Reklam
Reklam

Başkan Özcan, otel yangınındaki son durumu aktardı

baskan ozcan otel yanginindaki son durumu aktardi pteKgRle
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Ocak, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
0

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kartalaya Kayak Merkezi’ndeki bir otelde çıkan yangına ait son durumu aktardı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, soğutma çalışmalarının devam ettiğini tabir ederek, “Bir yandan da itfaiye, UMKE ve AFAD takımları içeriye gidiyorlar, katlara çıkıyorlar. Yaralı varsa acil formda çıkartmaya çaba ediyorlar. Kurtarmaya yük verildiği için birtakım kısımlarda korkutulmayacak ölçüde vakit zaman alev alan küçük kısımlar oluyor. Yarım saat öncesinde girilmeyen kısım vardı. Şuanda kaldı mı bilmiyorum, ben sizinle yarım saat evvelki bilgiyi paylaşıyorum. Süratli bir halde neredeyse tüm katlara girildi diyebilirim” dedi.

“Uzun yıllar unutulmayacak bir acıya şahit oluyoruz”

Başkan Özcan, “10 kişinin hayatını kaybettiği, 32 kişinin yaralandığı bilgisi var. Elinizde aktüel data var mı?” sorusunu ise “Var lakin paylaşmak istemiyorum. Maalesef uzun yıllar unutulmayacak bir acıya şahit oluyoruz. O bahiste Valilik açıklamasına bakarsanız daha isabetli olur. Ben şuanda çok üzgünüm” biçiminde cevapladı.

“Yangın merdiveni var mıydı, fıskiye sistemi var mıydı biz bunları bilemiyoruz”

Otelde 234 kişinin konakladığı bilgisini veren Özcan, “Gece çalışanı sayısını da çıkartmaya çalışıyorlar. İtfaiyenin verdiği birinci bilgi de, yangının restoranın mutfak kısmından başladığı değerlendirildiği istikametindeydi. Yangın merdiveni var mıydı, fıskiye sistemi var mıydı, biz bunları bilemiyoruz zira burası Bolu merkeze 45 kilometre uzaklıkta Ulusal Parklar’a ilişkin bir alan. Buradaki otellerin ruhsatlarını belediye olarak biz vermediğimiz için ne var ne yok, nasıl bir tedbir alınmış bu hususta maalesef bilgi sahibi değiliz. Burası ulaşılması güç bir bölge. En yakın itfaiye buraya 45 dakikada ulaşabiliyor. Burası zannediyorum 1997 yılında Turizm Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış. Bizim kayıtlarımızda rastgele bir bilgisi yok. Burası planlı alanımızda ya da belediye sonumuzda da değil” sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Kozlu’da şehit babaları unutulmadı

kozluda sehit babalari unutulmadi meQY5QUk
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Kozlu Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Babalar Günü kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Kozlu Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Sacide Kilci ve kurum personelleri, ilçede ikamet eden şehit babalarını evlerinde ziyaret ederek Babalar Günü’nü kutladı. Gerçekleştirilen ziyaretlerde şehit aileleriyle yakından ilgilenen ekipler, devletin her zaman yanlarında olduğunu bir kez daha vurguladı.

Duygusal anların yaşandığı ziyaretlerde, şehit babalarına çeşitli hediyeler takdim edilirken, ailelerin talep ve görüşleri de dinlendi.

Kozlu Sosyal Hizmet Merkezi yetkilileri, şehit ailelerinin ve gazilerin her zaman öncelikleri arasında yer aldığını belirterek, bu tür ziyaretlerin devam edeceğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin