Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk milletinin azim, irade ve inancının destansı bir zaferle taçlandığı bu tarihi günü gururla andı.
“18 Mart, bizim için sıradan bir tarih değildir,” diyen Köse, “Bu gün, bir milletin makûs talihini inancıyla yenmesi, manda ve himayeyi elleriyle boğmasıdır. Çanakkale, yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, vatan uğruna canını feda eden kahramanların, dünya tarihine ‘Çanakkale Geçilmez!’ sözünü kazıdığı yerdir" ifadelerini kullandı.
- Alay başta olmak üzere, vatan savunmasında can veren tüm şehitlerimizi minnet ve rahmetle anan Başkan Köse, “Biz, bugün bu topraklarda huzur içinde yaşıyorsak, bunu, Çanakkale'de bir gecede şehit düşen kahramanlarımıza borçluyuz. Onların cesaretiyle yeşeren bu vatan toprağında, aynı azim ve inançla geleceğe yürüyoruz,” dedi.
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitleri saygı, sevgi ve minnetle anan Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, “110 yıl önce yazılan bu kahramanlık destanı, bugün de bizlere ilham vermeye devam ediyor. Çanakkale ruhu, milletimizin birlik ve beraberliğinin simgesidir” diyerek, tüm vatandaşları bu anlamlı günü yüreklerinde hissetmeye davet etti.