Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, bu yıl çeyrek asrı geride bırakacak olan Dünya’nın sayılı festivallerinden, Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’ne davetler için Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.
Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse beraberinde Başkan Yardımcısı Halil Bakkal ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Bahadır Acar ile birlikte Ankara’da ziyaretler gerçekleştirdi. 25. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’ne davet adına gerçekleştirilen ziyaretlerin birincisi Ankara Karabüklüler Vakfı ve Ankara Karabüklüler Derneği’ne yapıldı. Başkan Elif Köse, Ankara Karabüklüler Vakfı Başkanı aynı zamanda TRT Genel Müdür Müşaviri ve Reklam Dairesi eski başkanı Nizamettin Yücel ve Ankara Karabüklüler Derneği Başkanı Zeki Tunçkaya ile vakıf ve derneğin yönetim kurulu üyeleri Oya Yalçın Toker, Ahmet Oğuz Gözel, Özgür Yağcı tarafından karşılandı. Ankara Karabüklüler Vakfı’nda gerçekleşen görüşmenin ve yapılan davetlerin ardından Başkan Köse Ankara Karabüklüler Vakfı Başkanı Nizamettin Yücel’e Safranbolu ve Safran temalı tablo hediye etti.
Ziyaretlerde ikinci durak Sinema Genel Müdürlüğü oldu. Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse yaklaşık 3 ay önce Sinema Genel Müdürü olarak göreve gelen Birol Güven’i makamında ziyaret etti. Safranbolu’yu yansıtan ürünler ve tablo hediyesini takdim eden Başkan Köse Sinema Genel Müdürü Birol Güven’i 25. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’ne davet etti. Genel Müdür Güven Başkan Köse ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Dünya’nın konuştuğu bir festivale ve Safranbolu gibi eşsiz bir kente yapılan davetten ötürü teşekkürlerini iletti.
Görüşmelerde davetlerin yanı sıra işbirliği üzerinde de durularak Safranbolu ile Başkent Ankara arasındaki köprünün güçlendirilmesi üzerinde duruldu.
Özçelik-İş Sendikası ve KARDEMİR A.Ş. 17. Dönem Toplu İş Sözleşmesi İmzalayacak
Özçelik-İş Sendikası, KARDEMİR A.Ş. ile 17. Dönem Toplu İş Sözleşmesi'ni imzalamak için tören düzenleyecek. Törende, HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Genel Başkanı Yunus Değirmenci'nin de yer alacağı bildirildi.
Sözleşme, 9 Nisan 2025 Çarşamba günü saat 15.00’te, KARDEMİR Genel Müdürlük Binası Toplantı Salonu’nda imzalanacak. İmza töreninin ardından, Değirmenci ve beraberindeki Genel Yönetim Kurulu Üyeleri ile Karabük Şube Yöneticileri basın toplantısı düzenleyecek. Toplantıda, 17. Dönem Toplu İş Sözleşmesi süreci ve KARDEMİR çalışanlarına sağlanan kazanımlar hakkında bilgi verilecek.
Basın toplantısı, aynı gün saat 18.00’de Yenişehir Kulübü, KARDEMİR Tesisleri'nde gerçekleştirilecek.
Özçelik-İş Sendikası, tüm basın mensuplarını bu önemli etkinliğe davet etti. İmzalanacak sözleşmenin, bölge ve ülke genelinde sendikal faaliyetler açısından büyük bir öneme sahip olduğu vurgulandı.