Reklam
Reklam
kose 1 jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
14 Mayıs, 2024 13:07 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Köse’den Ankara Çıkarması

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse,  bu yıl çeyrek asrı geride bırakacak olan Dünya’nın sayılı festivallerinden, Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’ne davetler için Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse beraberinde Başkan Yardımcısı Halil Bakkal ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Bahadır Acar ile birlikte Ankara’da ziyaretler gerçekleştirdi. 25. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’ne davet adına gerçekleştirilen ziyaretlerin birincisi Ankara Karabüklüler Vakfı ve Ankara Karabüklüler Derneği’ne yapıldı. Başkan Elif Köse, Ankara Karabüklüler Vakfı Başkanı aynı zamanda TRT  Genel Müdür Müşaviri ve Reklam Dairesi eski başkanı Nizamettin Yücel ve Ankara Karabüklüler Derneği Başkanı Zeki Tunçkaya ile vakıf ve derneğin yönetim kurulu üyeleri Oya Yalçın Toker,   Ahmet Oğuz Gözel, Özgür Yağcı tarafından karşılandı. Ankara Karabüklüler Vakfı’nda gerçekleşen görüşmenin ve yapılan davetlerin ardından Başkan Köse Ankara Karabüklüler Vakfı Başkanı Nizamettin Yücel’e Safranbolu ve Safran temalı tablo hediye etti.

Baskan Koseden Ankara Cikarmasi2 jpg

Ziyaretlerde ikinci durak Sinema Genel Müdürlüğü oldu. Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse yaklaşık 3 ay önce Sinema Genel Müdürü olarak göreve gelen Birol Güven’i makamında ziyaret etti. Safranbolu’yu yansıtan ürünler ve tablo hediyesini takdim eden Başkan Köse Sinema Genel Müdürü Birol Güven’i 25. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’ne davet etti. Genel Müdür Güven Başkan Köse ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Dünya’nın konuştuğu bir festivale ve Safranbolu gibi eşsiz bir kente yapılan davetten ötürü teşekkürlerini iletti.

Görüşmelerde davetlerin yanı sıra işbirliği üzerinde de durularak Safranbolu ile Başkent Ankara arasındaki köprünün güçlendirilmesi üzerinde duruldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sw 6
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
31 Mayıs, 2026 13:20 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

Safranbolu tatilcilerin gözdesi oldu

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan tarihi ilçe Safranbolu, Kurban Bayramı’nın son gününde ziyaretçi akınına uğradı. “En iyi korunan 20 kent” arasında gösterilen ilçede tarihi çarşıda yoğunluk yaşanırken, esnaf hareketlilikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Osmanlı döneminden kalma hanları, hamamları, camileri, çeşmeleri, köprüleri ve tarihi konaklarıyla ünlü Safranbolu, bayram tatili boyunca yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. 18. ve 19. yüzyıl ile 20. yüzyılın başlarında inşa edilen tarihi konakların arasındaki dar sokaklarda gezen tatilciler, eşsiz tarihi atmosferi yakından görme fırsatı buldu. Kafe ve restoranlarda yöresel lezzetleri tadan ziyaretçiler, Safranbolu lokumu ve hediyelik ürünlere de yoğun ilgi gösterdi.

Tarihi çarşıda en dikkat çeken görüntülerden biri ise meşhur Safranbolu simidinin önünde oluşan uzun kuyruklar oldu. Ziyaretçiler, simitçinin önünde sıraya girerek ünlü lezzeti alabilmek için sabırsızlandı.

Bayram tatilinin beklentilerin üzerinde geçtiğini belirten tarihi çarşı esnafından Hüsnü Özdemir, “Güzel bir bayram geçirdik. Safranbolu’da güzel bir kalabalık oluştu. Esnafın yüzü güldü. Son iki aydır işler oldukça durgundu, esnaf birbirine bakıyordu. Bayram tatiliyle birlikte çarşı yeniden hareketlendi. Bu yoğunluk hem esnaf hem de ilçe ekonomisi açısından sevindirici oldu” dedi.

Bayram tatilinin son gününde de devam eden yoğunluğun akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. Tarihi çarşıda yaşanan bu hareketlilik, Safranbolu’nun turizmdeki cazibesini bir kez daha ortaya koydu.

Bizi sosyal medyadan takip edin