Reklam
Reklam

Başkan Köse, Ödülü Almaya Gidiyor

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Eylül, 2021 09:17 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından 20’ncisi düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda ödüle lâyık görüldü.

Yapex Fuarı kapsamında yapılan yarışmaya, bu yıl 33 belediye; 33 uygulama ve 28 proje dalında, 61 proje ile başvurdu. Yarışmada Büyük Ödül ve Jüri Özel Ödülünün yanı sıra; 7 Proje, 7 Uygulama, 7 Süreklilik ve 10 Başarı Ödülü verildi.

Safranbolu Belediyesi olarak geleceğe yatırım yapmanın yanı sıra geçmişi de korumanın bilinci ile çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Elif Köse, “İlçemiz Bağlar Mevkii’ndeki kentsel sit ve etkileme geçiş alanında bulunan arkların özgün yapısının korunması ve sürekliliğinin sağlanması amacıyla hazırlanan Su Yolları Projemiz, Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca onaylandı. Bu bağlamda su arkları ve yol kaplamaları projesi kapsamında tüm arkların temizlik, bakım ve onarımı yapılacak, kapalı olan arklar açılacak.” dedi.

Başkan Köse, Safranbolu’nun tarihi ve kültürünü korumak amaçlı çalışmaların devam edeceğini belirterek, projeyi ödüle lâyık gören Tarihi Kentler Birliği’ne teşekkür etti.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, yarın İstanbul’daki ödül törenine katılarak, ödülü teslim alacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Üniversiteli gençler BARÜFEST’26 coşkusu yaşadı

universiteli gencler barufest26 coskusu yasadi QQIlT8UC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Haziran, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Bartın Üniversitesi (BARÜ) geleneksel olarak düzenlediği BARÜFEST ile binlerce öğrenciyi müzik ve eğlence dolu etkinliklerle buluşturdu.

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) mezuniyet töreninin ardından geleneksel olarak düzenlenen Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri: BARÜFEST’26 etkinlikleri başladı. Müzikten eğlenceye, kulüp tanıtımlarından sahne performanslarına kadar birçok etkinliğe ev sahipliği yapan festival, binlerce kişinin katılımıyla tamamlandı.

Kutlubey Yerleşkesi gölet alanında gerçekleştirilen BARÜFEST’26’da konserler, çeşitli etkinlikler, eğlence alanları ve sosyal aktiviteler yer aldı. İlk gün mezuniyet sevincini müzikle kutlayan gençler, konser alanında unutulmaz anlar yaşarken ortaya renkli ve coşkulu görüntüler çıktı. İkinci gün farklı gruplar sevilen parçaları seslendirirken DJ’lerin sahne performansıyla öğrenciler doyasıya eğlendi.

Festival kapsamında iki gün boyunca sahne alan sanatçıların seslendirdiği şarkılara binlerce öğrenci hep bir ağızdan eşlik etti. Boya festivali olarak adlandırılan “ColorFest” ise renkli görüntülere sahne oldu. Rengârenk boyaların havaya atıldığı etkinlikte öğrenciler, arkadaşlarıyla birlikte eğlenceli dakikalar geçirdi. Mezuniyet heyecanını festival atmosferiyle bir araya getiren BARÜFEST’26 coşkuyla tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin