blank
Haber Merkezi tarafından
10 Aralık, 2024 10:48 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Başkan Köse, Vefatının 30. Yılında, Kültür Çınarı Ataman’ı Andı

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, 10 Aralık 1994’te vefat eden, Safranbolu’nun Kültür Çınarı, folklor uzmanı, eğitimci ve Devlet Sanatçısı Sadi Yaver Ataman’ın ölümünün 30. yılı dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı.

Başkan Köse, mesajında Ataman’ın Safranbolu’nun kültürel kimliğinin oluşmasında ve bu mirasın gelecek kuşaklara aktarılmasında oynadığı hayati role dikkat çekerek, “Sadi Yaver Ataman, yalnızca Safranbolu’nun değil, tüm Türkiye’nin kültürel hazinesine eşsiz katkılarda bulunmuş bir isimdir. Onun mirasını yaşatmak ve değerlerini korumak bizim en önemli sorumluluğumuzdur” dedi.

Safranbolu’nun UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almasının arkasında yatan tarihi ve kültürel derinliğe işaret eden Köse, Sadi Yaver Ataman’ın çalışmalarıyla bu zenginliğin ulusal ve uluslararası alanda tanıtılmasına öncülük ettiğini vurguladı.

Başkan Köse, Ataman’ın hatırasını yaşatmak adına Safranbolu’da yapılacak projeler ve etkinliklerin süreceğini belirterek, “Onun adını ve eserlerini gelecek nesillere taşımak bizim boynumuzun borcudur” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Kastamonu’nun Tosya ilçesi D100 karayolunda iki arabanın çarpışması sonucunda meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı.
Kaza, Tosya ilçesi D100 karayolu Yazıçam mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere nazaran, İstanbul istikametinde seyir halinde olan A.O. idaresindeki 18 DU 361 plakalı araba, dinlenme tesisine girmek için kavşaktan dönüş yapan B.G. yönetimindeki 05 RD 669 plakalı arabayla çarpıştı. Kazda her iki araçta bulunan 5 kişi yaralandı.
İhbar üzerine olay yerine gelen sıhhat grupları tarafından birinci müdahalesi yapılan yaralılar, Tosya Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin