Reklam
Reklam
678a39ca5fa14
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
17 Ocak, 2025 14:07 tarihinde yayınlandı
0

Başkan Elif Köse’den Yarıyıl Tatili Mesajı

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılının İlk Yarısının tamamlanmasıyla birlikte karne heyecanı yaşayan öğrencilere yönelik bir mesaj yayımladı. Başkan Köse, öğrencilerin hem başarılı bir yarıyılı geride bırakmanın hem de tatil dönemine girmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, onlara yönelik temennilerini dile getirdi.

Başkan Elif Köse, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Yarıyıl tatili ve karne heyecanı yaşayan tüm öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyorum. Uzun ve yoğun bir dönemi geride bıraktınız. Şimdi dinlenme, eğlenme ve kendinizi geliştirme zamanı. Bu tatili sadece dinlenerek değil, aynı zamanda kendinize yeni şeyler katarak değerlendirmenizi temenni ediyorum. Hepinize iyi tatiller diliyorum” dedi.

Başkan Köse ayrıca öğrenci velilerine de seslenerek, çocuklarının başarılarını desteklemeleri gerektiğini ve onların gösterdikleri çaba için takdir edilmelerinin önemini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
teknofestte ikinci olan artvin fen lisesi ogrencileri roket projesiyle bu yil birinciligi hedefliyor 4CKcDmDJ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

TEKNOFEST’te ikinci olan Artvin Fen Lisesi öğrencileri roket projesiyle bu yıl birinciliği hedefliyor

Artvin Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı roket projeleri TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda sergilenirken, gençlerin hedefi TEKNOFEST’te şampiyonluk oldu.

Artvin Fen Lisesi’nde “TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı” kapsamında düzenlenen fuarda, öğrencilerin yıl boyunca öğretmenleri rehberliğinde hazırladığı 19 proje ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Fizik, kimya, biyoloji, matematik ve teknoloji alanlarında hazırlanan projeler arasında özellikle roket çalışmaları yoğun ilgi gördü.

Okul bahçesinde öğrenciler tarafından hazırlanan roketlerin daha küçük ölçekli deneme uçuşları da gerçekleştirildi. Güvenlik önlemleri altında yapılan denemelerde roketler başarılı şekilde havalanırken, öğrenciler ve öğretmenler denemeleri alkışlarla takip etti. Başarıyla tamamlanan gösteri, fuara katılanlardan büyük beğeni topladı.

Okul Müdürü Erdoğan Öztürk, yaptığı açıklamada “Artvin Fen Lisesi olarak yalnızca akademik başarıya değil, öğrencilerimizin bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimine de büyük önem veriyoruz. Bilim Fuarı kapsamında 44 öğrencimiz ve 12 danışman öğretmenimizle birlikte hazırladığımız 19 projeyi sergiliyoruz. Okulumuzda keman çalan da bizim öğrencimiz, bilimsel projeleri hazırlayan da bizim öğrencimiz. TEKNOFEST roket yarışmalarında da önemli çalışmalar yürütüyoruz. Öğrencilerimizin hazırladığı mini roket gösterisi beklentilerimizin üzerinde geçti. Geçtiğimiz yıl TEKNOFEST roket yarışmalarında ikinci olduk. Bazı teknik aksaklıklara rağmen önemli bir başarı elde ettik. Bu yıl daha iddialıyız. Öğrencilerimiz büyük emek veriyor. Hedefimiz TEKNOFEST’te birincilik elde etmek” ifadelerini kulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin