Reklam
Reklam
kose 1 jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
14 Mayıs, 2024 13:07 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Köse’den Ankara Çıkarması

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse,  bu yıl çeyrek asrı geride bırakacak olan Dünya’nın sayılı festivallerinden, Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’ne davetler için Ankara’da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse beraberinde Başkan Yardımcısı Halil Bakkal ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Bahadır Acar ile birlikte Ankara’da ziyaretler gerçekleştirdi. 25. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’ne davet adına gerçekleştirilen ziyaretlerin birincisi Ankara Karabüklüler Vakfı ve Ankara Karabüklüler Derneği’ne yapıldı. Başkan Elif Köse, Ankara Karabüklüler Vakfı Başkanı aynı zamanda TRT  Genel Müdür Müşaviri ve Reklam Dairesi eski başkanı Nizamettin Yücel ve Ankara Karabüklüler Derneği Başkanı Zeki Tunçkaya ile vakıf ve derneğin yönetim kurulu üyeleri Oya Yalçın Toker,   Ahmet Oğuz Gözel, Özgür Yağcı tarafından karşılandı. Ankara Karabüklüler Vakfı’nda gerçekleşen görüşmenin ve yapılan davetlerin ardından Başkan Köse Ankara Karabüklüler Vakfı Başkanı Nizamettin Yücel’e Safranbolu ve Safran temalı tablo hediye etti.

Baskan Koseden Ankara Cikarmasi2 jpg

Ziyaretlerde ikinci durak Sinema Genel Müdürlüğü oldu. Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse yaklaşık 3 ay önce Sinema Genel Müdürü olarak göreve gelen Birol Güven’i makamında ziyaret etti. Safranbolu’yu yansıtan ürünler ve tablo hediyesini takdim eden Başkan Köse Sinema Genel Müdürü Birol Güven’i 25. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’ne davet etti. Genel Müdür Güven Başkan Köse ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Dünya’nın konuştuğu bir festivale ve Safranbolu gibi eşsiz bir kente yapılan davetten ötürü teşekkürlerini iletti.

Görüşmelerde davetlerin yanı sıra işbirliği üzerinde de durularak Safranbolu ile Başkent Ankara arasındaki köprünün güçlendirilmesi üzerinde duruldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
cay bahcesinde bulunan yavru karaca dograya birakildi JXVOOQXB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Çay bahçesinde bulunan yavru karaca doğraya bırakıldı

Artvin’de çay hasadı yapan işçiler tarafından bulunan yavru karaca, kısa süreli bakımın ardından doğal yaşam alanına bırakıldı.

Artvin’in Hopa ilçesine bağlı Pınarlı Köyü’nde çay hasadı yapan işçiler, bahçede yalnız halde bulunan yavru karacayı fark etti. Bir süre çevrede inceleme yapan işçiler, yavru karacanın annesini göremeyince aç kalmış olabileceğini düşünerek bakımını üstlendi. Sütle beslenen yavru karacanın karnı doyuruldu. Daha sonra annesinin yakınlarda olabileceği ihtimalini değerlendiren işçiler, yavru karacayı bulunduğu bölgedeki doğal yaşam alanına bıraktı. İşçilerin bu kararı kısa sürede sonuç verdi. Bir süre sonra bölgeye gelen anne karacayı gören işçiler, yavrunun annesiyle yeniden buluşmasına tanıklık etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin