.

“Çok şükür bir problem yaşanmadı”

Yangın ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Kaynaşlı Kaymakamı Kemal Sefa Gökmenoğlu, “Bu gece 01.00 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezimize düşen ihbar ile Düzce Belediyesi’nden 6 itfaiye aracı, Kaynaşlı Belediyesi’nden 2 itfaiye aracı yangına müdahale etmiş olup, çok şükür ki yaşlılarımızla ilgili bir problem yaşanmamıştır. Kaynaşlı Kızılay Huzurevinde hali hazırda 59 misafirimiz var. 5’i izinde olup 54 yaşlımız ilçe devlet hastanemiz, karayollarına ait kamu misafirhanesinde bu gece misafir kalacaklardır. Geçmiş olsun diyoruz. İtfaiye ekiplerinin aktardığı kadarıyla yangının çıkış nedeni asansörden kaynaklı olduğunu ifade etmekteler. Yaşlılarımız tahliyesi noktasında emniyetimiz, jandarmamız, Kaynaşlı Belediye personelimiz, sağlık teşkilatımız ve Kızılay personelimiz birlikte yardımcı oldular” dedi.

Tahliye edilen 54 kişiden 25’i Kaynaşlı Devlet Hastanesi’ne gönderilirken kalan yaşlılar ise Karayolları Misafirhanesi gönderildi. Huzur evinde yangın kontrol altına alınırken, dumanın tahliye çalışmalarına başlandı.

Konu ile ilgili ise inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin