Başkan Köse, kursiyerlerle bir araya geldi - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Kasım, 2023 08:24 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Köse, kursiyerlerle bir araya geldi

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile açılan mesleki teknik eğitim kursuna katılan kursiyerleri ziyaret etti.

Safranbolu Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile ilçede 2023-2024 eğitim öğretim yılı bünyesinde toplam 51 kurs açıldı. SAKEM, meslek edindirme, spor, müzik okulu birimlerinde devam eden kurslarda bin 33 kursiyer eğitim görüyor.

Belediye Başkanı Elif Köse mesleki teknik eğitim kurslarını ve müzik okulunu ziyaret etti. Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kurslara katılanlar, Başkan Köse’nin ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek böyle bir eğitime öncülük ettiği için teşekkürlerini sundular.

Rusça, İngilizce, ofis programları, piyano, gitar, keman, bağlama dersi alan kursiyerlerin soru, görüş ve önerilerini dinleyen Başkan Köse ardından Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi Kütüphanesi’ni gezdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda bozulan tarim arazileri cezasiz kalmadi 48 islem uygulandi qanetWpf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mart, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da bozulan tarım arazileri cezasız kalmadı: 48 işlem uygulandı

SAMSUN (İHA) – Tarım ve Orman Bakanlığı, Samsun’da bozulan 16 bin 895 m2 tarımsal alan için 48 adet cezai işlem uyguladı.

Samsun’da 2025 yılında yapılan tarımsal arazi çalışmaları kapsamında 39 adet tarımsal amaçlı kullanım izni alındı. Bozulan tarımsal alan nedeniyle ise 48 adet ceza kesilirken, bozulan tarımsal alanın büyüklüğü ise 16 bin 895 m2 olarak dikkat çekti. Bu bozulan alanlar için toplam 963 bin TL ceza yazıldı. Öte yandan, tarımsal amaçlı su kullanım izni için 759 adet başvuru yapılırken, 823,3 hektar alan için izin verildi. Nitrat ve su kirliliğini izleme kapsamında yapılan analiz sayısı da 683’e ulaştı.

Ayrıca Tarım ve Orman Samsun İl Müdürlüğü tarafından su tasarrufu ile ilgili yapılan çalışmalar kapsamında, su tasarrufu ile ilgili olarak öğrencilere yönelik çalışmalar yürütülüp, 91 okulda toplam 7 bin 344 öğrenciye ulaşılarak eğitim verildi. Sulama verimliliğini artırmak amacıyla ilçe müdürlükleri aracılığıyla toplam 5 bin 299 çiftçiye de eğitim verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin