Başkan Köse, vatandaşlara kandil simidi ikram etti
Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Regaip Kandili dolayısıyla vatandaşlara kandil simidi dağıttı.
Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında vatandaşlarla bir araya gelen Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, her kandil olduğu gibi Regaip Kandilinde de kandil simidi ikramında bulunmaya devam etti. Gelenek ve göreneklerin devam ettirilmesini memnuniyetle karşılayan vatandaşlar Başkan Köse’ye ve personeline teşekkür etti.
Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ''Bizler gelenek ve göreneklerimize sahip çıkan bir milletiz ve bunları devam ettiriyoruz. Her kandilde olduğu gibi bu gün de Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında vatandaşlarımızla kandilleşerek kandil simidi ikramında bulunduk. Ben bu vesile ile bir kez daha Regaip Kandilinin Vatanımıza, Milletimize ve tüm İslam Alemine hayırlar getirmesini diliyor, Safranbolulu hemşehrilerimin Kandillerini tebrik ediyorum” dedi.
Kastamonu Üniversitesi, US News 2025 Dünya Üniversite sıralamasında yer aldı
Kastamonu Üniversitesi, US News 2025 Dünya Üniversite sıralamasında 2 bin 192., Asya genelinde 704. ve Türkiye genelinde 49. sırada yer aldı.
Kastamonu Üniversitesi, memleketler arası sıralamalardaki yerini US News & World Report tarafından açıklanan 2025 Best Küresel Universities (En Düzgün Global Üniversiteler) listesinde aldı. Kastamonu Üniversitesi, dünya genelinde 2 bin 192., Asya genelinde 704. ve Türkiye genelinde 49. sırada yer aldı.
US News sıralamaları, bilimsel yayın sayısı, atıf oranları, milletlerarası araştırma iş birlikleri üzere 13 farklı göstergeye nazaran belirleniyor. Kastamonu Üniversitesi, bilhassa yayın üretimi ve memleketler arası görünürlük alanlarındaki performansıyla bu listede yer alma başarısı gösterdi. Kastamonu Üniversitesi, akademik işçisi tarafından yapılan yayın sayısıyla 36,0 puan, yayınlara yapılan toplam atıf sayısıyla 14,5 puan elde etti. Uluslararası İş Birliği kategorisinde yüzde 15,4 puana ulaşırken, Global Araştırma Prestiji göstergesinde 6,1 puan aldı. En Çok Atıf Alan Yayınlar oranı ise yüzde 12,9 olarak kaydedildi.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, bu sonucun Kastamonu Üniversitesi’nin araştırma odaklı vizyonunun ve milletlerarasılaşma stratejilerinin bir göstergesi olduğunu belirterek, "Üniversitemiz, bilimsel projeler, lisansüstü programlar, yayın teşvikleri ve memleketler arası iş birlikleri sayesinde global akademik rekabette ilerlemesini sürdürmektedir" dedi.
Rektör Topal, bu tıp milletlerarası sıralamaların üniversitelerin akademik performansını ve araştırma potansiyelini daha görünür kıldığını vurgulayarak, Kastamonu Üniversitesi’nin nitelikli insan kaynağını güçlendirmeye, araştırma altyapısını geliştirmeye ve uluslararası iş birliği ağlarını genişletmeye devam edeceğini tabir etti.