Reklam
Reklam
baskan salt gaziler muhtarlar ve vatandaslarla bir araya geldi McVRamq8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Ocak, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Salt gaziler, muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, parti binasında düzenlenen halk buluşmasında gaziler, muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya gelerek istek, talep ve önerileri dinledi.

AK Parti Karabük İl Başkanlığında gerçekleştirilen halk buluşmasında, gaziler ile mahalle ve köy muhtarları başta olmak üzere vatandaşların dile getirdiği konular not alınarak değerlendirmeye alındı.

Buluşmaya ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, milletle kurulan doğrudan iletişimin en güçlü yol haritası olduğunu vurguladı. Salt, “Bizler için en kıymetli yol haritası, milletimizin bizlere doğrudan ilettiği beklentiler ve önerilerdir. AK Parti olarak her zaman olduğu gibi kapımızı da gönlümüzü de milletimize açık tutuyoruz” dedi.

AK Parti’nin istişare ve ortak akıl anlayışıyla hareket ettiğini belirten Salt, teşkilat olarak milletle birlikte karar almaya devam edeceklerini ifade etti.

Konuşmasında Türkiye Yüzyılı hedeflerine de değinen Salt, “Biz, milletle yürüyen, milletle karar alan ve milletle birlikte yoluna devam eden bir davanın mensuplarıyız. Ortak akıl ve istişare kültürüyle, şehrimiz ve ülkemiz için durmadan, yorulmadan çalışmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Halk buluşmasının sonunda katılımcılara teşekkür eden Ferhat Salt, benzer buluşmaların düzenli aralıklarla devam edeceğini kaydetti.

Programa AK Parti Karabük İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Uluçay, İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Safa Öz ve Merkez İlçe Başkanı Yavuz Hüsam da katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
284ed21f fa32 48c6 a37d 3bcd5a75e478
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
26 Mayıs, 2026 13:00 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

TÜRKİYE BU YIL SUYA DOYDU

Mayıs ayında etkili olan yağışlar, İstanbul, Ankara ve Bursa başta olmak üzere birçok büyükşehirde baraj doluluk oranlarını yükseltti. Bursa’da barajlar neredeyse tam kapasiteye ulaşırken, İstanbul ve Ankara’da da su seviyelerinde dikkat çeken artış yaşandı.

Türkiye genelinde ilkbahar boyunca etkili olan yağışlar, büyükşehirlerin su kaynaklarına nefes aldırdı. İSKİ, ASKİ ve BUSKİ tarafından açıklanan 24 Mayıs 2026 tarihli verilere göre, İstanbul, Ankara ve Bursa’daki baraj doluluk oranlarında önemli yükselişler kaydedildi.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) verilerine göre megakente su sağlayan barajların ortalama doluluk oranı yüzde 71,64 olarak ölçüldü. Kentte en yüksek seviyeler Ömerli Barajı’nda yüzde 96,16, Elmalı Barajı’nda yüzde 96,04 ve Darlık Barajı’nda yüzde 92,03 olarak kaydedildi. Buna rağmen Sazlıdere Barajı yüzde 44,17, Istrancalar Barajı ise yüzde 34,40 seviyesinde kaldı.

Başkent Ankara’da ise ASKİ verilerine göre toplam baraj doluluk oranı yüzde 46,58’e yükseldi. Aktif kullanılabilir su oranı yüzde 40,37 olarak açıklanırken, Kesikköprü ve Kargalı barajlarının tamamen dolduğu görüldü. Akyar Barajı yüzde 82,99, Eğrekkaya Barajı yüzde 80,99 seviyesine ulaşırken, Ankara’nın en önemli su kaynaklarından Çamlıdere Barajı yüzde 40,64 seviyesinde kaldı.

Bursa’da ise yağışların etkisi çok daha belirgin hissedildi. BUSKİ tarafından açıklanan verilere göre kentteki baraj doluluk oranı yüzde 97,18’e ulaştı. Son aylarda kritik seviyelere kadar gerileyen su rezervlerinin, ilkbahar yağışlarıyla birlikte büyük ölçüde toparlandığı belirtildi.

Uzmanlar, baraj seviyelerinde yaşanan yükselişin yaz ayları öncesinde sevindirici olduğunu ancak su tasarrufunun sürdürülmesi gerektiğini vurguluyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin