Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile açılan mesleki teknik eğitim kursuna katılan kursiyerleri ziyaret etti.
Safranbolu Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile ilçede 2023-2024 eğitim öğretim yılı bünyesinde toplam 51 kurs açıldı. SAKEM, meslek edindirme, spor, müzik okulu birimlerinde devam eden kurslarda bin 33 kursiyer eğitim görüyor.
Belediye Başkanı Elif Köse mesleki teknik eğitim kurslarını ve müzik okulunu ziyaret etti. Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kurslara katılanlar, Başkan Köse’nin ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek böyle bir eğitime öncülük ettiği için teşekkürlerini sundular.
Rusça, İngilizce, ofis programları, piyano, gitar, keman, bağlama dersi alan kursiyerlerin soru, görüş ve önerilerini dinleyen Başkan Köse ardından Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi Kütüphanesi’ni gezdi.


Başkan Köse, kursiyerlerle bir araya geldi
Tokat’ta sel alarmı: Alınan tedbirler masaya yatırıldı
Tokat’ta etkili olan yoğun yağışlar sonrası Turhal’da kurulan İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde alınan tedbirler değerlendirildi.
Tokat’ın Turhal ilçesinde, kent genelinde etkili olan yoğun yağışların ardından alınan tedbirlerin değerlendirilmesi amacıyla İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi’nde koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Tokat Valisi Abdullah Köklü’nün yanı sıra AFAD yetkilileri, belediye ekipleri, DSİ temsilcileri ve ilgili kurum amirleri katıldı. Toplantıda özellikle Yeşilırmak Havzası’nda artan su debisi, taşkın riski bulunan bölgeler ve sahada yürütülen çalışmalar ele alındı. İl genelinde ekiplerin 24 saat esasına göre görev yaptığı belirtilirken, riskli bölgelerde iş makineleri ve personelin hazır bekletildiği öğrenildi. Bazı köylerde ise tedbir amaçlı tahliye ve güvenlik önlemlerinin sürdüğü ifade edildi.
Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Abdullah Köklü, vatandaşların resmi kurumların uyarılarını dikkate almasını istedi. Kent genelinde tüm kurumların koordinasyon içerisinde çalıştığını belirten Köklü, can ve mal kaybının yaşanmaması adına gerekli tedbirlerin aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti.
Öte yandan bölgede yağışların etkisini sürdürmesi nedeniyle dere yatakları ve taşkın riski bulunan alanlarda güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi.

