Haber Merkezi tarafından
05 Haziran, 2025 19:03 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkan Özkan Çetinkaya’dan bayram öncesi saha ziyaretleri

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Kurban Bayramı öncesi Hayvan Pazarı, Kayabaşı Mahallesi ve Kemal Güneş Caddesi'ni ziyaret ederek çalışmaları inceledi.

Karabük Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını aralıksız sürdürürken, Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya da saha ziyaretleriyle çalışmaları yerinde denetlemeye devam ediyor. Bayram hazırlıkları kapsamında Hayvan Pazarı, Kayabaşı Mahallesi ve Kemal Güneş Caddesi’nde incelemelerde bulunan Başkan Çetinkaya, vatandaşlarla sohbet ederek bayramlarını kutladı.

Programının ilk durağında Yenice Yolu üzerindeki mezbaha alanında kurulan Hayvan Pazarı’nı ziyaret eden Başkan Çetinkaya, satış organizasyonu, veteriner kontrolleri ve zabıta denetimleri hakkında bilgi aldı. Kurban ibadetinin sağlıklı ve güvenli koşullarda gerçekleşmesi için gerekli tüm önlemlerin alındığını belirtti.

Daha sonra Kayabaşı Mahallesi’ne geçen Çetinkaya, burada sürdürülen temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi. Mahalle sakinleriyle bir araya gelen Başkan, belediye ekiplerinin sahada aktif olarak görev yaptığını ve bayrama hazırlıkların titizlikle sürdüğünü ifade etti.

Ziyaret programının son durağında ise Kemal Güneş Caddesi vardı. Bayram alışverişi yoğunluğunun yaşandığı bölgede esnafla selamlaşan ve vatandaşlarla sohbet eden Başkan Çetinkaya, caddede sürdürülen temizlik ve düzenleme faaliyetlerini de değerlendirdi.

Ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Çetinkaya, bayram boyunca vatandaşların huzur ve konforu için tüm planlamaların yapıldığını belirterek şu bilgileri paylaştı:

“Arefe günü 10.00-17.00 saatleri arasında Balık Pazarı’ndan mezarlıklara ücretsiz ring seferleri düzenliyoruz. Aynı gün 13.45’te 5000 Evler Mezarlığımızda Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılacak. Bayram boyunca Ulaşım A.Ş. araçlarımız ücretsiz hizmet verecek.”

Ayrıca belediyenin tüm birimlerinin bayram süresince görev başında olacağını kaydeden Çetinkaya, vatandaşların 153 Zabıta, 185 Su Arıza ve 444 21 78 numaralı hatlar üzerinden belediyeye ulaşabileceklerini söyledi.

Et Kombinası’nda kurban kesimi için sıra alan vatandaşlara bayramın birinci ve ikinci günü ücretsiz kesim hizmeti sunulacağını da belirten Çetinkaya, bağışta bulunmak isteyen vatandaşların kurban etlerini Belediye Hizmet Binası’ndaki teslim noktasına ulaştırabileceklerini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

150 yıllık tarihi konaktan geriye kalan harabe dronla görüntülendi

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde gece saatlerinde alevlere teslim olan yaklaşık 150 yıllık tarihi konaktan geriye kalan harabe dronla görüntülendi.
İzzetpaşa Mahallesi Akseki Sokak’ta çıkan yangın Pınar Ç.’ye ilişkin yaklaşık 150 yıllık olduğu belirtilen tarihi konağı kısa müddette kullanılamaz hale getirdi.
Şiddetli alevler kısa müddette tüm yapıyı sararken, olay yerine sevk edilen itfaiye grupları uzun uğraşlar sonucu yangını denetim altına alabildi.
Sabaha karşı söndürülen yangının akabinde konağın son durumu gün ışığıyla birlikte ortaya çıktı.
Tarihi yapının büyük kısmının çöktüğü, taş ve ahşap kısımların büsbütün ziyan gördüğü belirlendi.
Konaktan geriye kalan harabe ise dronla havadan görüntülendi. İmgelerde yangının konağa verdiği ağır tahribat net bir biçimde görüldü.
Yangının 24 Kasımda açılacak olan Kalealtı Eğitim ve Kent Tarihi Müzesine yakın bir alanda çıkması paniğe neden olurken, yangının çıkış nedenine ait incelemeler sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin