Reklam
Reklam
kose jpg
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
06 Haziran, 2024 11:19 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Köse, İç Anadolu Belediyeler Birliği Katip Üyesi Seçildi

Tarihi ve kültürel mirasıyla öne çıkan Safranbolu’nun Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Ankara’da düzenlenen Türkiye Belediyeler Birliği ve İç Anadolu Belediyeler Birliği Meclis toplantılarına katıldı.

Türkiye Belediyeler Birliği meclis toplantısında 765 delegenin oy kullandığı seçimde 515 delegenin oyunu alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı’na seçilirken, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse Divan Üyeliği yaptığı toplantıda oy birliği ile İç Anadolu Belediyeler Birliği Katip Üyesi olarak seçildi.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse Türkiye Belediyeler Birliği ve İç Anadolu Belediyeler Birliği seçimli meclis toplantıları için Safranbolu Belediye Meclis Üyesi Feyza Gökçınar ile birlikte Ankara’ya gitti. Türkiye genelinde 765 delegenin oy kullandığı Türkiye Belediyeler Birliği toplantısında 515 delegenin oyunu alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Başkan olarak seçildi. Başkan Köse Başkent Ankara’daki bir diğer programında ise İç Anadolu Belediyeler Birliği toplantısına katılım sağladı. Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse Divan Üyeliğini yaptığı toplantıda belirlenen yeni yönetimde oy birliği ile İç Anadolu Belediyeler Birliği Kâtip Üyesi olarak seçildi. İç Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı ise Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar seçildi.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse her iki toplantı sonunda Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olarak seçilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İç Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı olarak seçilen Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı tebrik ederek başarılar diledi.

Öte yandan Ankara’daki toplantılarda Başkan Köse, Safranbolu’nun kültürel mirasının korunması, kentsel dönüşüm, çevre koruma ve sürdürülebilir kalkınma gibi konulardaki çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Ayrıca, diğer belediyelerle deneyim paylaşımında bulunulan toplantılarda, benzer sorunlarla karşılaşan yerel yönetimlere destek olma ve işbirliği imkânlarını değerlendirme konuları ele alındı.

Toplantılar aynı zamanda, Türkiye genelindeki belediyeler arasında iletişimi güçlendirme, ortak projeler geliştirme ve kaynakların etkin kullanımı için stratejik planların oluşturulmasına da zemin sağladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
niksarda saganak nedeniyle kaya parcalari yola dustu EWKCOQ5l
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Niksar’da sağanak nedeniyle kaya parçaları yola düştü

Tokat’ın Niksar ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonrası yamaçtan kopan kaya parçaları yolu kapattı.

İlçeye bağlı Karşıbağ Mahallesi’nde etkili olan sağanak yağış nedeniyle yamaçtan kopan kaya parçaları ve toprak birikintileri yola sürüklendi. Olay anında yolda araç ve yayının olması muhtemel bir facianın önüne geçti. Yeni kaya düşmeleri ve toprak kaymalarına karşı bölgede güvenlik önlemleri alınarak yol geçici olarak araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Ekiplerin bölgede temizlik ve risk azaltma çalışmalarına başlaması beklenirken, vatandaşlar yolun bir an önce açılması ve benzer olayların yaşanmaması için kalıcı önlem alınması çağrısında bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin