Reklam
Reklam
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
04 Şubat, 2025 22:07 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Köse’den Derneklere Yer Desteği!

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu Ovacıklılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin 2025 yılı ilk yönetim kurulu toplantısına katıldı. Toplantıda, derneklerin en büyük sorunlarından biri olan hizmet binası ihtiyacına yönelik çözüm çalışmaları ele alındı.

Başkan Köse, derneklerin gönüllülük esasına göre faaliyet gösterdiğini vurgulayarak, hizmet binalarının kira maliyetlerinin derneklere ağır bir yük oluşturduğunu belirtti. Bu sorunun çözümüne yönelik belediye olarak çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Köse, derneklerin sürdürülebilir ve rahat bir şekilde faaliyet gösterebilmeleri için destek sunacaklarını söyledi.

Ovacıklılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Soner Sarıçam ise yaptığı konuşmada, derneklerin kültürel mirası yaşatmada ve sosyal projeleri hayata geçirmede önemli bir rol üstlendiğini dile getirdi. Ancak her ay ödenen kira bedellerinin yıllık yaklaşık 150 bin liralık bir yük oluşturduğunu ifade eden Sarıçam, Başkan Köse’ye bu konudaki duyarlılığından dolayı teşekkür etti. Ayrıca, diğer ilçelerde de benzer adımlar atılması yönündeki temennilerini dile getirdi.

Toplantı sonunda Başkan Köse, nazik davetleri için Ovacıklılar Derneği’ne teşekkür ederek, Safranbolu’daki tüm derneklerin yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
IMG 5234
İsmail AKCA Avatarı
İsmail AKCA
29 Mayıs, 2026 17:31 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

CHP’de MUTLU SON, AKAY’ı da HARCADILAR

Bayram denildiğinde ilk akla; birlik, beraberlik gelir.

Ama görünen o ki Karabük’teki CHP bayramlaşmasında ne bayram vardı ne de birlik-beraberlik havası…

CHP’de Bayramlaşma değil, Hesaplaşma vardı…

Günlerdir parti içinde kaynayan kazan, bayramın ikinci günü iyice taşmış oldu. Herkesin gözü bir kişiye çevrildi;

Karabük Milletvekili Cevdet Akay’a…

İşin garibi şu…
Ankara’da çıkıp ekonomi konuşurken, bütçe açığını anlatırken, hükümete yüklenirken alkışlanan Akay, iş parti içi meseleye gelince bir anda hedef tahtasına kondu. Dün omuz omuza yürüyenler bugün dönüp oklarını Akay’a çevirdi.

Karabük siyasetini bilen bilir…
Bu şehirde adamı önce sırtına vurup överler, sonra sessiz sessiz ayağının altındaki taşı çekiverirler…

Bayramlaşma programında yaşanan görüntü de tam olarak buydu.

Sanki önceden hazırlanmış bir senaryo vardı.
Bir taraf vitrine çıkarıldı, bir taraf ise eleştiri oklarının hedefinde kaldı.

Özgür Özel’in övgüler dizdiği Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin ön plana çıkarılması tesadüf değildi. Verilen fotoğraf da verilen mesaj da çok açıktı. Parti içinde yeni bir denge kuruluyor, eski hesaplar yeniden açılıyor.

Hali hazırda; birkaç gün önce eski il başkanlarından Erdoğan Dinçel’in çıkıp milletvekilini hedef alan sözleri boşuna değildi. O açıklamalar bugün yaşananların adeta fragmanıymış.

Aslında Karabük CHP’de biz bu senaryoyu 2023 seçimleri öncesinde de seyrettik.

2023 seçimleri öncesinde kimlerin kimlere çelme taktığını, kimlerin birbirinin kuyusunu kazdığını herkes gördü. Şimdi aynı filmin yeni sahnesi oynanıyor.

Ama burada sorulması gereken esas soru şu:

Parti gerçekten iktidarla mı mücadele ediyor, yoksa kendi içinde birbirini mi yiyor?

Çünkü vatandaş pazardaki yangını konuşuyor, emekli geçim derdini konuşuyor, genç işsizliği konuşuyor…

CHP’de ise hâlâ koltuk hesabı, ekip kavgası, adam harcama operasyonu konuşuluyor.

CHP genel merkezinde bugün yaşanan Kılıçdaroğlu – Özel koltuk savaşının yansımasını Karabük CHP fırsat bildi, Cevdet AKAY’ın yukarıdan dayatma ile gönderildiği iddia edenler ve Milletvekilliğini hazmedemeyenler adam yeme operasyonuna başladı.

Başardı mı?

Kesinlikle başardı…

Bugün AKAY’ı HARCADILAR, şimdi sıradaki KİM?