Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Mayıs, 2023 15:46 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Köse Esnafların Sıkıntılarını Dinliyor

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, mahalle toplantıları ve halk günü toplantısının yanı sıra esnaflarla da bir araya gelerek sorunları dinliyor.
İlk günden bu yana sosyal ve vatandaş odaklı belediyecilik anlayışı ile çalışmalara devam ettiklerini dile getiren Köse, “Halkımız ve esnafımızla her daim iç içe olma gayretindeyiz. Bir yandan dertleşme fırsatı buluyor, bir yandan bizden olan taleplerini alarak birlikte çözüm üretiyoruz. Gösterdikleri yakınlığa, eksik etmedikleri desteklerine sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.
Esnaflar da Başkan Köse’nin sorunları dinlemesinden memnun olduklarını ifade ederek, teşekkür etti. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
df923ad7 9bb6 490a a07e 1d1ff4365096
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
12 Haziran, 2026 15:32 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

Beyaz Et Sektörüne Dev Operasyon: 13 Şirkete Kayyum Atandı, 32 Gözaltı

Beyaz et sektöründe faaliyet gösteren 13 büyük şirkete yönelik yürütülen soruşturma kapsamında denetim kayyumu atanırken, aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu 32 şüpheli gözaltına alındı.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, piyasa işleyişini bozarak haksız fiyat artışlarına ve tüketici mağduriyetine neden oldukları değerlendirilen şirketlere yönelik kapsamlı bir operasyon gerçekleştirildiğini açıkladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyonlar; İstanbul, Ankara, Balıkesir, Bolu, Bursa, İzmir, Samsun ve Uşak’ta eş zamanlı olarak yapıldı.

Gözaltına alınanlar arasında şirketlerin CEO’ları, yönetim kurulu üyeleri, muhasebe ve finans yöneticileri ile pazarlama müdürlerinin bulunduğu öğrenildi. Şirketlerden operasyonla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Savcılık: Kuvvetli Şüpheler Var

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, bazı şirket yetkililerinin beyaz et sektöründeki fiyat belirleme süreçlerinde tüketici aleyhine olacak şekilde birlikte hareket ederek adil rekabet ortamını bozduklarına yönelik kuvvetli şüpheler bulunduğu belirtildi.

Şüpheliler hakkında “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “fiyatları etkileme” suçlamalarıyla soruşturma yürütüldüğü ifade edildi.

Denetim Kayyumu Ne Anlama Geliyor?

Mahkeme tarafından atanan denetim kayyumu, şirket yönetimini tamamen devralmıyor. Mevcut yönetim görevine devam ederken, belirli işlemler kayyumun gözetim ve onayına tabi tutuluyor. Kayyum, şirket faaliyetlerinin hukuka uygun yürütülüp yürütülmediğini denetleyerek düzenli olarak mahkemeye rapor sunuyor.

Sektör Daha Önce de İnceleme Altındaydı

Türkiye’de beyaz et sektörü son yıllarda rekabet ihlali ve fiyat koordinasyonu iddiaları nedeniyle sık sık gündeme gelmişti. Rekabet Kurulu, Eylül 2025’te sektörün önde gelen 13 şirketine toplam yaklaşık 3,7 milyar TL idari para cezası vermişti. Söz konusu karar, gıda sektöründe bugüne kadar uygulanan en büyük rekabet yaptırımlarından biri olarak değerlendirilmişti.

Yetkililer, soruşturmanın Rekabet Kurumu, MASAK, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ve ilgili kurumların koordinasyonuyla sürdürüldüğünü bildirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin