Reklam
Reklam
baskan ozcan otel yanginindaki son durumu aktardi pteKgRle
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Ocak, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Özcan, otel yangınındaki son durumu aktardı

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kartalaya Kayak Merkezi’ndeki bir otelde çıkan yangına ait son durumu aktardı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, soğutma çalışmalarının devam ettiğini tabir ederek, “Bir yandan da itfaiye, UMKE ve AFAD takımları içeriye gidiyorlar, katlara çıkıyorlar. Yaralı varsa acil formda çıkartmaya çaba ediyorlar. Kurtarmaya yük verildiği için birtakım kısımlarda korkutulmayacak ölçüde vakit zaman alev alan küçük kısımlar oluyor. Yarım saat öncesinde girilmeyen kısım vardı. Şuanda kaldı mı bilmiyorum, ben sizinle yarım saat evvelki bilgiyi paylaşıyorum. Süratli bir halde neredeyse tüm katlara girildi diyebilirim” dedi.

“Uzun yıllar unutulmayacak bir acıya şahit oluyoruz”

Başkan Özcan, “10 kişinin hayatını kaybettiği, 32 kişinin yaralandığı bilgisi var. Elinizde aktüel data var mı?” sorusunu ise “Var lakin paylaşmak istemiyorum. Maalesef uzun yıllar unutulmayacak bir acıya şahit oluyoruz. O bahiste Valilik açıklamasına bakarsanız daha isabetli olur. Ben şuanda çok üzgünüm” biçiminde cevapladı.

“Yangın merdiveni var mıydı, fıskiye sistemi var mıydı biz bunları bilemiyoruz”

Otelde 234 kişinin konakladığı bilgisini veren Özcan, “Gece çalışanı sayısını da çıkartmaya çalışıyorlar. İtfaiyenin verdiği birinci bilgi de, yangının restoranın mutfak kısmından başladığı değerlendirildiği istikametindeydi. Yangın merdiveni var mıydı, fıskiye sistemi var mıydı, biz bunları bilemiyoruz zira burası Bolu merkeze 45 kilometre uzaklıkta Ulusal Parklar’a ilişkin bir alan. Buradaki otellerin ruhsatlarını belediye olarak biz vermediğimiz için ne var ne yok, nasıl bir tedbir alınmış bu hususta maalesef bilgi sahibi değiliz. Burası ulaşılması güç bir bölge. En yakın itfaiye buraya 45 dakikada ulaşabiliyor. Burası zannediyorum 1997 yılında Turizm Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış. Bizim kayıtlarımızda rastgele bir bilgisi yok. Burası planlı alanımızda ya da belediye sonumuzda da değil” sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumun sakli cenneti yesil gol dogaseverlerin gozdesi oldu lX5YJRQx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum’un ’saklı cenneti’ Yeşil Göl doğaseverlerin gözdesi oldu

Çorum’un Laçin ilçesinde “saklı cennet” olarak nitelendirilen Yeşil Göl, doğal güzellikleriyle vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Çorum’un Laçin ilçesinde bulunan Yeşil Göl, suyunun rengi ve çevresini saran ağaçlarla mest ediyor. Sahip olduğu eşsiz doğal güzelliği ve zengin bitki örtüsüyle dikkat çeken göl, aynı zamanda çok sayıda balık türüne de ev sahipliği yapıyor. Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyen vatandaşların uğrak noktası haline gelen bölgede, ziyaretçiler göl kenarında piknik yapmanın keyfini çıkarırken, orman içerisindeki patika yollarda yürüyüş yaparak doğayı keşfetme imkanı buluyor. Bölgede macera tutkunları için ATV turları gibi etkinlikler düzenleniyor. Yılın her mevsimi doğaseverlerin olan bölgeye havaların ısınmasıyla birlikte ilgi arttı.

“Buranın havası çok güzel”

Arkadaşlarıyla birlikte bölgeye gezmeye gelen Mehmet Karakurt, “Köpeğimizi gezdirmeye geldik. 2-3 hafta önce özellikle su seviyesi çok aşağıdaydı. Ama son yağışlarla birlikte yükselmiş durumda. Sadece burası değil, diğer barajlarımız da aynı şekilde. Buranın havası çok güzel” dedi.

“Çok hoşumuza gitti”

Ailesiyle birlikte piknik yapmak için bölgeye gelen Arif Işık da, “Niyetimiz Oğuzlar ilçesine gitmekti ama ağabeyim burayı önerdi. Biz de görmeye geldik ve geldiğimizde de çok memnun kaldık. İleride bulunan şelaleyi gezdik. Çok hoşumuza gitti” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin