blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Ocak, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkan Karakaş Ankara’dan destek ve hibe aldı

Karabük’ün Yenice ilçesi Belediye Lideri Sertaş Karakaş, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile imzalanan protokol ile ilçeye spor tesisleri ve yeni çocuk oyun alanları için takviye ve hibe aldı.
Başkan Karakaş, gençlere spor yapabilme ve çocuklara oyun park alanları oluşturmak hedefiyle Spor Toto Teşkilatı ile imzalanan protokolün Yenice’ye güzel olmasını diledi.
10 milyon maliyetli spor aletleri ve çocuk parkları yenileme alanları sürecini başlattıklarını söz eden Karakaş, "Yenice Merkez ilçemiz sonları içerisinde bulunan spor aletleri ve yeni park alanları kazanım noktasında başlattığımız çalışmalar kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile imzaladığımız protokol kapsamında tamamı hibe olarak ilçemize kazandırmış olduğumuz 10 milyon TL maliyetli spor aletleri ve çocuk parkları yenileme alanları sürecini başlattık. İyi uğurlu olsun inşallah" dedi.
Şehre her alanda katkı sunmaya çalıştıklarını aktaran Karakaş, "Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yatırımları kapsamında yapılacak olan tesislerimiz için Spor Toto Teşkilatı ile protokolü imzaladık. Yapılacak bu tesisler ile gençlerimizin, çocuklarımızın spor noktasında daha ilerilere gitmesini sağlayacağız. İlçemize yeni spor alanları kazandırmak ismine çalışmalarımız devam edecek. Spor aletleri ve çocuk parkları ilçemize kazandırılacak olmasında Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak başta olmak üzere Spor Toto Teşkilat Lideri Dr. Mehmet Ata Öztürk’e, Karabük milletvekillerimiz Cem Şahin’e, Ali Keskinkılıç’a, AK Parti Karabük Vilayet Liderimiz Ferhat Salt’a ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
07 Ocak, 2026 14:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Akay: “Geçici Çözümler Karabük’ü Soğuğa Ve Karanlığa Mahkum Etti”

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Karabük’ün Eflani ve Yenice ilçelerinde yaşanan doğal gaz ve elektrik kesintilerini TBMM Genel Kurulu gündemine taşıdı.

Akay, özellikle kış koşullarında yaşanan kesintilerin vatandaşların günlük yaşamını doğrudan etkilediğini belirterek, sorunun geçici arızalarla açıklanamayacağını ifade etti.

Yaşanan kesintilerin tesadüf olmadığını vurgulayan Cevdet Akay, kesintilerin yıllardır yapılan uyarılara rağmen hayata geçirilmeyen altyapı yatırımlarının sonucu olduğunu söyledi. CHP’li Akay, planlama eksikliği ve kalıcı çözümlerden kaçınılmasının her yıl benzer sorunları yeniden ürettiğine dikkat çekerek, Karabük’ün Eflani ve Yenice ilçelerinde yaşanan tablonun ihmal edilen altyapı politikalarının bir sonucu olduğunu dile getirdi.

“EFLANİ’DEKİ KESİNTİ, PLANLAMA HATASINI VE SİSTEMİN SÜRDÜRÜLEMEZLİĞİNİ GÖSTERMİŞTİR”

Akay konuşmasında, Eflani’nin bu yıl doğal gaza geçtiğini hatırlatarak, “Karabük ilimizin Eflani ve Yenice ilçelerimizde yaşanan kesintiler tesadüf değil. Eflani doğal gaza bu yıl geçti, yaşanan sorunlar yeni sistemin planlama ve süreklilik ihtiyacını açıkça göstermiştir” dedi.

“TAŞIMA DOĞAL GAZ, KALICI ALTYAPININ YERİNİ TUTAMAZ”

Yenice için yıllardır uyarıda bulunduklarını ifade eden Akay, taşıma doğal gaz sistemine dikkat çekerek, “Yenice için yıllardır uyarıyoruz, taşıma CNG doğal gaz sistemi kalıcı değil. Özellikle ‘kış koşullarında kesinti riski taşır’ dedik, bilerek görmezden gelindi” diye konuştu.

“YENİCE’NİN ELEKTRİK ALTYAPISI YILLARDIR ALARM VERİYOR”

Yenice’deki elektrik altyapısına da değinen Akay, “Yine Yenice’de elektrik hatlarının eski ve yetersiz olduğunu, yenileme yapılmadığı sürece köylerin günlerce elektriksiz kalacağı konusunda defalarca uyardık, bunun da gereği yapılmadı” ifadelerini kullandı.

“BU ARIZA DEĞİL, GECİKTİRİLEN YATIRIMLARIN VE SİYASİ TERCİHLERİN SONUCUDUR”

Akay, yaşanan kesintilerin sonuçlarına dikkat çekerek, “Bugün hemşehrilerimiz soğukta ve karanlıkta bırakıldı. Bu tablo bir arıza değil, geciktirilen yatırımların ve siyasi tercihlerin sonucudur” dedi.

“KARABÜK GEÇİCİ ÇÖZÜMLERLE YÖNETİLEMEZ”

TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında, kalıcı çözüm çağrısı yapan Akay, Karabük’te yaşanan sorunların geçici uygulamalarla çözülemeyeceğini vurguladı. Mevcut yaklaşımın sorunları ertelediğini ifade eden Akay, altyapı eksikliklerinin her kış aynı tabloyu yeniden ürettiğini söyledi. CHP’li Akay, “Karabük geçici çözümlerle yönetilemez. Sorunları öteleyen değil, kalıcı biçimde çözen bir anlayışa ihtiyaç var. Kalıcı doğal gaz yatırımlarıyla birlikte güçlü, yenilenmiş ve kesintisiz bir elektrik altyapısı derhâl hayata geçirilmelidir” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin