Reklam
Reklam
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
10 Ocak, 2024 13:32 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Köse, Yılbaşı Panayırını Değerlendirdi

Safranbolu Belediyesi ile Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğinde 28-31 Aralık tarihlerinde Tarihi Çarşı Han Arkası bölgesinde düzenlenen yılbaşı panayırının ardından Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse panayır esnafları ile bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptı.

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu’da doğa, tarih ve kültür turizminin yanına yeni bir nefes kazandırmaya çalışan Safranbolu Belediyesi,  yaklaşık 3 aylık bir hazırlık sürecinin ardından 28-31 Aralık tarihleri arasında yılbaşı panayırına imza atarken, halkın ve esnafların düzenlenen organizasyonda kış aylarının olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi adına ısıtıcılarla alanı destekleyerek,  çay ve çorba ikramlarında bulundu. Esnafların, pandemi ve savaşların ardından Dünya’nın her kesiminde yaşanan ekonomik krizde bir nebze olsa rahat nefes almalarını sağlamak amacıyla düzenlenen panayırda Safranbolu Belediyesi tarafından hazırlanan stantlar esnaflara ücretsiz olarak verildi. 30 standa hediyelik eşya 12 stantta da gıda ürünlerinin satıldığı Yılbaşı Panayırı’nda Han Arkası’nda bulunan işletmelerin sahipleri de mutluluğunu dile getirdi. Yaklaşık 4 gün boyunca saat sınırlaması olmadan düzenlenen Yılbaşı Panayırını yerli ve yabancı binlerce kişi ziyaret etti. Düzenlenen organizasyon dolayısı ile turlarının istikametini yılbaşı panayırına çeviren turizmciler de aynı zamanda birçok turist kafilesini Safranbolu’ya getirdi.

Panayırın ardından esnaflarla bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yapan ve yeni fikirler konusunda istişarelerde bulunan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse şunları söyledi; “Biz Safranbolu’da ilk defa Yılbaşı Panayırı düzenledik. Panayırda asıl amacımız Dünya’da ve ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar içerisinde esnaflarımızın bir müddet de olsa rahat nefes almasını sağlamak ve Safranbolu turizmini 12 aya çıkarmak. İlk defa olmasına rağmen bunu başardığımıza inanıyorum. Önümüzdeki yıllarda üzerine kat ve kat koyarak adından sıkça söz ettiren bir organizasyon halini alacak gibi görünüyor ki 4 günlük süreçte yerli, yabancı ve turlar vasıtası ile binlerce kişiye es sahipliği yaptık. Esnaflarımızla bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirerek de gelecek zaman diliminde yılbaşı panayırına yeni alternatifler, ilaveler konusunda görüş alış verişinde bulunduk. Desteklerini esirgemeyen Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muammer Dumaner’e, başvuruları açtığımız ilk andan itibaren yoğun ilgi gösteren ve stantlarında kaliteli bir hizmeti halka sunan esnaflarımıza ve tabi ki mesai arkadaşlarıma bu süreçte gösterdikleri özveriden ötürü teşekkürlerimi sunuyorum.’’

Safranbolu tarihinde hiçbir yılbaşında bu kadar kalabalığı bir arada görmediklerini ve güzel kazançlar elde ettiklerini belirten esnaflar, satışlar esnasında vatandaşların düzenlenen panayırla ilgili yüzlerinin güldüğünü ve halkın böyle bir organizasyondan gayet memnun kaldığını aktararak Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’ye teşekkürlerini iletti.

Hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile sona eren değerlendirme toplantısının ardından Safranbolu’ya yeni bir soluk getiren panayır organizasyonun farklı zaman dilimlerinde de düzenlenerek sürdürülebilirliğinin arttırılması planlanıyor. (Ramazan Öztürk)

sss

Bizi sosyal medyadan takip edin
uyusturucu operasyonunda 2 supheli tutuklandi xskeQ8Yk
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Haziran, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı

Samsun’da narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Atakum ilçesinde uyuşturucu madde ticareti yaptığı değerlendirilen M.A. (39) ve H.Ö. (38) isimli şahısların kullandığı ikamete operasyon düzenlendi.

İkamette yapılan aramalarda 4 bin 15 adet sentetik ecza, 9,80 gram kokain, 1 gram esrar ve 1 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheli hakkında “uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak” suçundan adli işlem başlatıldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından bugün Samsun Adliyesine sevk edilen M.A. ve H.Ö., çıkarıldıkları nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin