Başkan Güler’den ilk ziyaret Perşembe Belediyesi’ne - Karabük Haber Postası
baskan gulerden ilk ziyaret persembe belediyesine ty17yBay jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Nisan, 2024 00:36 tarihinde yayınlandı
0
0

Başkan Güler’den ilk ziyaret Perşembe Belediyesi’ne

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, göreve başlamasının ardından teşekkür ziyaretlerine başladı. Başkan Güler’in ilk durağı Perşembe Belediye Başkanı Cihat Albayrak olurken kendisine de başarı dileğinde bulundu.

31 Mart Yerel Seçimlerinde halkın oyları ile bir kez daha Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Dr. Mehmet Hilmi Güler, mazbatasını almasının ardından ilk ziyaretini Perşembe Belediyesi’ne gerçekleştirdi.

Başkan Güler ziyaretinde, 31 Mart seçimlerinden Perşembe Belediye Başkanlığına seçilen Cihat Albayrak ile bir araya geldi.

AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Çalış, MHP İlçe Başkanı Beytullah Genç, Meclis Üyeleri, birim müdürlerinin de hazır bulunduğu ziyarette Başkan Güler, Perşembe’nin genç Başkanı Cihat Albayrak’a hayırlı olsun dileklerini ileterek başarı temennisinde bulundu.

Perşembe’de değişim ve dönüşüm başlıyor

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Perşembe Belediye Başkanı Cihat Albayrak ise ziyareti dolayısıyla Başkan Güler’e teşekkürlerini iletti. Başkan Güler öncülüğündeki Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışmalar yapacaklarının altını çizen Başkan Albayrak, Perşembe’de değişim ve dönüşümün başladığını belirtti.

Ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ve hediye takdiminin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta uzmanindan kene uyarisi iklim duzensizligi ve kuresel isinma kene sezonunu uzatiyor 2fyqLPNA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Nisan, 2026 12:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta uzmanından kene uyarısı: İklim düzensizliği ve küresel ısınma kene sezonunu uzatıyor

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Keskin, iklim düzensizliği ve küresel ısınmanın etkisiyle kene sezonunun uzadığını ve bu nedenle Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) riskinin artabileceğini söyledi.

Prof. Dr. Keskin, havaların ısınmasıyla birlikte kenelerin daha erken aktif hale geldiğini ve KKKA vakalarının görülmeye başladığını belirterek, özellikle bahar ve yaz aylarında kırsal alanlara giden vatandaşların dikkatli olması gerektiğini ifade etti. Açık renkli kıyafetlerin tercih edilmesi, pantolon paçalarının çorap içine alınması ve vücudu örten uzun kollu giysilerin kullanılmasının önemli olduğunu vurgulayan Keskin, kene kovucu ürünlerin de koruyucu etkisine dikkat çekti.

İklim düzensizliği ve küresel ısınma kenelerin dağılımlarını genişletiyor

İklim düzensizliği ve küresel ısınmanın yalnızca kene popülasyonunu artırmadığını, aynı zamanda coğrafi yayılımını da genişlettiğini belirten Prof. Dr. Keskin, “Hyalomma marginatum türü, KKKA hastalığının ana taşıyıcısıdır. Türkiye’de özellikle Kelkit Vadisi ve İç Anadolu’nun kuzey kesimleri bu tür için doğal yaşam alanı ve daha yoğun görüldüğü bölgelerdir. Son yıllarda bu türün göçmen kuşlar aracılığıyla Avrupa’ya taşındığını, yayılım alanını genişlettiğini ve iklim düzensizliği ve küresel ısınmaya bağlı olarak gittiği ülkelerde kalıcı olduğunu görüyoruz. Avrupa’nın birçok ülkesinde KKKA hastalığı taşıyan Hyalomma marginatum türü kayıtlanmaya başlandı. Önümüzdeki yıllarda KKKA vakaları Avrupa’da daha sık görülecek” dedi.

İklimle birlikte kene takvimi de değişti

Toprak sıcaklığının 10-15 derecenin üzerine çıkmasıyla kenelerin aktif hale geldiğini, 20 derece civarında ise yoğun şekilde konak aradıklarını belirten Keskin, “Kış aylarının kısalması ve sonbaharın uzamasıyla birlikte kene sezonu nisan ayından başlayıp eylül-ekim aylarına kadar devam ediyor” diye konuştu.

Keskin ayrıca uygun iklim şartlarının kenelerin yıl içinde daha fazla nesil üretmesine yol açabileceğini belirterek, bunun da kene popülasyonunda artışa neden olabileceğini söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin