blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Ocak, 2025 19:03 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Başkan Özçelik’ten CHP’li Yavuz’a tepki

Karabük Elektrikçiler Ve Elektronikçiler Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Özçelik, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz’un açıklamalarına tepki gösterdi.

CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz, Karabük Elektrikçiler Ve Elektronikçiler Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Özçelik’i esnafların sorunlarına duyarsız kaldığına dair açıklamalarda bulunmuştu. Özçelik, Yavuz’un ithamlarının yersiz olduğunu belirterek açıklamasına sert tepki gösterdi.

Özçelik, “Sadece oda esnafımız değil tüm esnaflarımız için Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel dahil olmak üzere birçok ziyaret gerçekleştirdim. Merkez ilçe başkanı olarak partinizden ne kadar kopuk olduğunuzu genel başkanınızla bile görüşme yaptığımızdan haberiniz olmayışından anlayabiliyorum. Sadece kendi esnafım değil, tüm esnafları temsilen odam haricinde, partiyi saymazsak 2 ayrı görevde daha bulunmaktayım, bulunduğum her görevde en iyi şekilde esnafımızı temsil etmek ve sorunların çözümü adına çalışmalar yapıyorum” dedi.

Yavuz’un ‘Ruhsatsız ve kaçak çalışan elektrikçiler sektörde haksız rekabet oluşturuyor. Bunun için neler yaptınız?’ sorusuna cevap veren Özçelik, “30 yıllık sorun olan ruhsatsız ve kaçak çalışanların önlenebilmesi için, son 15 yıllık yoğun çalışmaların sonuç vermediği, Serbest Tesisatçı Belgesinin (STB) inşaat ruhsatı aşamasında istenmesi çalışmaları benim dönemimde sonuçlanmış ve uygulamaya alınması için tüm yazışmalar tamamlanmıştır. Yine bu konu ile ilgili ilimiz ve ilçelerimizdeki tüm belediyelere yazılar gönderilmiştir” diye konuştu.

Yavuz’a tavsiyelerde bulunan Özçelik, “Atalarımızın dediği gibi iğneyi kendinize batırdıktan sonra çuvaldızı, bize batırmaya bundan sonra önem göstermenizi size tavsiye ederim. Esnafımız adına sadece sosyal medya hesaplarımızdan yapılanların 3’te 1’ini görebilirsiniz. Daha fazlasını görmek isterseniz, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ile yaptığımız görüşmenin videosunu izlemek için sizi odamıza davet ediyorum. Yapılan çalışmaların kalan 3’te 2’sini göstermek isterim ama sanırım bu gidişle siyasi hayatınız daha fazlasını görmeye yetmeyecek düşüncesindeyim” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Festival değil geleneksel Hacet Bayramı

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde klâsik Hacet Bayramı aktiflikleri, şenlikleri aratmadı. Yaklaşık 600 kilogram kavurma ve pilavın dağıtıldığı bayramda izdiham yaşandı.
Bolu’nun merkeze bağlı Yazılar köyünde klasik Hacet Bayramı ağır iştirakle kutlandı. Köy muhtarı Mehmet Akşit öncülüğünde gerçekleştirilen aktiflikte, 500 kilogram et ve 600 kilogram bulgur kullanılarak dev kazanlarda hazırlanan yemekler yüzlerce şahsa ikram edildi. Traktör kasalarına konularak köy meydanındaki çayırlık alanda dağıtılan pilavlar, tepsilerle vatandaşlara ulaştırıldı. Klasik bayram havasında geçen aktiflikte panayır alanı kuruldu. Dondurmacılardan tuhafiye tezgâhlarına, sebze-meyve satıcılarından çocuk cümbüşlerine kadar birçok ögeyle köy meydanı şenlendi. Vatandaşlar hem alışveriş yaptı hem de ikramlardan faydalandı. Cet sporumuz olan yağlı güreşlerde minik uzunluktan başpehlivana kadar birçok pehlivan er meydanına çıktı. Kıran kırana geçen karşılaşmalarda dereceye giren güreşçilere mükafatları takdim edildi.
Aşçı İmdat Akdede, "Sabah saat 04.30’da başlayıp 500 kilogram et ve 600 kilogram bulgur pişirdik. Yiyenlere afiyet olsun" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin