Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e katıldığı bir programda okul yönetimi tarafından hatıraların tazelendiği bir sürpriz yapıldı. Başkan Güler’e eğitim aldığı Ordu Lisesi’ndeki 1965-1966 dönemindeki arşivlerde yer alan okul fotoğrafı hediye edildi.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Büyükşehir Belediyesi himayesinde Ordu Lisesi’nde gerçekleştirilen, Doç. Dr. Murat Özkan ve Dr. Öğr. Üyesi Kamil Yavuz’un moderatörlüğünde Prof. Dr. Kemal Saylan’ın konuşmacı olarak yer aldığı “Tarihi ve Mimari Özellikleriyle Altınordu” konulu tarih söyleşisi programına katıldı.
Her fırsatta gençlerle bir arada olmaya özen gösteren Başkan Güler’e programda Ordu Lisesi idarecileri tarafından anlamlı bir hediye takdim edildi. Okul idaresi, Ordu Lisesi’nde eğitim alan Başkan Güler’e, 1965-1966 döneminde okul arşivinde yer alan fotoğrafını hediye etti. Fotoğraf Başkan Güler’i hem duygulandırdı hem de 59 yıl önceki hatıralarını hatırlattı.
“Çok duygulandım”
Fotoğrafın hem çok duygulandırdığını hem de geçmiş güzel günlerimi hatırlattığını ifade eden Başkan Günler, yaşadığı o anları sözlerle anlattı:
“Bu güzel programın sonunda, 1965-1966 döneminde okuduğum Ordu Lisesi’nin arşivinde bulunan gençlik fotoğrafım şahsıma hediye edildi. Bu anlamlı hediye beni hem çok duygulandırdı hem de geçmiş güzel günlerimi hatırlattı. Böyle ince bir düşünce için okul yönetimine ve emeği geçen herkese en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Geleceğimizin teminatı gençlerimizle birlikte, geçmişten aldığımız ilhamla, şehrimizin tarihi ve kültürel mirasını koruma ve geliştirme yolunda kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Her bir katılımcımıza ve öğrencilerimize bu anlamlı gün için tekrar teşekkür ediyorum.”
Elif Güneri: “Hedefim kız çocuklarına ilham kaynağı olmak”
Karabüklü milli boksör Elif Güneri, şampiyonluklar yaşayarak daha fazla kız çocuğuna ilham kaynağı olmak istediğini söyledi.
Son olarak Polonya'nın başkenti Varşova'da World Boxing tarafından düzenlenen 2025 Felix Stam Dünya Boks Kupası'nda 80 kiloda altın madalya Kazanan milli sporcu Elif Güneri, yıl sonunda Hindistan'da World Boxing'in düzenleyeceği Şampiyonlar Gecesi'nde de mücadele etmeye hak kazandı. Kazakistan'da 28 Haziran - 7 Temmuz 2025 tarihlerinde arasında yapılacak 2025 World Boxing Kupası'na hazırlanan Güneri oradan da şampiyonlukla ayrılıp, hem İstiklal Marşı'nı okutmak hem de puan toplamak istiyor.
Elif Güneri: "Amacım şehrime ve ülkeme tekrar altın madalya kazandırmak" Polonya'daki şampiyonadan altın madalyayla döndüğü için mutlu ve gururlu olduğunu belirten Elif Güneri, "Şampiyona Polonya'daydı, Varsova'da düzenlendi. Sıklet değiştirdik. Ağır sıklet oynuyordum, 80 kiloya düştüm. 80 kilo yarışımda şampiyon oldum ve dediğim gibi ülkemi ve şehrimi en iyi şekilde temsil ettim. İstiklal Marşımızı Polonya'da, bütün Avrupa'yı dinletmek gerçekten çok onur verici bir olaydı. Şimdi Kazakistan'da önümüzde tekrar bir World Boxing'in bir serisi var. Ayın 27’inde Kazakistan'a gidiyoruz. Amacım burada şampiyon olmak. Şehrime ve ülkeme tekrar bir altın madalya kazandırmak" dedi. Güneri, altın madalya almanın World Boxing'te nasıl bir avantaj sağladığı ile ilgili olarak ise, "Bu sene sonunda Hindistan'da yapılacak olan Şampiyonlar Gecesi’nde direkt dövüşme hakkı elde edecek ve ben de bu hakkı elde ettim. Amacımız her zaman ülkemizi ve şehrimizi en iyi şekilde temsil etmek. Kazakistan'da da hedef kürsü ve 4-14 Eylül'de İngiltere Liverpool'da yapılacak olan Dünya Şampiyonası için puan toplayıp, seri başı olmak" şeklinde konuştu.
"Amacım kız çocuklarına örnek olabilmek" Amacının sadece madalyalar almak olmadığını aktaran milli boksör, "Karabük’teki çocuklara örnek olmak istiyorum. Benim en büyük amaçlarımdan ya da vizyonlarımdan biri de kız çocuklarına örnek olabilmek. Karabük biliyorsunuz, Cumhuriyet kenti ve küçük bir şehir. Ben bu şehirde doğdum, büyüdüm. Bu şehirde eğitim aldım ve bu şehirde eğitimcilik yapıyorum, bu şehirde öğretmenim. Benim en büyük amacım bu şehri en iyi şekilde tanıtmak, temsil etmek ve özellikle kız çocuklarına örnek olmayı çok istiyorum. Ben ismimi çok rahat bir şekilde duyurdum. Çok çalıştım, çalışmamın sonucunda meyvelerini aldım, adımı duyurdum. Onların da bu imkanlarla daha iyi bir şekilde duyurabileceklerine inanıyorum" diye konuştu. Elif Güneri’nin antrenörü Baykan Arslan ise Karabük'te Elif'in şampiyonluklarına çok alışıldığını ve durumun aslında bu kadar kolay gerçekleşmediğini belirterek, "Her madalyanın ayrı bir emeği var. Avrupa ve dünya şampiyonalarımız, Türkiye şampiyonalarımız var, her biten turnuvadan bir hafta dinlenmeden sonra tekrar her şeye sıfırdan başlıyoruz. Dolayısıyla o süreçler devamlı bu şekilde devam ediyor. Yoksa zirveye bir kere çıkıp da orada kalmak kolay değil. Orada orayı taşımak zor. Dolayısıyla biz de bunu 20 yıldır Elif'le taşıyoruz" ifadelerini kullandı.
Arslan, yaz tatilinin gelecek olmasıyla ilgili çocuklara tavsiye verirken, "2025 yılı içinde 8 ayrı sporcumuz Türkiye madalyası aldı. Bu da hiç kolay değil. Baykan Aslan Boks Okulu Spor Kulübü olarak ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Her gün sabah ve akşam antrenmanlarımız devam ediyor. Tesis anlamında Karabük'ün hiçbir eksiği yok. Gerçekten her branşın bizim de olduğu gibi kendine özgü bir salonu var. Antrenörü var. Dolayısıyla bu çok önemli ve ilimiz gençliği için çok büyük bir şans. Gençlerimiz, çocuklarımız hangi branşı seviyorsalar mutlaka spor yapmalı. İlimizin de yapısı gereğiyle salon sporlarında çok daha başarılı olacaklarına inanıyorum" ifadelerini kullandı.