Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Eylül, 2021 07:50 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Köse: “Fen Lisesine Talibiz”

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Karabük’e yapılması düşünülen Fen Lisesi ile ilgili basın açıklaması yaptı. Başkan Köse açıklamasında, Safranbolu olarak fen lisesine talip olduklarını şu sözlerle duyurdu.

“Son günlerde Karabük’te gündeme gelen, Hayırsever İş İnsanı Recep Özçelik tarafından yapılması düşünülen 2. Fen Lisesinin mevzuat engeline takılmasıyla yöneldiğimiz mesele hakkında neler yapabileceğimizi değerlendirdik.

Mevzuata göre; Karabük’te fen lisesi mevcut olduğu için ikincisinin yapılması mümkün görünmemektedir. Ancak 2. fen lisesinin ilçelerden birine yapılabilmesi söz konusu olabilir. Bunun örnekleri de en yakınımızda, Kastamonu ili Tosya ve Taşköprü ilçelerinde mevcuttur.

Emsaline bakıldığında, Bakanlığın özel izni ile Karabük’ün ilçelerinden birine ildeki 2. fen lisesi inşa edilebilmektedir. Safranbolu ilçesi olarak ilimize yapılacak 2. fen lisesine talip olduğumuzu belirtmek isterim.

İlimiz Milletvekillerinin, Milli Eğitim Bakanlığımızdan gereken özel izni almaları durumunda Hayırsever İş İnsanı Sayın Recep Özçelik’i memnun edebilecek bir arsayı, Safranbou Kaymakamlığımızla iş birliği yaparak üretebileceğimizi ve Safranbolu Belediyesi olarak hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağımızı kamuoyuna duyurmak isteriz.

İlimiz için böyle hayırlı bir işe niyetlendiğinden ötürü, Hayırsever İş İnsanı Recep Özçelik’e ayrıca teşekkür ederim.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
uyusturucu operasyonunda gozaltina alinan 2 supheli tutuklandi FBFzaDFX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Mayıs, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı

Kastamonu’da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 3 şüpheliden 2’si tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu ticaretinin önlenmesine yönelik yürütülen operasyonda M.C., G.C. ve E.K. gözaltına alındı. Operasyonda ise 140,34 gram bonzai, 18 adet sentetik ecza hapı, 0,44 gram metamfetamin ve 1 adet uyuşturucu içiminde kullanılan cam düzenek ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan şüphelilerden M.C. ve G.C. tutuklanırken, E.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin