Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Kasım, 2023 16:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkan Güler’den Ordu’ya müjde

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Altınordu’da 19 Eylül Stadı’nın yerine yapılan Millet Bahçesi içerisine 2 bin araçlık otopark müjdesi verdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 417 araç kapasiteli otopark yapılması uygun görülen alan için Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler devreye girdi. Ankara’da birtakım görüşmeler gerçekleştiren Başkan Güler, yapılacak yeni düzenleme ile otopark kapasitesinin 2 bin araca çıkarılacağını duyurdu.

“Ordu’nun en büyük meselesi otopark”
Ordu’nun en büyük sorununun otopark olduğunu belirten Başkan Güler, şehrin mevcut otopark alanlarına ilave 1850 araçlık otopark ihtiyacı olduğuna dikkat çekti. Başkan Güler sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ordu’nun en büyük meselesi otopark. Bununla ilgili analizler yaptık. Afete dirençli kentlerle imarı değiştirdik. Çok şükür iyi ki değiştirmişiz. Aynı zamanda bunu yaparak başka şeyleri de önledik. Bu arada otoparklarla ilgili de bir analiz yaptık. 1025 araç kapasiteli otopark alanımız mevcut. Mevcut otopark alanına ilave 1850 tane otoparka ihtiyaç var. Bu çalışmada ihtiyaç alanlarını da belirledik. Aşağı yukarı 2 senedir uğraşıyorduk. En son Ankara’da dün bir görüşme yaptım ve mevcut Millet Bahçesinin üzerinde şimdi düzenleme yapacağız, 2 kata çıkaracağız inşallah. Bunda mutabık kaldık. 2 bin araçlık bir alan ortaya çıkacak. Projede de revizyon yapıyoruz. Ordumuza hayırlı olsun diyoruz. Ordu’muz müthiş bir projeyle tekrar gündemde olacak. Yani Cumhuriyet döneminin önemli projelerinden bir tanesi. Proje sırasında başka sürprizlerimiz de olacak.”

“Battı çıktı çalışması yapacağız”
Başkan Güler yeni dönemde battı çıktı projesi müjdesi de vererek, “Nasip olursa Belediyemizin önünden geçen yolda battı çıktı çalışması yapacağız. Oradan yolu kazanacağız. Oradaki otopark yükü de hafifleyecek. Orda da deniz manzaralı muhteşem yolla birlikte ortak bir alan olacak. Bunun da çalışmaları hazır. Nasipse bunu da yeni dönemde yapacağız. Bunlar dönemin dev projeleri. Afete dirençli şehirlerden birisi olarak bu çalışmaları sürdüreceğiz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Kasım, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samanlıkta işlenen cinayetle ilgili yargılama devam etti

Kastamonu’da samanlıkta balta ile öldürüldükten sonra çuvala koyup dereye atılan vatandaşın vefatıyla olayıyla ilgili sanıkların yargılanmasına devam edildi.
Olay, 17 Temmuz 2023 tarihinde Kastamonu’nun Merkez ilçesine bağlı Ahlat köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, meskenden ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan 57 yaşındaki Satı Doğruoğlu’nun cenazesi, Kastamonu Vilayet Jandarma Komutanlığı grupları tarafından dere yatağında, çuval içerisinde bulundu. Takımlar, çuvalın izlerinin köyün yaklaşık 300 metre yakınındaki Behice Ç.’ye ilişkin konutun samanlığına kadar devam ettiğini tespit etti. Jandarma grupları, samanlıkta yaptıkları incelemede, 57 yaşındaki Satı Doğruoğlu’nun balta ile öldürüldükten sonra cesedinin çuvala koyulduğu ve sürüklenerek dereye atıldığını belirledi. Olayın akabinde gözaltına alınan Behice Ç. ile eşi Bayram Ç. ve oğlu Ümit Ç., isimli makamlarca tutuklandı.
Olayın akabinde şüpheliler hakkında "kasten öldürme" hatasından açılan dava, Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam etti. Duruşma salonunda tutuksuz yargılanan sanıklar Bayram Ç., Ümit Ç. ile maktulün yakınları ve taraf avukatları hazır bulundu. Bakırköy Ruh ve Hudut Hastalıkları Hastanesine sevk edilen tutuklu sanık Behice Ç. ise duruşmaya katılamadı.
Duruşmada savunma yapan Bayram Ç. ile oğlu Ümit Ç. hatasız olduklarını söyleyerek, beraatlarını talep etti.
Behice Ç.’nin avukatı Hasret Çiftçi ise, müvekkilin taciz edilmek istendiği sırada baltayla kendisini savunduğunu ve bu sebeple en üst düzeyde tahrik kararlarının uygulanması gerekğini belirterek, "Olay yasal müdafaadır, bu farklı, birde tahrik indirimi verilmesi zaruridir. Müvekkilim, 2,5 yıldır cezaevindedir. Yargılamanın uzamasından kendisinin de bir kusuru ya da kabahati yoktur. Şu etapta kanıtlar toplanmıştır, kanıt karartma durumu, kaçma kuşkusu yoktur. Kendisi konut kadınıdır. Tüm bu konular göz önüne alınarak müvekkilimin isimli denetim kuralıyla tahliye edilmesini talep ederiz" dedi.
Mahkeme heyeti, Behice Ç.’nin İstanbul İsimli Tıp 4. İhtisas Konseyinde cezai ehliyetinin olup olmadığına dair rapor alınmasını ve bu raporun dönüşünün beklenmesini kararlaştırarak, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin