22 Aralık, 2023 14:21 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.12.2023 11:52
Bu Yazıyı Paylaş
veya linki kopyala
Okuma Süresi: 1dk
Yorum:0
Başkan Köse’ye Davullu Zurnalı Karşılama
Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse İsmetpaşa Mahallesi ziyaretinde Mahalle sakinleri tarafından meşaleler yakılarak ve davul, zurna çalınarak karşılandı.
Safranbolu’nun her Mahallesi’ne Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleri ile ziyarette bulunan Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse Mahalle halkının sorun, görüş ve önerilerini dinliyor, ‘’Çaylar Bizden, Sohbet Sizden’’ sloganı ile devam eden mahalle toplantılarında vatandaşlarla istişarelerde bulunuyor. İsmetpaşa Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Muhtarı Ercan Türe ve Mahalle sakinleri tarafından meşaleler yakılarak karşılandı.
Vatandaşların Başkan Köse’ye ziyareti sırasında yoğun sevgi gösterisinde bulunduğu görüldü. Burada halkla bir süre sohbet edip istişarelerde bulunan Başkan Köse Mahalle sakinlerine seslenerek yaptığı konuşmada şunları söyledi;
‘’Buradaki insanların geçimlerini sağlayabilmeleri için bir işe sahip olmaları gerekiyordu ki Safranbolu Belediyesi’ndeki iş imkânlarını sizlerle paylaştık. Çocukların eğitimi ve kadınların ekonomik olarak da özgür olabilmeleri için gerekli noktalarda bizimle iletişime geçmelerini istiyorum. Kadınlarımız için çok güzel projeler oluşturuyoruz. Özellikle sizlerin yapabildiği işlerle ilgili örneğin başörtülerimizdeki oyalar kadar güzel bir oya yok. Bu noktada bir proje yapacağız ve tarımla ilgili bi proje yapacağız. Tarımla ilgili yapacağımız projemizde sadece kadınlar olacak. Eğer çocuklarımız için yapmamız gereken bir şey varsa ben Elif Köse olarak da Belediye Başkanı olarak da ne gerekiyorsa çocuklar için yaparım. Bu kadınlar için de gençler için de geçerli.’’
Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse toplantının ardından mahalle sakinlerinin davullu, zurnalı müziği eşliğinde sokakta bir süre halkla birlikte yürüdü. Ardından ev ve esnaf ziyaretinde bulundu. Program mahalle sakinlerinin Başkan Köse ile hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi. (Ramazan Öztürk)
Gümüşhane’nin yüksek kısımlarında kar yağışı tesirli oldu. Yaylalar beyaza büründü.
Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Kadırga ve Kazıkbeli Yaylaları ile Torul ilçesine bağlı Yücebelen Yaylası kara teslim oldu. Dün akşam saatlerinde tesirli olan soğuk hava dalgası ve yağmur, bugün yerini kar yağışına bıraktı. Yaylalar kısa müddette beyaza bürünürken, kar kalınlığı yer yer 10 santimetreye ulaştı.
Kadırga Yaylası’nda esnaflık yapan Galip Gülbahar, "Bugün 12 Ekim, Kadırga Yaylası’nda kar yoğunluğunu arttırarak devam ediyor. Meteoroloji uyarmıştı aslında, şu anda ağır bir kar yağışı var. Yollarda 5-6 santimetre kar var, yollar ulaşıma her an kapanmak üzere" dedi.