Reklam
Reklam
SER
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
20 Şubat, 2025 10:40 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Karakaş: “Yenice MYO’ya Yeni Bölümler İçin Takipteyiz”

Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, ilçenin gelişimi ve eğitim yatırımları konusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor.

Başkan Karakaş, Yenice Meslek Yüksekokulu’nda yeni bölümlerin açılması için yoğun çaba harcıyor.
Geçtiğimiz günlerde Yenice Belediyesi, Karabük Üniversitesi 2026-2030 Stratejik Plan ve Risk Yönetimi Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı. Ihlamur Teras’ta gerçekleşen toplantıya Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ve üniversitenin akademisyenleri katıldı. Çalıştayda, Karabük Üniversitesi’nin geleceğine dair önemli istişarelerde bulunuldu.
Başkan Karakaş, toplantı kapsamında Yenice Meslek Yüksekokulu’nda açılması planlanan iki yeni bölüm ve mevcut bir bölümün önümüzdeki eğitim-öğretim yılında faaliyete geçmesi için taleplerini Rektör Kırışık’a iletti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karakaş, Rektör Kırışık’ın süreci yakından takip ettiğini ve yeni bölümlerin açılması için tüm desteği vereceğini belirtti.
Karakaş açıklamasında, “Sayın Rektörümüz, ilçemize ve eğitim yatırımlarına özel bir hassasiyet göstererek süreci yakından takip ettiğini ve bu bölümlerin en kısa sürede açılması için tüm desteği vereceğini ifade etti. Karabük Üniversitesi’nin ve kıymetli Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın ilçemize verdiği bu kıymetli destekten dolayı kendilerine yürekten teşekkür ediyorum. Eğitimin gelişmesi adına ortaya koydukları vizyon, bizler için büyük bir değer taşıyor. Belediye olarak, eğitim yatırımlarına her zaman destek vermeye devam edeceğiz. İlçemizin gelişimi için büyük önem taşıyan bu verimli toplantının hayırlı olmasını diliyor, Karabük Üniversitesi ile iş birliğimizin daha da güçlenmesini temenni ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
IMG 5234
İsmail AKCA Avatarı
İsmail AKCA
29 Mayıs, 2026 17:31 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

CHP’de MUTLU SON, AKAY’ı da HARCADILAR

Bayram denildiğinde ilk akla; birlik, beraberlik gelir.

Ama görünen o ki Karabük’teki CHP bayramlaşmasında ne bayram vardı ne de birlik-beraberlik havası…

CHP’de Bayramlaşma değil, Hesaplaşma vardı…

Günlerdir parti içinde kaynayan kazan, bayramın ikinci günü iyice taşmış oldu. Herkesin gözü bir kişiye çevrildi;

Karabük Milletvekili Cevdet Akay’a…

İşin garibi şu…
Ankara’da çıkıp ekonomi konuşurken, bütçe açığını anlatırken, hükümete yüklenirken alkışlanan Akay, iş parti içi meseleye gelince bir anda hedef tahtasına kondu. Dün omuz omuza yürüyenler bugün dönüp oklarını Akay’a çevirdi.

Karabük siyasetini bilen bilir…
Bu şehirde adamı önce sırtına vurup överler, sonra sessiz sessiz ayağının altındaki taşı çekiverirler…

Bayramlaşma programında yaşanan görüntü de tam olarak buydu.

Sanki önceden hazırlanmış bir senaryo vardı.
Bir taraf vitrine çıkarıldı, bir taraf ise eleştiri oklarının hedefinde kaldı.

Özgür Özel’in övgüler dizdiği Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin ön plana çıkarılması tesadüf değildi. Verilen fotoğraf da verilen mesaj da çok açıktı. Parti içinde yeni bir denge kuruluyor, eski hesaplar yeniden açılıyor.

Hali hazırda; birkaç gün önce eski il başkanlarından Erdoğan Dinçel’in çıkıp milletvekilini hedef alan sözleri boşuna değildi. O açıklamalar bugün yaşananların adeta fragmanıymış.

Aslında Karabük CHP’de biz bu senaryoyu 2023 seçimleri öncesinde de seyrettik.

2023 seçimleri öncesinde kimlerin kimlere çelme taktığını, kimlerin birbirinin kuyusunu kazdığını herkes gördü. Şimdi aynı filmin yeni sahnesi oynanıyor.

Ama burada sorulması gereken esas soru şu:

Parti gerçekten iktidarla mı mücadele ediyor, yoksa kendi içinde birbirini mi yiyor?

Çünkü vatandaş pazardaki yangını konuşuyor, emekli geçim derdini konuşuyor, genç işsizliği konuşuyor…

CHP’de ise hâlâ koltuk hesabı, ekip kavgası, adam harcama operasyonu konuşuluyor.

CHP genel merkezinde bugün yaşanan Kılıçdaroğlu – Özel koltuk savaşının yansımasını Karabük CHP fırsat bildi, Cevdet AKAY’ın yukarıdan dayatma ile gönderildiği iddia edenler ve Milletvekilliğini hazmedemeyenler adam yeme operasyonuna başladı.

Başardı mı?

Kesinlikle başardı…

Bugün AKAY’ı HARCADILAR, şimdi sıradaki KİM?