Başkan Köse Geleceğin Mimarları ile Bir Araya Geldi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Nisan, 2023 16:23 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Köse Geleceğin Mimarları ile Bir Araya Geldi

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse 9 Nisan Mimar Sinan’ı Anma ve Mimarlar Gününde Safranbolu Belediyesi Nazmiye Yeşilyurt Gündüz Çocuk Bakım Evindeki miniklerle buluştu.

Önemli gün ve haftaları atlamayan minikler mimarlar gününde de çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaparken, Başkan Köse’de çocuklara mimarlığı anlattı. Ziyaret süresince çocuklarla çizimler yaptı oyunlar oynadı.

Tüm sınıfları ziyaret eden ve çocuklarla tek tek ilgilenen Belediye Başkanı Elif Köse, “Bu gün bir yandan bu güzel coğrafya için birbirinden önemli eserler bırakmış, hepimizin feyz aldığı Mimar Sinan’ı anıyor, bir yandan da Mimarlar Gününü kutluyoruz. Gündüz Çocuk Bakım Evimizdeki miniklerimiz de bizleri unutmamışlar. Öğretmenleri ile birlikte çok güzel çalışmalar yapmışlar” dedi.

ÇOCUKLARIMIZIN MUTLULUĞU BİZİM MUTLULUĞUMUZ
Çocukların geleceğin teminatı olduğunun altını çizen Başkan Köse, “Onlar yarının doktorları, öğretmenleri, mimar ya da mühendisleri. Küçük yaşta bir şeyler öğrenmeleri, ilerideki öğrenim hayatlarında da faydalı olacaktır. Burada öğretmenlerimiz bir yandan oyunlarda eşlik ederken diğer yandan da hayatın çeşitli alanlarında fidan dikmeden pasta yapmaya ya da çeşitli meslek dallarını anlatmaya kadar pek çok etkinlik yapıyorlar. Çocuklarımızın burada mutlu olduğunu görmek ise bizleri ayrıca sevindiriyor. Her birini gözlerinden öpüyorum” dedi. (Hayrettin Yıldırım)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsun yeni osbde surec hizlaniyor zO9ecutw
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun Yeni OSB’de süreç hızlanıyor

Samsun’da kurulma çalışmaları süren ve Türkiye’nin en modern organize sanayi bölgelerinden(OSB) biri olması hedeflenen Yeni OSB’de önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Projenin geleceğini şekillendirecek başlıklar masaya yatırıldı.

Samsun Valisi Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleştirilen Yeni OSB Müteşebbis Heyeti ve Yönetim Kurulu Toplantısı’na, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Vali Yardımcısı V./Tekkeköy Kaymakamı Enver Hakan Zengince, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ile ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Toplantıda, organize sanayi bölgesinde yer alan küçük ölçekli parsellerin ön tahsis şartları ele alınırken, altyapı inşaatları kapsamında yapılması planlanan ilave çalışmalar da değerlendirildi. Bunun yanı sıra, OSB içerisinde planlanan liman ve mendirek alanına ilişkin dolgu planları doğrultusunda hazırlanacak oşinografik ve hidrografik rapor süreci görüşüldü.

Ayrıca, yaklaşık 390 hektarlık alanı kapsayan bölgenin mevcut durumunun tespiti için yapılacak çalışmalar ile OSB’nin genişleme sürecine yönelik imara esas jeolojik etüt konuları da gündeme geldi.

Toplantı, Yeni OSB’nin planlama ve yatırım sürecinde atılacak adımların değerlendirilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin